42 שנה אחרי העדלאידע האחרונה בעיר, יצאה הבוקר (שני) ברחובות ירושלים תהלוכת פורים. התהלוכה יצאה לדרך למרות ביקורת קשה על העיתוי שלה, בין היתר ממשפחות החטופים, שסירבו לקבל את צעדות השמחה ברחובות כשיקיריהן עדיין בשבי וקראו לדחות את האירוע.
עם צאת התהלוכה לדרך, החלה מחאה בקרב כ-50 איש מקרב עשרות אלפי הצופים שהתפרשו לאורך הציר שבו היא נעה. הם קראו "בושה", ו"את כולם עכשיו". את התהלוכה הובילו משפחות חטופים עם ראש העיר משה ליאון, והן הצטרפו לקריאות "את כולם עכשיו". מפגין נגד האירוע פרץ את המחסום וקפץ לציר התהלוכה - והמשטרה דחקה אותו לצד ללא אלימות.
"לא אכפת לי באיזה שם יקראו לזה, האירוע הזה לא ראוי ומנותק מהמציאות הישראלית", אמרה אחת המפגינות. "אני נמצאת ב-7 באוקטובר, המדינה הזאת לא השתקמה, היא לא משדרת ניצחון. האירוע הזה מבחינתי מנרמל מציאות שמאוד פחדתי שתגיע. קודם זה, אחר כך יום העצמאות שייראה דומה באופן מנותק לחלוטין ממה שקורה. אלפי משפחות חוות כרגע אובדן, זו שנת אבל. מה היה דחוף לחגוג עכשיו?"
מפגין נוסף ציין: "שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. אני מכבד אותם, אבל נגד ההחלטה הציבורית הפוליטית של ראש עיריית ירושלים לקיים את הקרנבל הזה. אני חושב שזו לא האווירה. היה לנו שר חינוך שלפני כמה שבועות רצה לבטל את פרס ישראל - פרס שאין בו שום שמחה וצהלה - והייתה התנגדות עצומה לזה. הוא אמר בעצמו 'זה לא הזמן לחגיגות'. זה לא הזמן לפרס ישראל אבל כן הזמן לצהלה ולשמחה כאלו? זו בושה".
העדלאידע, שיצאה לדרך סמוך למלון המלך דוד, עברה בכיכר צה"ל, רחוב יפו, רחוב קינג ג'ורג' והסתיימה ברחבת המשביר הישן. לקראת האירוע, ובמסגרת ההיערכות לחגיגות נוספות, נפרסו שוטרים רבים, לצד לוחמי מג"ב, מתנדבים וסדרנים - בעיקר במרכז העיר ובמקומות הומי קהל.
כאמור, לאחר שנוצרה התנגדות חריפה וסערה תקשורתית, ראש עיריית ירושלים משה ליאון נפגש עם נציגי משפחות חטופים, ולאחר מכן הודיע כי הצדדים הגיעו להסכמה לקיים את התהלוכה עם שינויים באופייה – בין היתר, שינוי השם מ"עדלאידע" ל"תהלוכת פורים מאוחדים" ושינוי המוזיקה.
בעירייה הסבירו כי התהלוכה הותאמה לרוח התקופה. "התוכן בבמות נבחר ותואם עם המשפחות, ובין היתר ינוגנו הפלייליסטים של החטופים. את התהלוכה צפויות להוביל חלק ממשפחות החטופים, בהן משפחותיהם של ליאור רודאיף, רומי גונן, כרמל גת, איציק אלגרט, עופר קלדרון, עומר שם טוב, אוריאל ברוך וטל שהם", נמסר.
עוד נמסר: "התהלוכה תתקיים בסימן 'ילדים גיבורים', הילדים של כולנו, המתמודדים עם התקופה בגבורה ובאומץ. היא תכלול בובות שעוצבו על ידי מוסדות התרבות הירושלמיים, ילדי ירושלים, ילדים שפונו מבתיהם לבירה ואומנים ששבו משירות מילואים ארוך בגבולות, וכל זאת למען אחדות העם, חיזוק החוסן הלאומי והעלאת המורל. בתהלוכה יצעדו גם קהילות מפונים, משפחות המילואימניקים וילדיהם וקבוצות ילדים מירושלים ומהמדינה כולה. תמצית החוסן הירושלמי והישראלי בצעדה עוצמתית אחת. תהלוכת 'פורים מאוחדים' מחזקת את החוסן של ילדי ישראל ונותנת גם מקום לשמוח במציאות המורכבת שבה אנו חיים".