העצרת הכללית של האו"ם הצביעה הלילה (שבין רביעי לחמישי) בעד ההחלטה לקיים אירוע לציון "יום הנכבה" ה-75, בצמוד לחגיגות העצמאות ה-75 למדינת ישראל.
90 מדינות תמכו בהצעה שאותה יזמו הפלסטינים, 30 הצביעו נגד ו-47 נמנעו. בין המתנגדות: ארצות הברית, אוסטרליה ורוב מדינות האיחוד האירופי. שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, תקף בחריפות את ההחלטה ואמר: "מה הייתם אומרים אם הקהילה הבינלאומית הייתה חוגגת את יום הקמת המדינה שלכם כאסון? איזו חרפה".
השגריר הציג מעל בימת האו"ם את הכותרת הראשית של עיתון "ניו יורק טיימס" מהימים שלאחר הכרזת המדינה, שבה נכתב: "היהודים במדינות המוסלמיות בסכנה חמורה". ארדן תקף בנאומו את המדינות התומכות: "אני רוצה 'להזכיר' לכם את העובדות ההיסטוריות. בכ"ט בנובמבר המוסד הזה אימץ את ההחלטה על תוכנית החלוקה. העם היהודי קיבל אותה ללא היסוס, בעוד שהערבים דחו אותה. חמישה צבאות ערב, יחד עם הערבים שחיו בארץ, ניסו להשמיד את ישראל ואת אזרחיה. אולם, הם לא הסתפקו רק ביהודים בישראל, הם החלו בגירוש היהודים מארצותיהם".
ארדן סיפר כי שגרירים רבים אמרו לו בפרטיות כי הם יודעים שאין שום סיכיון והיגיון לאפשר למיליוני צאצאי הפליטים הפלסטינים להיכנס לישראל. "מדוע אתם מפחדים לומר זאת בפומבי? מדוע הבית הזה חייב להיות בית של שקרנים?", הטיח ארדן בשגרירי המדינות.
בחודש שעבר, נזכיר, אישרה הוועדה המיוחדת של האו"ם לפוליטיקה ולדה-קולוניזציה ברוב קולות הצעה פלסטינית, הקוראת לחוות דעת דחופה של בית הדין הבינלאומי לצדק של האו"ם בהאג לגבי "המשמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך". למעשה, משמעות ההחלטה היא שבית הדין הבינלאומי ישפוט את ישראל.
98 מדינות הצביעו בעד, 17 התנגדו, 52 נמנעו. בין המתנגדות היו ארה"ב, איטליה, גרמניה, אוסטרליה, קנדה, אוסטריה וצ'כיה. מספר המדינות שנמנעו היה גבוה יחסית, וביניהן היו רבות ממדינות אירופה. אוקראינה ורוסיה, עם זאת, הצביעו בעד ההצעה הפלסטינית - וכך גם המדינות הערביות, כולל אלו שמקיימות יחסים עם ישראל כמו איחוד האמירויות, ירדן ומצרים. "כל מדינה שתמכה בהחלטה עשתה 'וידוא הריגה' לסיכוי לפיוס ותרמה להנצחת הסכסוך", אמר השגריר ארדן לאחר ההצבעה.