עבור איטליה זהו היום השלישי ברציפות שבו נשבר שיא הנדבקים היומי. ביום שישי דיווחה ארץ המגף על 50,599 נדבקים. מספר המאושפזים עם קורונה באיטליה עומד נכון להיום על 8,892, ומספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ הגיע ל-1,071. מאז תחילת מגפת הקורונה מתו באיטליה 136,530 נשאים של הנגיף, הנתון התשיעי בגובהו בעולם. באירופה, רק בבריטניה מתו יותר נשאי קורונה מאשר באיטליה. בסך הכול זוהו באיטליה מאז תחילת המגפה 5.57 מיליון נדבקים.
בצרפת דיווחו אמש הרשויות כי מספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ ממשיך לעלות, והגיע כבר ל-3,282. גם שם מספר המתים מקורונה מאז תחילת המגפה מתקרב ל-100 אלף, ונכון להיום מתו בה 95,513 נשאים של הנגיף.
בינתיים ממשיכה הקורונה, ב"סיועו" של זן האומיקרון, לשבש את פעילותו של ענף התעופה: אחרי שאלפי טיסות ברחבי העולם בוטלו בערב חג המולד, הביטולים נמשכו גם אתמול. בארה"ב לבדה בוטלו במהלך יום שבת 921 טיסות – הן טיסות פנים והן טיסות בינלאומיות נכנסות ויוצאות. יותר מ-200 טיסות שאמורות היו להתקיים היום כבר בוטלו גם הן. הביטולים נובעים מכך שעובדי חברות תעופה מוצאים עצמם נדבקים בנגיף או נאלצים להיכנס לבידוד אחרי שבאו במגע עם נשאים, ולכן אינם יכולים להתייצב לעבודה.
לפי אתר מעקב הטיסות FlightAware, חברות תעופה ברחבי העולם ביטלו קרוב ל-6,000 טיסות שנקבעו לימים שישי, לשבת ולראשון, כשכמעט שליש מהטיסות הן בתוך ארה"ב, אליה או ממנה. בשבוע האחרון חלה עלייה של 45% במספר הנדבקים החדשים בארה"ב, ומספר הנדבקים החדשים היומי הממוצע הגיע כבר ל-179 אלף. האומיקרון הופך לזן הקורונה הדומיננטי בארה"ב, וכ-75% מהנדבקים החדשים שם כעת הם נשאים שלו.
על פי FlightAware, שלוש חברות התעופה האמריקניות "אמריקן איירליינס", "דלתא" ו-JetBlue נאלצו לבטל יותר מ-10% מטיסותיהן ביום שבת. הביטולים באים דווקא באחת מעונות הטיסה העמוסות ביותר בשנה, סביב חגי דצמבר: עשרות אלפי אנשים נתקעו בסוף השבוע בדרכם לחופשות חג המולד ולפגישות עם משפחותיהם. בין נמלי התעופה שספגו את הפגיעה הקשה ביותר בארה"ב נמנים נמל התעופה הרטפורד-ג'קסטון באטלנטה, נמל התעופה ניוארק ליברטי בניו ג'רזי, נמל התעופה הבינלאומי של לוס אנג'לס ונמל התעופה JFK בניו יורק.
עיכובים וביטולים של טיסות בשל מחסור באנשי צוות היו בעיה שליוותה את חברות התעופה האמריקניות לאורך כל השנה האחרונה. בשנת 2020, כשענף התעופה הושבת כמעט לגמרי, עודדו חברות תעופה בארה"ב את עובדיהן להתפטר, ואחר כך, כשהטיסות התחדשו, הן מצאו עצמן מתמודדות עם מצבת עובדים קצרה מדי.
כדי להקל את ההתמודדות עם המחסור היו מדינות, בהן ספרד ובריטניה, שקיצרו את תקופות הבידוד הנדרשות מנוסעים המגיעים אליהן, וכך אפשרו לעובדים לחזור לעבודה מהר יותר. מנכ"ל דלתא, אד בסטיאן, קרא לאחרונה לממשל האמריקני לנקוט צעדים דומים, והזהיר שאם לא יעשה זאת – ייגרמו עוד שיבושים בטיסות. ביום חמישי קיצרה ארה"ב את תקנות הבידוד לעובדי מערכת הבריאות בלבד, ולא כללה בקיצור גם את ענף התעופה.
ביטולי הטיסות הרבים ביותר בסוף השבוע נרשמו בסין, המדינה שבה התגלה נגיף הקורונה לראשונה. סין אוכפת הגבלות קורונה נוקשות מיד כשמתעורר חשד להתפרצות משמעותית, ולפני כמה ימים היא הטילה סגר על העיר שיאן, בת 13 מיליון תושבים, שבה התגלו 75 נשאים של הנגיף שנדבקו בתוך סין, כלומר מבלי שביקרו בחו"ל. בשיאן החל אתמול מבצע בדיקות המוני, והרשויות שם הודיעו שההתפרצות הנוכחית היא של זן האומיקרון.
פורסם לראשונה: 22:22, 25.12.21