מספר הנספים בשיטפונות הפוקדים את פקיסטן כתוצאה מגשמי המונסון עומד כבר על קרוב ל-1,000, ומספרם של הפצועים והעקורים נאמד באלפים. בסוף השבוע פנה ראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף לקהילה הבינלאומית בבקשה שתסייע לארצו הענייה להתמודד עם ההרס, כשברקע החשש שמספר ההרוגים עוד יגדל. מהמדינה מגיעות בימים האחרונים תמונות של הרס אדיר, בכלל זה של מלון New Honeymoon, מלון שנחשב למפורסם ביותר בעמק סוואט, ושתועד קורס ונסחף בזרם (צפו בתיעוד הקריסה בתחילת הכתבה). באירוע הזה לא היו נפגעים.
השיטפונות הפוקדים את פקיסטן הם תוצאת הגשמים הכבדים שמכים במדינה מאז אמצע יוני. עונת המונסון פוקדת בדרך כלל את פקיסטן מיולי עד אמצע ספטמבר, אבל השנה היא החלה מוקדם מהרגיל, ולפקיסטן היא הביאה גשמים כבדים במיוחד. הם הציפו שכונות שלמות, גרמו לקריסת גשרים, הרסו כבישים ואילצו המונים להימלט מבתיהם.
אלפי פקיסטנים שבתיהם נסחפו בזרם חיים כעת באוהלים. רחים חסן, בן 52, סיפר שאיבד את ביתו ואת שני ילדיו – בן 16 ובת 14: "לא נשאר לי כלום בחיים האלה. הבית שלי נהרס והילדים שלי נסחפו בזרם, ועכשיו אנחנו מוטלים חסרי אונים בצד הכביש, תחת כיפת השמיים, כשחיילים מאכילים אותנו". ג'ונאיד חאן, הבעלים בן ה-23 של שתי חוות דגים בעיר צ'רסאדה, סיפר: "הבית שבנינו בשנים של עבודה קשה התחיל לשקוע לנגד עינינו. התיישבנו בצד הכביש וצפינו בבית החלומות שלנו שוקע".
למרות מאמציהם הגדולים, כוחות החירום של פקיסטן מתקשים להגיש סיוע לכל מי שזקוק לכך. "שום עזרה לא מגיעה לכאן", סיפר למשל מוזאפר חאן, שהמכולת שלו, כמו חנויות רבות אחרות, קרסה ונסחפה בזרם בעמק קלאם, אחד האזורים שנפגעו קשה מכול. העובדה שהתנועה בגשרים ובכבישים רבים אינה אפשרית כעת גורמת גם לקשיים בהספקה של פירות וירקות, ובעקבות זאת לעליית מחירים, המכבידה עוד יותר על הפקיסטנים.
לפי שעה מספר ההרוגים הרשמי בעונת המונסון בפקיסטן עומד על 982, ומספר הפצועים על 1,456. לדברי הרשויות, יותר מ-33 מיליון פקיסטנים – כלומר אחד מכל שבעה – נפגע בדרך זו או אחרת מהשיטפונות, וקרוב למיליון בתים ניזוקו. בפקיסטן משווים את עונת הגשמים הנוכחית לזו שפקדה את המדינה ב-2010, עונה שהייתה הגרועה בהיסטוריה ובה חמישית מהמדינה שקעה במים ויותר מ-2,000 נהרגו.
השבוע צפויים גשמי המונסון להימשך, בעיקר בדרום פקיסטן, והחשש הוא שהם יגרמו לנפגעים נוספים. גם הפעם נשמעות הטענות שהסיבה לשיטפונות בפקיסטן היא שינויי האקלים שגורם האדם במו ידיו, ושפקיסטן נושאת באופן בלתי הוגן בהשלכות הזיהום וההתחממות שמקורם במקומות אחרים בעולם. פקיסטן מדורגת במקום השמיני במדד הסיכון האקלימי של ארגון Germanwatch, מדד שבו מדורגות מדינות העולם לפי מידת הסכנה הנשקפת להן מאירועי מזג אוויר קיצוניים שנגרמים משינויי האקלים.
עם זאת, מובן כי גם שלטונות פקיסטן נושאים במידה רבה באשמה להרס. השחיתות, התכנון הלקוי והיעדר קיומן של תקנות בטיחות שונות גרמו לכך שאלפי בניינים הוקמו באזורים המועדים להצפות עונתיות, ולכך שלכוחות החירום אין די משאבים כדי לסייע לכל מי שזקוק לכך בעת אסון.