שבוע אחרי שאירח נשיא מדינה שצעד על השטיח האדום עם שמלה, קיבל הנשיא יצחק הרצוג שגריר בלבוש מסורתי אחר: נשיא המדינה הרצוג קיבל היום (שלישי) את כתבי ההאמנה של שגרירי וייטנאם, גרמניה ונפאל, שהחלו את תפקידם כשגרירי מדינותיהם בישראל, בסדרת טקסים רשמיים בבית הנשיא.
הראשון להגיש את כתב ההאמנה שלו לנשיא המדינה היה שגריר וייטנאם, לאי דוק טראנג, לשעבר סגן שגריר וייטנאם בספרד וסמנכ"ל משרד החוץ של מדינתו. הוא הגיע בלבוש מסורתי - שמלה בצבע כחול, שעוצבה במיוחד לכבוד הטקס. השניים שוחחו על אודות ההיסטוריה של העמים שלהם, לקראת ציון 30 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. הרצוג הביע את רצונו להרחיב את שיתוף הפעולה בין ישראל לווייטנאם בתחומי המסחר, החקלאות, החדשנות ועוד.
לאחר מכן הרצוג קיבל את כתב האמנתו של שגריר גרמניה, שטפן זייברט, לשעבר דובר ממשלת גרמניה בתקופתה של הקנצלרית אנגלה מרקל. הרצוג שיבח את היחסים בין ישראל לגרמניה, וציין את הביקורים הרבים של מנהיגים גרמניים בישראל בשנה האחרונה. הרצוג גם התייחס למשמעות העמוקה של הגעת שגריר גרמני חדש לישראל, וציין כי בעוד שתי המדינות מחויבות תמיד לזכור את העבר, עליהן להביט קדימה יחד לעבר העתיד.
לסיום, העניקה שגרירת נפאל, קנטה ריזל, את כתב האמנתה לנשיא בלבוש סארי מסורתי. השגרירה בירכה את הנשיא בעברית עליה התאמנה ואמרה כי היא מקווה לעבוד עימו לחיזוק והעמקת קשרי הידידות בין ישראל לנפאל. הרצוג ציין את תקוותו להרחיב את שיתוף הפעולה בין המדינות בדגש על החקלאות, התיירות, החדשנות, ועוד. בתום פגישתם, השגרירה הזמינה אותו לביקור במדינתה.
עם הגעתם של השגרירים, נוגן ההמנון של כל מדינה על ידי תזמורת צה"ל, ולאחר מכן סקרו השגרירים את משמר הכבוד הצה"לי. בסיום ההגשה של כתבי ההאמנה, קיים הרצוג פגישה עם כל אחד מהשגרירים שחתמו בספר האורחים של בית הנשיא. לאחר הטקס, הרצוג ואשתו מיכל הציגו לשגריר ולרעייתו את יצירות האומנות שבאולם הגדול, בדגש על הציורים שעל התקרה של שורד השואה נפתלי בזם, המגוללים את סיפור בריחתה של משפחתו מגרמניה הנאצית.
לפני שבוע אירח הרצוג בבית הנשיא את נשיא פיג'י ראטו ויליאם קטוניוורה, שהגיע לישראל לבקר את החיילים שלו בכוחות שמירת השלום. הוא הגיע להרצוג בבגדים מסורתיים, הכוללים חליפה מעונבת, חצאית וסנדלים.