בליכוד העידו כי "האירוע גמור" ולא ניתן לאשר את החוק למימון השתמטות, שיאפשר לסבסד את מעונות היום גם לחרדים שאינם משרתים, לאחר שח"כים רבים התנגדו והרוב הקואליציוני אבד, אבל בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו נחושים להמשיך להפעיל לחץ. אם יידרש, כך אומרים במפלגה, נתניהו בעצמו ישוחח עם כל המתנגדים - גם אלה שלא ממפלגתו.
"החוק הזה מעורר גועל, הוא בלתי אפשרי אבל ברור שאין לנו ברירה אחרת וחייבים לאשר אותו", אמרו בליכוד. הציפיה בקואליציה היא שיו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' יצליח "ליישר" את חברי הכנסת ממפלגתו, וראש הממשלה יטפל באופן אישי בנושא בליכוד. במקביל החרדים ממשיכים להשמיע איומים, וטוענים כי יעלו אותו להצבעה גם בהיעדר רוב.
במקרה שהחוק אכן יעלה להצבעה ייתכן שהדיון יחל, אך באמצעו הקואליציה תודיע על דחיית ההצבעה - אם עדיין לא יהיה רוב. כך למעשה החוק ייפול, אך החרדים לא יצטרכו לחכות חצי שנה עד שיוכלו לקדם אותו שוב, כפי שקורה כשחוק נדחה.
ח"כ אוהד טל וח"כ משה סלומון, שהביעו התנגדות, מסרו היום כי "עד להצבעה, את עמדתנו אנו אומרים ונמשיך לומר בישיבות הסיעה, מתוך שותפות ומחויבות לקבלת החלטות יחד. אנו סבורים כי בימים אלו, חייבים לפעול להגדלת ההשתתפות של כל חלקי האוכלוסייה במשימת ביטחון ישראל ואנו מקווים שנצליח להגיע להסכמות בעניין עם כל חלקי הקואליציה". עם זאת, הם לא הודיעו כי יתמכו בו.
במקביל, בש"ס מנסים לשמור על איפוק סביב החוק, ולא לטלטל את הקואליציה, אך ביהדות התורה זועמים על איבוד הרוב הקואליציוני. במפלגה הזהירו מפני ההשלכות על יציבות הממשלה, ובכיר במפלגה אמר: "שעון החול של הקואליציה אוזל ומאבד את הפירורים האחרונים שלו". למרות הכל, יוזם החוק ח"כ ישראל אייכלר שוקל להעלות את ההצעה להצבעה.
לפי שעה לקואליציה אין רוב להעברת הצעת החוק, לאחר שיותר ויותר מחבריה הודיעו על התנגדותם. אמש הודיע ח"כ אדלשטיין מהליכוד כי אין בכוונתו להצביע בעד החוק, ואליו הצטרפו ח"כ אוהד טל שאמר למילואימניקים שיצביע נגד. גם ח"כ אלי דלל מהליכוד מתלבט.
חבר הכנסת דן אילוז מהליכוד כבר הודיע שיתנגד - ויחד איתו יש סיכוי שגם חבר הכנסת משה סעדה יצביע נגד. בנוסף אליהם, בממשלה מעריכים כי שר הביטחון יואב גלנט יתקשה להצביע בעד החוק גם הוא. מלבד חברי הקואליציה הללו - עליהם מופעל לחץ - חברי כנסת ושרים נוספים מתנים את הצבעתם בקידום חוקים נוספים - ובשל כך לא מן הנמנע כי ברגע האחרון ייאלצו להוריד את ההצעה מסדר היום. כך העריך גורם בכיר בממשלה.
ח"כ אייכלר נועד היום עם יו"ר דגל התורה משה גפני, לצורך תיאום המשך המאבק להעברת החוק. הוא שוחח גם עם יו"ר הקואליציה אופיר כץ. בלשכתו שוקלים כאמור להעלות מחר את הצעת החוק להצבעה, ומצפים שהממשלה תגייס את הכוחות הקואליציוניים להעברתו למרות קולות המתנגדים. אייכלר צפוי להיוועץ היום גם עם הרבנים הבכירים של אגודת ישראל ודגל התורה, ולקבל מהם אישור למהלך.
גורמים ביהדות התורה אמרו כי "הכדור בידיים של נתניהו. אם הוא לא מצליח לשלוט במפלגה שלו ולהביא אותה להצבעה שחשובה לו - גם יהדות התורה לא תהיה מחויבת להצבעות עם הקואליציה"
ביממה האחרונה רבנים בכירים בהנהגה החרדית התבטאו בכעס על אוזלת היד של ראש הממשלה בעניין החוק. לדבריהם אין קשר לחוק הפטור מגיוס, ואם נתניהו לא מצליח להעביר אותו - לא ברור שיש למה להישאר בקואליציה. אחד הרבנים שהתבטאו בחריפות אמר: "זה חוק פרשת המים שיכול להוביל לגט כריתות עם נתניהו".
בש"ס, כפי שכבר צוין, ביקשו מראש להפקיד את המאמץ להסדרת הנושא ממאמצי החקיקה. שר העבודה יואב בן צור אמר כי "אני לא קשור לחוק, אני מדבר על המאבק המוסרי, שהוא רווחתי ולא מגזרי. זה מאבק לטובת הנשים העובדות והפעוטות חסרי הישע. אני שר העבודה, לא שר הביטחון, ואין לי קשר לחוק הגיוס. אנחנו נושאים עיניים לדיון בבג"ץ שיערך ב-18 לחודש, לא למהלכי חקיקה כאלה ואחרים".