שבוע וחצי אחרי שתי רעידות האדמה האדירות הצליחו היום (ה') כוחות ההצלה בטורקיה לחלץ ניצולה נוספת מבין ההריסות – נערה בת 17 שהייתה קבורה במשך 248 שעות, כלומר יותר מעשרה ימים, בחורבות ביתה בקרמנמרש. שמה של הנערה הוא אליינה אולמז, ובסוכנות הידיעות הצרפתית AFP טרחו לציין כי המשמעות של שם משפחתה היא "נצחי" או "בן אל-מוות".
רעידת האדמה בטורקיה ובסוריה – עוד כותרות:
• שרד בהריסות 187 שעות: "הקיר נפל על המקרר, שתיתי את השתן של עצמי"
• 3 חודשים לבחירות, האסון יכול להפיל את ארדואן
• רחוב שנעלם, גג שנותר שלם ועיר אוהלים באצטדיון | תמונות החורבן, לפני ואחרי
• הטעויות של טורקיה: ארדואן הבטיח להילחם בעברייני בנייה, ואז נתן חנינה
הנערה אליינה חולצה כשהיא בהכרה ומצליחה לפקוח את עיניה. דודהּ, שהמתין ליד הזירה, חיבק בדמעות בזה אחר זה את המתנדבים שהצליחו להוציאה, ואמר להם: "לעולם לא נשכח אתכם". איסמעיל, אחד מאנשי החילוץ, סיפר: "היינו כל כך שמחים לראות את האושר של המשפחה".
במשימות החילוץ בקרמנמרש מסייעים גם כורים רבים, ואחד מהם, כורה הפחם אלי אקדואן, סיפר: "הנערה נראתה במצב טוב. אנחנו עובדים בבניין הזה כבר שבוע, ושמחים בכל פעם שאנחנו מגלים משהו חי – גם חתול". קמיל דדאוגלו בן ה-37, שעוזר גם הוא בחיפושים, העיד: "אין אושר גדול יותר מלשמוע קול של ניצול, זה משהו שאני לא יכול להסביר. אין שמחה גדולה יותר מלחלץ את האדם הזה ולמסור אותו למשפחה שלו".
אף שרעידות אדמה כבר הוכיחו בעבר כי בני אדם מסוגלים לשרוד לעתים יותר משבועיים בהריסות, מקרים כאלה נדירים למדי, ואנשי המקצוע מחשיבים לנס כל מקרה שבו אדם מצליח לשרוד בהריסות חמישה ימים אחרי הרעש. בשלושת הימים האחרונים חולצו בטורקיה יותר מ-10 ניצולים ששרדו למעלה משבוע, וחלקם העידו שכדי להתקיים שתו את השתן של עצמם. שני אחים מקרנמרש סיפרו אתמול שהצליחו לשרוד הודות לכך שחלקו אבקת חלבון, כזו המשמשת לפיתוח שרירים.
על כל פנים, סיפורים כאלה הולכים ומתמעטים, והמחלצים מוצאים כעת כמעט רק גופות. מספר ההרוגים ברעש הגיע כבר ליותר מ-42 אלף, מהם 36,187 בטורקיה וכ-6,000 בסוריה. עוד רבבות נפצעו, ומאות אלפים איבדו את בתיהם. היום דיווחה הרשות הטורקית לניהול אסונות כי מאז הרעידה הראשונה ביום שני לפני שבוע וחצי פקדו את האזור יותר מ-4,300 רעידות משנה.
אסון הרעש בטורקיה ובסוריה מדורג במקום החמישי ברשימת אסונות הטבע הקטלניים ביותר של המאה ה-21, כשמקדים אותו במקום הרביעי הרעש בפקיסטן ב-2005 שבו נספו כ-75 אלף בני אדם. במקום הראשון ניצב אסון הצונאמי בדרום-מזרח אסיה ב-2004, שבו נספו לפי הערכות יותר מ-280 אלף בני אדם.