שעה ראשונה היסטוריה, שעה שנייה גאוגרפיה, שעה שלישית ירי במטווח: בעוד מדינות סקנדינביה החליטו לחלק לאזרחיהן עלוני מידע כהכנה למלחמה נגד רוסיה, שלטונות פולין לקחו את ההכנות הללו צעד אחד קדימה, לשלב המעשי, והם מתכוונים לחייב את תלמידי כיתות ז'-ח' בבתי הספר לעבור שיעורים שבהם ילמדו כיצד לטפל בכלי נשק ולהשתמש בהם.
2 צפייה בגלריה
פולין שיעורי ירי בית ספר
פולין שיעורי ירי בית ספר
מתאמנים בביה"ס בפולין. מתוך הכתבה של "דויטשה ולה"
עד לפני שלושה חודשים היו שיעורי הירי והנשק בגדר מקצוע בחירה, אבל כעת המטרה של רשויות החינוך בפולין היא להכניס אותם כשיעורי חובה לכל 18 אלף בתי הספר במדינה. המטרה היא ללמד את התלמידים לפרק ולהרכיב את כלי הנשק ולדעת כיצד להשתמש בהם אם פולין תזדקק לכך. השיעורים כוללים ירי במטווח, שמאורגן באולמות ההתעמלות של בתי הספר, אבל זהו ירי שאינו כולל אש חיה אלא ירי לייזר בלבד.
"התלמידים מבינים שהם רוצים להיות בצד הטוב של ההיסטוריה", הסבירה מוניקה סטולינסקה, אם לתלמידה בבית ספר בגדאנסק, בריאיון ל"דויטשה ולה". "הם רוצים להיות פטריוטים ולדעת איך להגן על המולדת שלהם. אנחנו מאוד גאים בהם. אנחנו גם מבינים שזה קצת עצוב ושזה יכול להשפיע על החברה והפשיעה, אבל זה המצב בעולם. אי אפשר להתכחש לו".
2 צפייה בגלריה
פולין שיעורי ירי בית ספר
פולין שיעורי ירי בית ספר
"הם רוצים להיות פטריוטים". באולם ההתעמלות והירי בפולין
בניגוד לתאוות הנשק האמריקנית, ההערכות הן שבאירופה רק כ-25 מיליון אזרחים ב-27 מדינות האיחוד מחזיקים בנשק, בעיקר למטרות פנאי כמו ציד. עם זאת לדעת מומחים רבים הפלישה הרוסית לאוקראינה והזיכרונות הקולקטיביים מהכיבוש הרוסי הארוך גורמים לרשויות בפולין לנקוט כל דרך כדי להקל ולאפשר לאזרחים לסייע במאמץ על הגנת המולדת. גם בשאר מדינות האיחוד קיימת התעוררות מחודשת בכל הנוגע לרישיונות ולבעלות על כלי נשק, הן בגלל הפלישה הרוסית והן משום שרבים מאזרחי האיחוד מרגישים סכנה לביטחונם האישי בשל העלייה בפשיעה.
פולין, החולקת גבול עם אוקראינה, ציידה את שכנתה במסוקים, מטוסים, טנקים וכלי ארטילריה כדי לסייע לה במלחמתה נגד רוסיה. משרד ההגנה הפולני מעריך כי המדינה העבירה לאוקראינה 1,300 פריטים בשווי של 4.5 מיליארד אירו, מה שלבטח לא נעלם מעיני הקרמלין. וכך, אף שפולין נחשבת לאחת המדינות הבטוחות בעולם, עסקי הנשק בה זוכרים לרנסנס.