סטודנט יהודי בן 20 מסידני הואשם במשך שעות רבות שהוא ה"מחבל" הדוקר שרצח בסוף השבוע שישה בני אדם בקניון בפרברי העיר, לפני שנורה למוות על-ידי שוטרת. הסטודנט, בן כהן, נפל קורבן למסע קונספירציה חריג ברשתות החברתיות, שהתחיל בממדים קטנים ותפח לממדי ענק.
אחרי המתקפה שבה רצח הדוקר חמש נשים וגבר ופצע עוד 12 בני אדם, בהם תינוקת בת תשעה חודשים שאמה נרצחה, נדרשו למשטרת אוסטרליה 18 שעות כדי לפרסם את שמו של התוקף. בינתיים הרשתות החברתיות הוצפו בספקולציות ותיאוריות קונספירציה בנוגע לזהותו, בהן זו שלפיה הרוצח הוא בנג'מין כהן, סטודנט למדעי המחשב בן 20.
במשך 14 שעות ארוכות סומן כהן כחשוד ברצח ושמו הופץ ברשת, בעיקר לאחר שהשם פורסם בערוץ 7 האוסטרלי, שנחשב ערוץ מהימן ונתן לגיטימציה למי שהחלו את הפרסום הכוזב ממניעים אנטישמיים ואנטי-ישראליים.
מסע הרצח החל בשבת ב-16:30 (שעון מקומי), ובמסיבת עיתונאים שנערכה שעתיים לאחר מכן הודיעה המשטרה כי היא עדיין אינה יודעת את זהות התוקף. מיד לאחר מכן הודיע חשבון טוויטר בשם "סוני דן", חשבון עם היסטוריה של הפצת אנטישמיות ברשת, כי שמע דיווחים שלפיהם הטרוריסט מהקניון הוא יהודי קיצוני בשם בנג'מין כהן, תושב סידני. "רק יהודים מסוגלים לדקור תינוקות בסכין", הוא הוסיף.
בתוך זמן קצר צבר הפוסט, כמו גם פוסט אחר ש"אישר" כי מדובר בחייל ישראלי לשעבר בשם בן כהן, עשרות אלפי שיתופים. את הדיווח הכוזב המשיך להפיץ טרול רוסי אנטישמי מוכר, תומך נלהב של משטר פוטין בשם בוליקוב. בוליקוב הוסיף כי הטרוריסט הוא יהודי, ולגלג על אלו ששאלו אם הרוצח הוא מוסלמי קיצוני: "כהן? מוסלמי? באמת...". הוא אף פרסם תמונה אמיתית של בן כהן לצד תמונתו של התוקף בקניון, לכאורה כהוכחה לזהותו, וטען שהמשטרה בכוונה לא חושפת מיהו.
בתוך שעות ספורות ראו כחצי מיליון אנשים את הידיעה הכוזבת של הטרול האנטישמי, ואלפים המשיכו להפיץ את עלילת הדם על כהן כאילו מדובר בידיעה מהימנה. בשעות הלילה של שבת נדהם כהן ללמוד על השמועות שמופצות לגביו, אחרי שגם הוריו הוצפו בשיחות טלפון מבני משפחה וחברים. ב-6:00 בבוקר של יום ראשון החל אביו, מארק כהן, להפיץ ברשת את ההודעה שלפיה בנו אינו התוקף מהקניון, והוא חי וקיים. האב גם קרא למשטרה לפרסם מיד את זהות התוקף. רק בראשון ב-8:40 בבוקר שעון אוסטרליה הודיעה המשטרה רשמית כי הרוצח הוא ג'ואל קאוצ'י, בן 40 מבריסבון.
בן כהן ואביו מארק מסרו לתקשורת כי הפרסום הכוזב והמגמתי זעזע את המשפחה. הם אמרו כי ברור להם שהקמפיין היה מתוכנן, וכי למפרסמים ברשת הייתה אג'נדה אנטי-ישראלית ואנטישמית מובהקת. בן טרם החליט אם לתבוע את ערוץ 7, שהספיק בינתיים להתנצל בפניו על הפרסום ולומר כי מדובר בטעות אנוש. בינתיים ממשיך הסטודנט לקבל פניות ברשת: "זה מאוד מסוכן", אמר לאתר החדשות האוסטרלי news.com. "זה יכול להרוס לבני אדם את החיים. אנשים לא חושבים מספיק לפני שהם מפרסמים משהו, הם לא חושבים איך זה יכול להשפיע על אותו אדם".