נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עלה אחר הצהריים (יום ג') לדוכן הנואמים בכינוס השנתי של עצרת האו"ם בניו יורק. במהלך נאומו אמר ביידן שארה"ב תמשיך לפעול ללא הפסקה להסכם שלום בין ישראל לפלסטינים, שמבוסס על פתרון שתי המדינות. הוא ציין שארה"ב פועלת למען נורמליזציה בין ישראל למדינות ערביות, במטרה להפוך את המזרח התיכון לאזור מגובש ויציב יותר.
ביידן הדגיש שתהליך הנורמליזציה והקשרים הכלכליים של ישראל עם שכנותיה מביא השפעות חיוביות, גם במקביל לתהליך לביסוס "שתי מדינות לשני עמים". הוא הזכיר את הודעתו בפסגת ה-G20 שנערכה החודש, שם הכריז על מסדרון מסילות רכבת ונתיבי סחר שיקשר את הודו עם המזרח התיכון ואירופה - ויעבור בסעודיה, איחוד האמירויות, ירדן וישראל. לדבריו הפרויקט, שיחבר למעשה את ישראל לסעודיה על רקע המגעים לנרמול היחסים, יגדיל את היקף ההשקעות באסיה ובאירופה.
בפתיחת נאומו אמר ביידן כי כנשיא ארה"ב הוא מודע לתפקידו, ולתפקידה של וושינגטון, בזירה הבינלאומית. "העתיד שלנו כרוך בעתיד שלכם", אמר אחר הצהריים למנהיגים בעצרת האו"ם. "אף מדינה לא יכולה להתמודד כיום עם אתגרים לבדה", הדגיש הנשיא האמריקני כשדיבר על שיתוף הפעולה בין מדינות העולם. הוא אמר כי ארה"ב מעוניינת בעולם בטוח, משגשג ושוויוני יותר לכולם.
ביידן הוא המנהיג השני ברשימת הנואמים בכינוס. המנהיג שפתח את סבב הנאומים הוא נשיא ברזיל, לואיז אינסיו לולה-דה סילבה. בהמשך הערב ינאמו בעצרת בין השאר נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, עבדאללה מלך ירדן, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ונשיא איראן איברהים ראיסי.
ביידן קרא בנאומו לאו"ם "להתייצב נגד התוקפנות הרוסית" באוקראינה וטען כי "רוסיה מאמינה שהעולם יתעייף ויאפשר להתאכזר לאוקראינה ללא השלכות". על כניעה לתוקפנות של רוסיה ולכיבושיה באוקראינה אמר היום הנשיא האמריקני למנהיגי העולם: "אם נאפשר את פיצולה של אוקראינה, האם עצמאותה של מדינה כלשהי תהיה בטוחה? התשובה היא לא". הוא הדגיש כי יש להתנגד לתוקפנות הזו היום – כדי להרתיע את מי שינסו לתקוף מחר.
הנשיא האמריקני הצהיר שארה"ב, שהעבירה במהלך המלחמה חבילות סיוע לאוקראינה ושולחת לה נשק, תמשיך לעמוד לצדם של האוקראינים - בשעה שהם נאבקים על חירותם ועל ריבונותם.
בהתייחסות לאיראן התחייב ביידן בנאומו כי לא יאפשר לרפובליקה האיסלאמית להחזיק נשק גרעיני. בנושא משבר האקלים אמר ביידן כי מדובר ב"איום קיומי על האנושות כולה", והזכיר את שריפות היער שהשתוללו הקיץ במדינות ברחבי העולם ואת אסונות הטבע שהיו לאחרונה בצפון אפריקה. בהתייחסות ליחסיה של ארה"ב עם סין אמר הנשיא האמריקני אחר הצהריים: "אנחנו מעוניינים בניהול אחראי של התחרות בין שתי המדינות, כדי שהיא לא תגלוש לסכסוך".
ג'ייק סאליבן, היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן, אמר בסוף השבוע שביידן ינצל את נאומו בעצרת האו"ם כדי "לקדם חזון של מנהיגות אמריקנית, שמתבססת על הנחת הייסוד של שיתוף פעולה עם אחרים כדי לפתור את הבעיות הדחופות ביותר בעולם".
מחר, בשולי הכינוס של העצרת השנתית בניו יורק, ייפגש ביידן עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. פגישתם של השניים תיערך בצל המתיחות בין ממשלת נתניהו לבית הלבן על רקע המהפכה המשפטית. נאומו של נתניהו בכינוס השנתי עצרת האו"ם ייערך ביום שישי.
חלק מרכזי בנאומו של ביידן בעצרת האו"ם אשתקד הוקדש לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין ולפלישתו לאוקראינה. ביידן עלה לדוכן הנואמים שעות ספורות אחרי הודעתו הדרמטית של ולדימיר פוטין, שהכריז על גיוס של כ-300,000 חיילי מילואים כדי לתגבר את הכוחות באוקראינה. ביידן אמר בנאום שהמלחמה באוקראינה היא "מלחמה של איש אחד". על רקע איומי פוטין להשתמש בנשק גרעיני הצהיר: "אי אפשר לנצח במלחמה גרעינית, ואסור לעולם להילחם מלחמה כזאת".
בנאום אשתקד התייחס ביידן לסכסוך הישראלי-פלסטיני, והשמיע פעם נוספת את עמדת המפלגה הדמוקרטית לפיה וושינגטון מחויבות לביטחון ישראל - ותומכת בפתרון שתי המדינות. ביידן ציין כי פתרון שתי המדינות הוא עדיין "הדרך הטובה ביותר להבטיח את ביטחונה ושגשוגה של ישראל".