הגשם הכבד שירד ברחבי הארץ ביממה האחרונה לא חלף גם מעל רצועת עזה, שם חיים המוני תושבים באוהלים שאליהם עברו בעקבות המלחמה. לפי הדיווחים הפלסטיניים, מאות אוהלים הוצפו היום (שלישי) בעקבות סופה חזקה שפקדה גם את אזור אל-מוואסי, שנחשב לאזור ההומניטרי ברצועת עזה.
עיריית עזה מסרה כי העקורים סובלים מתנאים קשים, אך אין יכולת לסייע להם. "פעולות ניקוז מי הגשמים והביוב מסובכות בגלל הנזק האדיר לרשתות הביוב והניקוז", אמר עאסם אל-נביה, דובר עיריית עזה. משרד התקשורת של חמאס ציין כי העקורים מתמודדים גם עם היעדר חימום ומחסור במזון ותרופות.
באזור ההומניטרי נראו אוהלים רבים שנקרעו. משפחות רבות מנסות לתקן את הנזקים באמצעות טלאי יריעות פלסטיק וערימות חול שנועדו לבלום את המים. הרוחות העזות והגשמים גרמו להתעופפות של חלק מהאוהלים ולהצפתם של אחרים.
סברין אבו שנאב, אם לשלושה ילדים שאוהלה הוצף, תיארה את המצב הקשה: "המים חדרו פנימה והרטיבו את המזרנים ואת בגדי הילדים. הבוקר נאלצתי להחליף את בגדי הילדים עד לתחתונים. הם ישנו ונרטבו עד לתחתונים. הכול נרטב - השמיכות, הכריות, הכול". אבו שנאב, שסובלת מאסטמה, מתמודדת, לדבריה, עם החמרה במצבה הבריאותי בחודש האחרון בשל מזג האוויר הקר והמחסור בשמיכות ובגדים חמים.
היום דווח בעזה שמניין התינוקות הפלסטינים שקפאו למוות עלה לשישה. יחיא, אביהם של ג'ומעה ועלי אל-בטראן, תאומים שמתו שלשום והיום, סיפר לרויטרס שמצא אותם באוהל שבו חיה המשפחה במרכז הרצועה. "החזקתי את ג'ומעה, הוא היה לבן וקפוא כמו שלג", סיפר. "אשתי נורה ניסתה להעיר אותם, אבל היא אמרה שהם לא מתעוררים.
"אני אולי יכולה לשאת את זה בתור אישה מבוגרת, אבל מה הקטן הזה עשה כדי להגיע לזה?", אמרה האם, כשחיבקה את השמיכה הצבעונית של בנה לחזה. "הוא לא הצליח לשאת את זה, הוא לא הצליח לשאת את הקור או את הרעב ואת חוסר התקווה הזה".
בינתיים, גורמים באו"ם מדגישים את הצורך הדחוף בהשגת הפסקת אש, שתביא גם לעסקה לשחרור חטופים, לנוכח המשבר ההומניטרי המחריף. אינאס חמדאן, דוברת אונר"א בעזה, הזהירה כי המצב ממשיך להידרדר בשל המשך הלחימה והמכשולים בהעברת סיוע הומניטרי. לדבריה, "חיי התושבים הפכו לגיהינום והמחיר האנושי של המלחמה הזו בלתי נסבל".
עמאר עמאר, מנהל התקשורת האזורי של יוניסף, הדגיש כי הדרך היחידה להקל על השפעות החורף, תת-התזונה והמחלות היא חידוש התנועה המסחרית והעברת סיוע ללא הגבלה. הוא ציין כי אלפי ילדים נהרגו, וכי המשבר ההומניטרי אילץ ילדים רבים לחיות בתנאים בלתי אנושיים.
בישראל, יש לציין, דוחים את הטענות של סוכנויות הסיוע הבינלאומיות - ומדגישים כי מדי יום מוכנסות משאיות עם מזון, מים, ציוד רפואי ומחסה. מנגד, סוכנויות הסיוע טוענות כי ישראל מערימה קשיים על הכנסת הסיוע - מה שמחריף את המשבר ההומניטרי.