למרות שנדמה כי הפרלמנט הלבנוני משתוקק להסכם הפסקת אש עם ישראל וברחובות צידון כבר החלו החגיגות, ביממה האחרונה נשמעו גם קולות מהצד השני של המפה הפוליטית בלבנון - שאינם מרוצים מפרטי ההסכם המתגבש, וחוששים ממה שעתיד להיות.
כך למשל, חבר הפרלמנט הלבנוני מטעם מפלגת הפלנגות הנוצרית נדים אל-ג'ומיל, אמר בריאיון לערוץ אל-ג'דיד הלבנוני כי "הסכם הפסקת האש מחזיר את האפוטרופסות הבינלאומית על לבנון ואינו כולל פתרון סופי לנשק של חיזבאללה". הוא הבהיר כי הוא חושש שהנשק של חיזבאללה יופנה פנימה כלפי תושבי לבנון, וטען כי יש לסיים את הסכסוך הנוכחי בכך שחיזבאללה יוותר על נשקו.
"אני תומך בהפסקת אש כדי להגן על אנשים, אבל אם הבעיה תעבור מהגבול לתוך לבנון, תהיה לזה השפעה גדולה", אמר אל-ג'ומיל. "האם ניתן אור ירוק לצבא לבנון לקחת פיקוד על הנשק בדרום לבנון? אם חיזבאללה לא ימסור את נשקו, זה יצור מחלוקת בין חיזבאללה לצבא". הוא גם טען כי ההסכם משרת את הביטחון הישראלי. מנגד, סגן יו"ר הפרלמנט הלבנוני, אליאס אבו סעב, בירך על ההסכם המתגבש, ואמר כי "כל הישג של הפסקת אש מתקבל בברכה על-ידי כל המפלגות הלבנוניות".
ובינתיים, בעוד בפרלמנט הלבנוני נשמעים קולות בעד ונגד פרטי ההסכם, בלבנון עוסקים גם במה שקורה בשעות אלה בתוך ארגון הטרור חיזבאללה. למעשה, לא בטוח שאחרי הטלטלה שעבר הארגון כל פעיליו מסכימים עם ההחלטה על הסכם בשלב זה.
לטענת מוחמד עלי אל-חוסייני, איש הדת השיעי הלבנוני, שעזב את חיזבאללה ו"מנבא" בחודשים האחרונים את עתיד המלחמה, יש פיצול פנימי בתוך ארגון הטרור. בחשבונו ברשת החברתית X כתב אתמול אל-חוסייני על מאבק בין מזכ"ל חיזבאללה החדש נעים קאסם לבין בכיר חיזבאללה חליל חרב.
לדבריו, "חרב מתנגד להפסקת האש ולנסיגה ומתאר את נעים כחלש, פחדן ובוגד בדמו של נסראללה". לטענת אל-חוסייני נהיה עדים להמשך תקיפות מצד חיזבאללה ו"יתומיו של נסראללה מתקוממים כעת נגד נעים קאסם".
באל-אחבאר, העיתון שהוא שופר של חיזבאללה, פרסמו הבוקר כי השליח המיוחד של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, עמוס הוכשטיין, הודיע אתמול לראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי על האישור הישראלי להפסקת האש והחלו הכנות לקיים ישיבת ממשלה מיוחדת בלבנון מחר, אם ישראל תאשר היום רשמית את ההסכם בקבינט. בישיבה, כך נכתב, יוצג לשרים הלבנונים מנגנון יישום החלטה 1701, שעליה מבוסס גם ההסכם הנוכחי, ואחר כך תתקבל החלטה לאשרו גם בביירות.
ארבעה בכירים לבנונים אמרו אמש כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא צרפת עמנואל מקרון צפויים להציג את הסכם הפסקת האש תוך כ-36 שעות. בבית הלבן, מנגד, ציננו את הדיווחים - ואמרו כי "אנחנו קרובים להפסקת אש, אבל זה עדיין לא סגור".
ובכל מקרה, גם אם ביידן ומקרון יכריזו היום על הפסקת האש, היא לא תיכנס לתוקף לפני אישור הקבינט המדיני-ביטחוני, שצפוי להתכנס בשעה 16:00. ראש הממשלה נתניהו לא מתכוון להביא את ההסכם לאישור הממשלה או הכנסת, מכיוון שמדובר בהסכם הפסקת אש, ולא הסכם מדיני. "הקבינט מוסמך להחליט על מלחמה וגם מוסמך להחליט על הפסקת אש", הסבירו גורמים בישראל.
מרגע האישור, הפסקת האש תיכנס לתוקף תוך שעות עד יממה. על רקע הדיווחים על ההכרזה הצפויה של ביידן ומקרון, אמר גורם מדיני בכיר כי הם ככל הנראה יכריזו על ההסכם רק ביום רביעי בבוקר - אחרי אישור הקבינט. "זו תהיה הכרזה אמריקנית-צרפתית, ושני הצדדים יודיעו שהם מקבלים אותה", הוסיף.