בג"ץ ידון מחר (רביעי) בעתירה שהגישה משפחתו של המחבל וליד דקה, שמת באפריל האחרון מסרטן במהלך מאסרו, להשיב לה את הגופה ולאפשר את קבורתו בבאקה אל־גרבייה. לדיון יגיע מפקד מנהלת השבויים בצה"ל, אלוף (מיל') ניצן אלון, שימסור לשופטים את עמדתו בדלתיים סגורות. ייתכן שההחלטה הסופית בעתירה תתקבל בימים הקרובים. ארגוני ימין מתכננים להפגין מחוץ לבית המשפט.
דקה, שהשתתף ברצח החייל משה תמם ב-1984, מת בבית החולים אסף הרופא ומאז מחזיקה מדינת ישראל בגופתו. הבוקר החליטו שופטי בג"ץ לאפשר לבני משפחתו של תמם להצטרף כמשיבים לעתירה. מנגד נדחתה בקשת הצטרפות של צביקה מור, אביו של איתן מור שנחטף לעזה ב-7 באוקטובר, בנימוק שלפיו "לא ראינו מקום לצירוף המבקש ולו בשל השיהוי בהגשת הבקשה, ונסתפק בחומר הכתוב שהוגש על־ידו".
העותרים, אשתו ואחיו של דקה, מבקשים צו על תנאי וטוענים שנציב שב"ס, מפקד מחוז חוף, מפכ"ל המשטרה והיועצת המשפטית לממשלה מעכבים את שחרור הגופה באופן בלתי מוצדק ופוגעים בזכויותיהם החוקתיות. לדבריהם, לא נמסר להם כל מידע רשמי על מיקום הגופה, והם דורשים את שחרורה המיידי כדי שיוכלו לקיים את הקבורה.
בבקשת המשפחה נכתב: "לא רק שהמשיבים לא אפשרו לעותרים לבקר את המנוח במשך תקופה ארוכה, על אף ידיעתם שהוא בסוף ימיו, הם גם לא הודיעו למשפחה כי הוא הועבר לבית חולים בבוקר אותו יום בשל הידרדרות מצבו, ולא אפשרו כי יבקרו אותו שם בטרם מותו. המשיבים אף לא הודיעו למשפחה על אודות פטירתו של המנוח, לא מסרו לידיהם תעודת פטירה, תקפו את המשפחה והמבקרים בביתם, ופירקו בכוח את סוכת האבלים. החמור מכל הוא שהמשיבים ממשיכים בהתעללותם במשפחה עד לרגע זה, על־ידי אי־מתן מידע אודות הגופה, והכל בניגוד לדין וללא סמכות ותוך כדי יחס אכזרי ולא אנושי כלפיהם".
המדינה מנמקת את עיכוב שחרור הגופה בסיבות ביטחוניות, בהן הרצון לקדם את המשא ומתן להשבת החטופים המוחזקים בידי חמאס. בתגובה לעתירה נטען: "ההחלטה על החזקת גופת המחבל התקבלה בשל שיקולים שהם בעלי משקל מיוחד ומשמעותי בעת הזו, לאור הערכה כי הדבר יכול לסייע בקידום המשא ומתן להחזרת אזרחים וחיילים חטופים המוחזקים ברצועת עזה, כמו גם גופות חללי צה"ל ואזרחים ישראלים המוחזקים ברצועה. החלטה זו נטועה בלב ליבה של מדיניות הביטחון של ישראל, והיא אושררה כאמור על־ידי הקבינט המדיני-ביטחוני, האחראי על גיבוש מדיניות הממשלה בנושאים הקשורים לביטחון וליחסי החוץ של המדינה".
בעקבות דיון קודם שנערך בעתירה הוציאו שופטי בג"ץ צו על תנאי שבו נקבע: "מבלי לקבוע מסמרות, ובהתחשב בנסיבות הייחודיות של המקרה שלפנינו, ניתן בזה צו על תנאי המורה למשיבים לבוא וליתן טעם מדוע לא ימסרו לעותרים את גופת המנוח, וליד דקה, על מנת להביאו לקבורה מיידית בבאקה אל־גרבייה, בהתאם למצוות דתם ואמונתם של בני משפחתו".