בית משפט השלום בראשון לציון האריך בצהריים (שלישי) את מעצרו של אלי פלדשטיין, דובר ראש הממשלה בנימין נתניהו לנושאים ביטחוניים, עד יום ראשון הקרוב. במקביל הוארך עד למועד זה גם מעצרם של שניים מתוך ארבעת החשודים הנוספים במעורבות בהוצאת מידע מודיעיני מסווג ורגיש מתוך מערכות צה"ל שלא כדין. שב"כ ביקש בדיון החסוי להשאיר את השלושה מאחורי סורג ובריח למשך שמונה ימים נוספים.
לפלדשטיין מיוחסת הדלפה של מסמכים מסווגים וסודיים מצה"ל לכלי תקשורת זרים במהלך המלחמה. פרקליטו, עו"ד עודד סבוראי, ציין בתום הדיון: "כל מה שאני יכול לומר זה שהמעצר הוארך עד יום ראשון, אני מנוע מלומר כל דבר נוסף. דיברתי עם הלקוח שלי, זה מה שאני יכול לומר". עו"ד איתן להמן, סנגורו של חשוד נוסף, אמר: "מאמין במערכת המשפט ובחקירה. אני אופטימי". בהחלטת שב"כ, הוסרה מניעת מפגש של שלושת החשודים שהובאו היום לבית המשפט עם עורך דין.
ארבעה מחמשת העצורים בפרשת המסמכים הסודיים משרתים ביחידה מסווגת בצה"ל שתכליתה למנוע הדלפות ולשמור על סודות ביטחוניים. בין אותם נחקרים, גם קצין מילואים בדרגת רב-סרן שנעצר אתמול על ידי שב"כ, ומעצרו הוארך בבית המשפט עד יום חמישי. אחד החשודים, שמשרת גם הוא באותה יחידה מסווגת, שוחרר בדיון הקודם בבית המשפט למעצר בית.
השופט מנחם מזרחי התיר לפרסם בדיון הקודם כי החקירה החלה לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש נלקח מתוך מערכות צה"ל והוצא שלא כדין, והתקיים החשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה, וסיכון מקורות מידע. עוד הותר לפרסם כי בשל כך, עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה.
איך נפתחה החקירה בפרשה?
בחודשים האחרונים התפרסמו בכמה כלי תקשורת בעולם, בהם ה"ג'ואיש כרוניקל", כתבות מפי מי שהוגדרו כגורמי מודיעין בישראל. כך, לדוגמה, דווח כי רק 20 חטופים ברצועה עדיין בחיים או שכ-20 חטופים לא ישוחררו לעולם, כי הם קשורים ב"טבעת חיה" מסביב למנהיג חמאס יחיא סינוואר. אלא שכבר אז המודיעין הישראלי אמר כי הוא לא מכיר מידע או הערכות כאלו.
ב-6 בספטמבר פרסם ה"בילד" הגרמני מסמך, שאותו תיאר כ"הנחיות של מנהיג חמאס" כיצד לנהל את המשא ומתן כך שלא יתקדם לשום מקום, ויאפשר להאריך את המלחמה ואת הסבל של שני הצדדים. באמ"ן זיהו שמדובר במסמך מסווג שהוצא ממקור מידע רגיש במערכת הביטחון, וביקשו לפתוח בחקירה.
רונן ברגמן חשף בחודש שעבר ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כי מחלקת ביטחון המידע באגף המודיעין בצה"ל פתח בחקירה פנימית בנוגע למסמכים, אולם לנוכח חומרת החשדות הוחלט בצבא להעבירה לטיפול שב"כ. מלבד פלדשטיין, שמותיהם של שאר החשודים לא מתפרסמים בשלב זה בהחלטת בית המשפט מחשש לפגיעה בביטחון המדינה.
על-רקע החשד שהמסמכים המסווגים הגיעו לסביבת לשכת ראש הממשלה, אמר גורם ביטחוני שמעורה בפרטים כי הוצאת המידע הסודי ביותר גרמה נזק ממשי, לנוכח העובדה שחשפה מעקב אחר צינור מסוים בחמאס. עקב כך, הועמדו בסכנה פעילויות הקשורות לאפשרויות שחרור חטופים.