בהתרגשות גדולה 181 עולים חדשים נחתו בצהריים (רביעי) בנתב"ג במסגרת חלקו השני של מבצע "צור ישראל" להעלאת יהודי אתיופיה. שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה ויו"ר הסוכנות היהודית בפועל יעקב חגואל ליוו את העולים בטיסה מיוחדת של הסוכנות והתקבלו עם הנחיתה בישראל בטקס חגיגי.
העולים הנרגשים עזבו אתמול את גונדר והגיעו לאדיס אבבה, משם המריאו הבוקר. הם נפרדו בדמעות ממשפחותיהם ושכניהם שנשארו מאחור ולבשו בגדי חג, לקראת הגעתם ארצה. על המטוס היה גם קפלה דמטיי שחיכה במשך 23 שנים לעלות לישראל, מאז שהוריו עלו והוא נשאר בגונדר. "אני מתרגש להיות עם כל המשפחה שלי בדרך לישראל ומחכה לפגוש את אמא שלי אחרי שנים שלא התראינו", סיפר, "לא רציתי להגיד לה שאנחנו מגיעים עד שזה באמת קורה, היא תשמח מאוד וסוף סוף תכיר את הנכדים שלה".
גם מלקמו שהיה על המטוס עם אשתו ושלושת ילדיו מחכה להתאחד עם הוריו ואחיו שחיים במרכז הקליטה בית אלפא. "10 שנים אני מחכה לעלות לישראל ועכשיו סוף סוף הגיע תורנו. אח אחד שלי עדיין בגונדר אבל העלייה שלו אושרה ואני מקווה שבקרוב כולנו נהיה יחד בישראל", אמר.
בני משפחת בוגל, זוג הורים ושבעה ילדים, התרגשו לקראת הנחיתה בישראל, אחרי 17 שנים של ציפייה והמתנה בבית צפוף ורעוע בגונדר. האב טאשגר אמר: "יש לנו שתי בנות בישראל שלא ראינו כבר הרבה שנים, אנחנו כל כך מתגעגעים ומחכים לפגוש אותן. ישראל זה הבית שלי, לילדים יהיו יותר הזדמנויות ואני בטוח שיהיו לנו חיים בטוחים ושלווים".
בתום ביקורה באתיופיה, אמרה השרה תמנו שטה כי "הממתינים הרבים חיים בתת-תזונה ובדלות, והשלכות המלחמה עדיין משפיעות על מצבם של אחינו ואחיותינו. פגשתי קשישים שסורבו לעלות שנים ארוכות מבלי לדעת מדוע, וילדים קטנטנים ומקסימים שיתחילו רק עוד מעט את המסע לישראל. זהו יום מרגש עבורי ועבור קהילתי יוצאי אתיופיה וזוהי זכות גדולה עבורי להיות הקול של המשפחות המפוצלות שממתינות ליקיריהן - כל משפחה שמתאחדת היא עולם ומלואו".
המשך מבצע "צור ישראל" אושר במסגרת החלטת הממשלה בנובמבר האחרון ובתוך ארבעה חודשים צפויים לנחות בארץ 3,000 עולים חדשים מאתיופיה. כחלק מהחלטת הממשלה, נדרשו משרד הפנים ומשרד העלייה והקליטה להקים צוות בין משרדי שבראשו ימונה פרויקטור שיוסכם על הצדדים. הצוות יידרש לפתור את סוגיית הממתינים באתיופיה ולבחון כל בקשה שנותרה כשבסיום כל ממתין וממתינה יקבלו תשובה ברורה האם יעלו לישראל או לא. צוות זה עדיין לא הוקם וכך גם לא התקבלה החלטה בנוגע לפרויקטור.
יו"ר מטה המאבק להעלאת יהודי אתיופיה, אורי פרדניק, אמר בתגובה: "אנו מודים לשרת העלייה והקליטה על מאמציה הרבים למיגור סבלם של הממתינים באתיופיה ובישראל". עם זאת הוא ציין: "לצערנו, למרות מאמציה ולמרות המשבר הביטחוני וההומניטרי באתיופיה, ממשלת ישראל עדיין מתייחסת ליהודי אתיופיה כאל יהודים סוג ב'. תדמיינו איזה רעש ציבורי היה מתקיים לו הממשלה הייתה מקציבה מכסות לעלייה מצרפת, ארה"ב, רוסיה או אוקראינה. אנחנו דורשים לקיים מיד את החלטות הממשלה בנושא ולהעלות תוך חודש את כלל הממתינים".
יו"ר הסוכנות היהודית בפועל יעקב חגואל אמר עם הנחיתה בישראל כי "אנחנו חוזים במו עינינו במחזה מרגש, בהפיכתו של חלום למציאות. מזה למעלה מעשור שאלפי בני משפחה ממתינים בכיליון עיניים לאיחוד מחדש עם בני משפחותיהם בישראל ולתחילת חייהם בארץ ישנה-חדשה. היום, אנו נוטלים חלק במבצע שייכנס כאירוע מכונן בספרי ההיסטוריה של עם ישראל".