הממשלה, כך טענה שקד, סירבה לספק לה אשרת כניסה למדינה "רק בשל התנגדותי להקמת מדינת טרור פלסטינית". "ממשלה שטוענת לדמוקרטיה אך פועלת להשתקת קולות המתנגדים לאג'נדה הפרו-פלסטינית הקיצונית שלה", אמרה.
שרת המשפטים והפנים לשעבר הוסיפה כי "זה חושף את פרצופה האמיתי של הממשלה האוסטרלית הנוכחית - ממשלה שבחרה להתייצב לצד אויבי ישראל ולפגוע ביחסים ההיסטוריים בין המדינות. זו החלטה אנטישמית ויום שחור לדמוקרטיה האוסטרלית".
כמו מדינות רבות בעולם, גם באוסטרליה המלחמה בעזה שהחלה בעקבות טבח 7 באוקטובר מעוררת ויכוחים פוליטיים סוערים. ממשלת הלייבור מהשמאל אמנם קראה שוב ושוב להפסקת אש, אך בניגוד למדינות אחרות וביקורתיות יותר כלפי ישראל, כמו ספרד, אירלנד ונורבגיה, היא נמנעה מהכרה במדינה פלסטינית. חמאס, נדגיש, מוגדר גם כארגון טרור באוסטרליה.
במהלך חודשי הקיץ סערה המערכת הפוליטית באוסטרליה סביב השאלה האם לאפשר לפליטים פלסטינים להמשיך לשהות ולהגיע למדינת היבשת בעקבות התמשכות המלחמה בעזה. ממשלת הלייבור בקנברה הצהירה על כוונה לפעול להארכת הוויזות הזמניות של הפליטים שכבר הגיעו לשם, בעוד מנהיג האופוזיציה השמרנית קרא להטיל איסור מוחלט על הגעת עזתים מחשש שחלקם עלול להוות סיכון ביטחוני.
לפי רשת ABC האוסטרלית, נכון לחודש אוגוסט, העניקה הממשלה שם כמעט 3,000 ויזות על תקן "ביקור" לפלסטינים שעזבו את רצועת עזה או יהודה ושומרון אחרי 7 באוקטובר, אם כי רק כמחציתם הגיעו בפועל לאוסטרליה – ועוד 7,000 בקשות אחרות נדחו. אותן ויזות שכן הוענקו הן זמניות, ובשל התמשכות המלחמה תוקפן עומד לפקוע – והממשלה האוסטרלית הצהירה כי היא בוחנת דרכים להאריך את שהות הפליטים הפלסטינים.