בסיוע משרד החוץ, הגיעה אתמול (רביעי) למועצה האזורית שער הנגב משלחת של 21 בעלי תפקידים חינוכיים באוקראינה, בהם סגנית שר החינוך, היועצת לענייני חינוך של הנשיא וולודימיר זלנסקי, מנהלי מחוזות במשרד החינוך ופסיכולוגים.
את נזקי המלחמה באוקראינה רואים מדי יום, בשדה הקרב ובערים המופגזות, אבל את ההשלכות הנפשיות על התושבים, בעיקר בקרב ילדים ובני נוער, קשה עדיין לאמוד. מה שכבר ברור הוא שהמלחמה פגעה בנפשם של הילדים, ובמדינה שיום בהיר אחד מצאה את עצמה במלחמת הישרדות אין לכך מענה.
בקייב הבינו שעליהם להקים, ממש מהיסוד מערך פסיכולוגי לשעת חירום. לשם כך הם פנו למי שמנוסה ונחשבת למומחית בטיפול במצבי חירום - ישראל, ובעיקר אנשי עוטף עזה, שחיים בצל ירי הרקטות כבר יותר מ-20 שנה.
חברי המשלחת סיירו לאורך הגבול עם עזה ונפגשו עם מנהלי בתי ספר, פסיכולוגים ואנשי מרכזי החוסן בעוטף עזה, ולמדו מהם איך מטפלים בילדים ונוער בשעת חירום, ובעיקר - איך בונים חוסן נפשי להמשך. "יש לנו מה לתרום", הסבירה יהודית רוזנטל ממשרד החוץ. "איך מתנהגים בבית ספר בזמן חירום, איך יורדים למקלטים, איך מטפלים פסיכולוגית בילדים, איזה כלים יש לתת למורים ולהורים".
היועצת של נשיא אוקראינה, אולגה בודניק, סיפרה ל-ynet ול"ידיעות אחרונות" כי "אנחנו צריכים את הידע הזה עבור הילדים שלנו. עלינו ללמוד איך כל מערכת הסיוע הזו פועלת, להבין את כל השיטות ולהפעיל אותן באוקראינה".
ראש המועצה האזורית שער הנגב אופיר ליבשטין שליווה את המשלחת, סיכם: "ילדי אוקראינה עוברים בתקופה האחרונה גיהינום ומי כמונו יודעים שעם העבודה הנכונה ניתן להתמודד עם האתגרים המורכבים הללו. אני שמח שנפלה בחלקנו הזכות להיות הפעם בצד שנותן ומסייע".