ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד בשולי כינוס עצרת האו"ם בניו יורק עם נשיא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, פליקס צ'יסקדי, שבסיומה הכריזו השניים שישראל תפתח שגרירות בבירה קינשאסה, וכי קונגו תעביר את השגרירות שלה מתל אביב לירושלים.
מחוץ למלונו של נתניהו התאספו עשרות יהודים-אמריקנים בהפגנת תמיכה בראש הממשלה, כהפגנת נגד למחאה נגד המהפכה המשפטית שמלווה את נתניהו במהלך הביקור בארה"ב. במהלך ההפגנה, שאורגנה על ידי כמה ארגוני ימין, המפגינים הניפו דגלי ישראל ושלטי "ניו יורק אוהבת את ביבי". נתניהו אף נפגש עם מארגני ההפגנה לפני תחילתה, והודה להם על התמיכה בו.
בהפגנה השתתף גם פרופ' אלן דרשוביץ, שהתבטא בעבר נגד המהפכה המשפטית וקרא לעצור את החקיקה. דרשוביץ אמר ל-ynet כי "למרות שאני באופן אישי מתנגד לרוב תוכנית הרפורמה, אני יכול להעיד שגם אם כולה תתקבל, ישראל תישאר בין המדינות הדמוקרטיות ביותר בעולם". לדבריו, "אף אדם שאוהב את ישראל לא צריך להפגין נגדה באו"ם - ממלכה של שנאה ואנטישמיות". הוא הוסיף כי "הטענה שהרפורמה תביא לקץ הדמוקרטיה בישראל היא שטות מוחלטת ועלילת דם".
בהפגנה הקריאו גם הודעה ששלח נתניהו, ובה הודה למפגינים: "אני נרגש מאוד מהידידות והתמיכה שלכם. תודה שבאתם הערב לעמוד לצד ישראל ולמען האמת". במקביל להפגנת התמיכה, מעבר לכביש התקיימה מחאה של מאות מפגינים נגד המהפכה המשפטית. המפגינים הפריחו בלוני כחול-לבן לעבר חדר המלון של נתניהו, ומסרו: "אתה אומנם נמנע מלפגוש אותנו, אזרחי המדינה שלך, אבל אנחנו שולחים אליך בלונים שיגיעו עד לחלונות הסוויטה ויזכירו - ישראל חזקה ממך".
לפי הודעת לשכת ראש הממשלה, בפגישתו עם נשיא קונגו השניים דנו בחיזוק שיתופי הפעולה בין המדינות בתחומי החקלאות, המסחר, הביטחון והסייבר. נתניהו מסר בהצהרתו בתום הפגישה כי "היתה לנו שיחה מאוד פורה עם נשיא קונגו. הסכמנו שישראל תפתח שגרירות בקינשאסה ושקונגו תעביר את השגרירות שלה מתל אביב לירושלים". לדבריו, "אלה שתי הכרזות טובות ואני חושב שהן משקפות את הרצון המשותף שלנו לחזק את היחסים בינינו".
צ'יסקדי מסר כי "אכן היו לנו שיחות מצוינות עם נתניהו. השיחות עסקו ביחסים המצוינים שלנו ובדרכים לחזק אותם עוד יותר". לדבריו, "שוחחנו גם על הדרך לקרב בין שתי המדינות באמצעות פיתוח עוד פרויקטים בהשקעות בביטחון ובהגנת הסייבר. כדי להדגיש את זה, ישראל הסכימה לפתוח שגרירות בקינשאסה, ומן הצד השני, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הסכימה להעביר את השגרירות שלה מתל אביב לירושלים. מי ייתן ואלוהים יברך את היחסים בין המדינות".
מוקדם יותר נפגש נתניהו גם עם נשיא דרום קוריאה יון סוק-יאול, והזמין אותו לביקור בישראל. השניים דנו על שיתוף הפעולה בין המדינות בתחומים שונים ועל סוגיות בינלאומיות ואזוריות. נתניהו אמר בפתח הפגישה כי "שתי המדינות מפתחות טכנולוגיות שצופות את פני העתיד, ואם נשתף פעולה נצליח עוד יותר". ראש הממשלה הוסיף כי ביקור של הנשיא בארץ "יהווה הזדמנות לחיזוק קשרי הידידות ההדדיים".
השניים סיכמו לקיים עבודת מטה מתואמת על מנת לבחון את האפשרויות הגלומות בכל הנושאים שעליהם הם שוחחו, וכמו כן נדונו בשיחתם סוגיות בינלאומיות ואזוריות אקטואליות. כשהזמין את הנשיא הדרום קוריאני לישראל, אמר נתניהו: "כך תהיה הנשיא הדרום קוריאני המכהן הראשון לבקר בישראל. אני זוכר לטובה את ביקורי בארצך".