אחרי 24 שנים של התנדבות מאומצת, פעילה וללא גבולות – הגשימה המשטרה לשילו בוטבול חלום ילדות. בשבוע האחרון, בתום הדרכה להתנהלות במטווח – הוא הוסמך להשתמש בנשק, כמו כל מתנדב במשטרת ישראל.
בוטבול, בן 43 מרמת ישי, נולד עם שיתוק מוחין. הוא מוכר כנכה בשיעור של 100%, אך מעולם לא נתן לעצמו הנחות ולא אפשר למגבלות לנצח אותו. "למדתי תמיד בבתי ספר רגילים ולא בחינוך מיוחד. המגבלה לא ניהלה אותי – אני ניהלתי אותה", העיד על עצמו. במהלך השנים הוא למד עיצוב גרפי וקונדיטאות, ואף הוסמך בשני התחומים.
על אהבתו למשטרה סיפר: "אני מורעל מגיל צעיר. אני מתנדב בנקודה ברמת ישי מאז גיל 19 – כמעט 24 שנים של התנדבות. אני עושה כל מה שצריך – שומר על קשר עם התושבים ועם כל שאר המתנדבים, מבצע פעילות משרדית ומארגן את האבטחה בכל האירועים הקהילתיים ביישוב. רמת ישי מאוד צמחה והתפתחה".
נקודת השיטור הקהילתי שייכת למשטרת מגדל העמק, ובוטבול נחשב לרוח החיה בנקודה – הוא מגיע אליה כמעט בכל יום, מתנדב שעות ארוכות ותמיד זמין לקריאת מפקד השיטור הקהילתי. שילו סיפר כי מאז שהיה ילד חלם לירות בנשק: "מעולם לא עשיתי זאת. רציתי לרכוש את המיומנות שיש לכל שוטר, אך עד היום זה לא יצא לפועל".
רס"מ שגיא כהן, מפקד השיטור הקהילתי ברמת ישי, מכיר ומלווה את בוטבול כבר שש שנים, ומעיד עליו שהוא "המתנדב שיש לו הכי הרבה מוטיבציה. הוא תמיד נכון לפעילות". "לפני כמה שנים הוא שיתף אותי בחלום שלו לעבור מטווח, ואמר שעד היום זה לא יצא לפועל בגלל המגבלות שלו", סיפר כהן. "הצלחתי לרתום את עודד גרניט – קצין גמלאי של המשטרה שלקח את שילו למטווח בכרמיאל. הוא הדריך אותו, ליווה אותו, והסמיך אותו להשתמש בנשק כמו כל מתנדב במשטרה", הוסיף.
מפקד משטרת מגדל העמק סנ"צ יניב סויסה אמר: "שילובו של שילו בפעילות המשטרה ברמת ישי הוא ההוכחה שאין גבולות שלא ניתן לפרוץ. שילו מתנדב במשטרה כבר שנים רבות, ותמיד שמח לסייע לתושבים שמוקירים את עבודתו".
לאחר המטווח, סיפר שילו בהתרגשות: "הדריכו אותי להשתמש ברובה צלפים, ברובה ציד ובאקדח. הכי נהניתי להשתמש באקדח, כי האחיזה והשליפה הכי מתאימות לי. יצאתי מאושר, פעם ראשונה שהרגשתי כמו שוטר לכל דבר, שיודע לתפעל אקדח ורובה".