"לאבא שלי אין מרחב מוגן בביתו בצפת, המקלט הציבורי נעול". סיון לב איל, שאביה בן ה-89 גר בצפת באזור ללא מיגון, סיפרה כי אין הרבה ממ"דים בשכונה שבה הוא מתגורר, שם ישנם בתים ישנים. "הוא צריך להגיע עצמאית למקלט. אתמול הייתה אזעקה, וכשהוא ניסה להגיע אליו גילה שהוא נעול".
לב איל סיפרה בשיחה עם ynet כי פנתה בעבר כמה פעמים לעירייה והבהירה שהמקלט חייב להיות פתוח 24/7. "העירייה נתנה את המקלט לעמותה חרדית. לפעמים הוא משמש גם כבית כנסת, יש שם ספרי קודש ונשים לא נכנסות כי הן לא מרגישות מספיק נוח ובנוסף הוא תפוס לגמרי על ידי דברים ששייכים לאותה עמותה", אמרה.
"יש שם המון ציוד, לפעמים פתוח לפעמים לא. אבא שלי הולך לאט. לפעמים מבקשים ממנו שיעשה את הדרך מהצד השני כדי להגיע כי הם נועלים אותו מצד אחד", סיפרה. "אבא שלי גר עם מטפל, אבל הולך עצמאית. הוא צריך תוך זמן קצר מאוד להגיע למקלט העירוני. לפעמים הוא פתוח, אבל בפנים יש ציוד שהעמותה כנראה לא רוצה שייגנב".
לדבריה, כבר ב-8 באוקטובר היא פנתה לעירייה וזו ניקתה והשמישה אותו. "אחרי הבחירות המקלט עבר לידיים אחרות, הפך להיות איזשהו גמ"ח. יש לו שתי כניסות, אבא שלי הולך לאט, הוא צריך להגיע מהר. הם לפעמים מבקשים ממנו להגיע למקלט מהצד השני. אבי יכול להגיע לדלת המקלט בזמן התמגנות, אבל היא נעולה הרבה יותר מדי פעמים".
איל ציינה כי שיתפה את הסיפור של בפורום של קבוצה מקומית ואנשים סיפרו על אזורים נוספים בעיר שבהם המקלטים סגורים. "אנשים מאוד כעסו וסיפרו שהמקלט העירוני באזורם סגור ומשמש כבית כנסת וכל מיני דברים אחרים".
דובר העיר צפת תמיר אנגל מסר בתגובה: "המקלטים הציבוריים פתוחים. הבוקר הגיעו צוותי אגף הביטחון למקלט ודלתותיו נמצאו פתוחות. גם בבדיקה מול תושבים המתגוררים במקום נמסר כי המקלט המדובר פתוח לאורך המלחמה. לצד זו, אנו מכבדים ומבינים את דאגתה של הפונה לאביה הקשיש, על כן הנושא ייבדק עד תום על מנת לברר האם ומי נעל את המקלט ביום שבת".