ארגון פרו-פלסטיני הגיש לאחרונה תלונה בבלגיה, וגם לתובע של בית המשפט הפלילי הבינלאומי בהאג, נגד הנספח הצבאי הישראלי החדש במדינה - אלוף-משנה משה (טטרו) טטרואשווילי, בטענה כי הוא "דמות מפתח במדיניות ההרעבה כנשק מלחמה בעזה".
טטרו בן ה-43, מונה הקיץ לנספח הצבאי של ישראל בבריסל. בעבר הוא עמד בראש מת"ק - מינהלת תיאום וקישור לעזה, היחידה ששלטה בזרימת הסיוע ההומניטרי לרצועה. מתוקף תפקידו הוא ניהל את מעברי הגבול השונים, תוך שהוא מכחיש בתקשורת הבינלאומית שיש רעב ומחסור בתרופות ובמים ברצועה. הצהרותיו עמדו בניגוד לאזהרות חוזרות ונשנות של האו"ם.
בנוסף, הוא גם היה איש הקשר של צה"ל עם בתי החולים בעזה, והיה אחראי בין היתר על פינוי מחלקת היילודים של בית החולים "שיפא", עקב פעילות צה"ל במקום. התקיפות הישראליות על בתי חולים ברצועה זוכות לאורך המלחמה לביקורת חריפה מצד ארגונים בינלאומיים.
התלונה נגד טטרו נשלחה לתובע בהאג על-ידי קרן Hind Rajab, שתפקידה "להטיל דין וחשבון על חיילים ישראלים". בעבר, קרן זו הגישה תלונה נגד כאלף חיילי צה"ל והאשימה אותם בביצוע "פשעי מלחמה, רצח עם ופשעים נגד האנושות".
יו"ר הקרן דיאב אבו ג'אג'ה טוען כי "המקרה של משה טטרו שונה". לדבריו, "זוהי דמות מפתח ביישום המדיניות הישראלית כלפי בתי החולים ואסטרטגיית הרעב והצמא כנשק מלחמה". בראיונות לתקשורת אמר טטרו כי עמד בחוק המלחמה הבינלאומי, ולטענת אבו ג'אג'ה קשר את מעבר אספקת הסיוע לשחרור החטופים שמוחזקים על-ידי חמאס.
"אם ממשלת בלגיה מבקרת את המדיניות הישראלית בעזה, אתה מצפה שהרשויות ייבהלו אם ישראל תמנה אדם כזה בארצנו כנציג רשמי של הצבא", אמר יו"ר הקרן. הוא כתב גם לשרת החוץ של בלגיה, ותהה כיצד היא אישרה את הגעתו של טטרו ב-1 באוגוסט.
בישראל מתייחסים לטטרו כקצין מעוטר ומכובד. "לא הייתה התנגדות למינויו והוא קיבל הסמכה דיפלומטית מלאה", אמרה שגרירת ישראל בבלגיה עידית רוזנצוויג-אבו, שטענה כי "ישראל פועלת על-פי החוק הבינלאומי".
כך או כך, טטרו נהנה מחסינות מלאה - כך שסביר להניח כי התלונה תיגנז בסופו של דבר. פשע המלחמה של הרעבה והגבלת הסיוע הרפואי עומדים, כזכור, במרכזו של צו המעצר שהוציא בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג נגד ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.