מאות אלפי בני אדם הפגינו הבוקר (יום רביעי) נגד ישראל בגשר גלאטה שבאיסטנבול, בעצרת הזדהות עם הפלסטינים ברצועת עזה שהתקיימה לרגל השנה החדשה. בין השאר, נאם בה גם בילאל, בנו של הנשיא רג'יפ טאיפ ארדואן.
המחאה אורגנה על-ידי קבוצת "הרצון הלאומי", קואליציה של יותר מ-300 ארגונים איסלאמיים ופרו-פלסטיניים. במהלכה, נופפו המפגינים בדגלי טורקיה ופלסטין, וקראו קריאות בגנות ישראל.
בנאומו בעצרת, בנו של ארדואן גינה את ישראל על פעולותיה ברצועת עזה, ולאחר מכן השווה זאת להפלת משטר אסד בסוריה: "המוסלמים בסוריה היו נחושים, סבלניים והשיגו ניצחון. אחרי סוריה, גם עזה תצא מנצחת מהמצור".
בסרטון שצולם מרחפן, נראים המוני אנשים ממלאים את הגשר ואת המחוזות הסמוכים אליו, אמינו וסירקצ'י. "יותר מ-400 אלף אזרחים יצאו לרחובות כדי לעמוד לצד הפלסטינים", דווח בטורקיה, ובחלק מכלי התקשורת נכתב כי היו בהפגנה כ-450 אלף בני אדם.
מחאת הענק התקיימה בזמן שלמעשה מדינת ישראל ויתרה על מאבק ההסברה בטורקיה, שם היא מוצגת כמדינה שחייליה רוצחים נשים וילדים - והנשיא עצמו משווה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לצורר הנאצי אדולף היטלר. עם זאת, ועל אף שארדואן עצמו מלבה את השנאה לישראל גם מתוך אינטרס פוליטי אישי, הוא וממשלתו נתפסים לא-אחת כפרו-ישראלים; הפגנות בטורקיה מתקיימות גם נגד הממשלה, בטענה שהיא לא מנתקת את קשרי המסחר עם ישראל לחלוטין. ארדואן, מנגד, מסביר כי המטרה בקשרים הללו היא לקיים מסחר עם הרשות הפלסטינית.
שגרירות ישראל באנקרה, בכל מקרה, עומדת נטושה מאז 7 באוקטובר, והשגרירה אירית ליליאן נמצאת בירושלים. באיסטנבול יש אמנם קונסול ישראלי, אבל אין נציגות ישראלית בכירה - וזאת בזמן שלפי דיווחים מתקיים בין המדינות קשר בין ארגוני מודיעין. כך, ועל אף שלטורקיה גם כן אין שגריר בישראל, בפועל הממונה על השגרירות הטורקית בתל אביב הוא אישיות בכירה למדיי - שמקיים קשרים עם גורמים בממשלה ובמערכת הביטחון.
בהקשר זה, נציין כי לאחרונה ניכר שיפור בהידברות בין המדינות, בעיקר בין שירותי הביטחון. ההבנה היא שלשתי המדינות יש אינטרסים זהים בסוריה, וגם אויב משותף - איראן. אבל, ישראל לא מרימה את הכפפה ולא מנצלת את המצב כדי לחמם את יחסיה עם טורקיה מחדש, אחרי שארדואן הפך את עורו בעבר שוב ושוב.