החלטתו של בית הדין הפלילי בהאג להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט בחשד לפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות תופסת גם הערב (יום ה') את הכותרות הראשיות בעיתוני העולם, המדגישים כי מדובר ברגע היסטורי, שבו מנהיג של מדינה דמוקרטית ומודרנית, בעלת ברית מערבית, הופך למבוקש בינלאומי.
בית הדין, נזכיר, נעתר בצהריים לבקשתו של התובע קארים חאן והודיע על הוצאת צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט בשל חשד סביר שהם ביצעו את הפשעים המיוחסים להם, וכן נגד מנהיג הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד דף, משום שלפי שעה אין לבית הדין הוכחה סופית שהוא מת. צווי המעצר נגד יחיא סינוואר ואיסמעיל הנייה כבר בוטלו בחודשים האחרונים בעקבות חיסולם.
ב-CNN ציינו אחר הצהריים כי הוצאת צווי המעצר היא "תקדים היסטורי" ההופך את נתניהו למנהיג הישראלי הראשון אי פעם שמבוקש על-ידי בית הדין בגין פעולות נגד הפלסטינים. ב"ניו יורק טיימס" צוין כי הוצאת צווי המעצר מציבה אותו בשורה אחת עם מנהיגים אחרים שהפכו מבוקשים בגין פשעים כאלה כמו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, נשיא סודן לשעבר עומאר אל-באשיר ושליט לוב מועמר קדאפי. ב"לה רפובליקה" האיטלקי הדגישו כי ההחלטה הופכת את נתניהו וגלנט ל"מבוקשים בינלאומיים".
גם ב"גרדיאן" הבריטי, עיתון המזוהה עם השמאל העמוק בבריטניה ונחשב לביקורתי באופן יוצא דופן כלפי ישראל, הדגישו כי הוצאת צווי המעצר היום היא רגע מכונן: "זו הפעם הראשונה שמנהיגים של מדינה דמוקרטית שהיא בעלת ברית מערבית מואשמים על-ידי בית הדין, וזו ההחלטה החשובה ביותר ב-22 שנות קיומו", נכתב שם. פרשן העיתון ג'וליאן בורגר כתב כי לנתניהו יהיה קשה לנער מעליו את הסטיגמה של נאשם בפשעי מלחמה: "צווי המעצר שהוציא בית הדין הם רעידת אדמה במשפט הבינלאומי. אישור צווי המעצר על-ידי השופטים ישנה לנצח את מעמדו של בית הדין. בעוד מועצת הביטחון של האו"ם עשתה מעט מאוד כדי לרסן את המלחמה בעזה בית הדין ייתפס, במיוחד בקרב מדינות הדרום הגלובלי, כגורם יעיל יותר בהגנה על אמנת האו"ם".
ב"גרדיאן" הדגישו את המצב המביך שבו מוצאת עצמה כעת ארה"ב, שרק אתמול נאלצה להפעיל את זכות הווטו שלה במועצת הביטחון של האו"ם כדי לסכל שם החלטה המורה על הפסקת המלחמה בעזה בלי תנאים מוקדמים, כולל בלי שחרור החטופים. "ארה"ב – שאינה חברה בבית הדין – תגיב בחריפות על הוצאת הצווים, אבל זה יעלה לה באמינות הבינלאומית שלה עצמה וביתרת האמון שנותר בטענתה כי היא פועלת למען צדק עולמי", כתב בורגר. בעיתון ציינו גם את העובדה שכשאותו בית דין הוציא צו מעצר נגד פוטין ארה"ב בירכה על כך, ואילו את כוונתו להוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט היא גינתה, "עמדה סותרת שחשפה את ממשל ביידן להאשמות בסטנדרטים כפולים מצד מדינות רבות החברות באו"ם, במיוחד מצד מדינות הדרום הגלובלי".
הוצאת צווי המעצר הפכה לידיעה המרכזית היום גם בסוכנויות הידיעות הגדולות בעולם כמו רויטרס ו-AP. ברויטרס הסבירו את השלכותיה המיידיות של הוצאת הצווים, וציינו כי אף שנתניהו וגלנט יוכלו להמשיך לנסוע בעולם, ואין הגבלות על מנהיגי מדינות, מחוקקים ודיפלומטים אחרים לפגוש אותם, מבחינה פוליטית הדבר עלול לגרום למי שייפגש איתם נזק תדמיתי.