לפחות ארבעה אנשי מיליציה פרו-איראנית חוסלו היום (ה') ועוד שישה נפצעו בתקיפה של כטב"ם נגד מכונית במטה המיליציה במזרח בגדד, בירת עיראק. התקיפה באה אחרי שבחודשים האחרונים ביצעו המיליציות הפרו-איראניות בעיראק יותר מ-100 תקיפות נגד בסיסים אמריקניים באזור, ונטלו אחריות גם על שיגור כטב"מים לעבר ישראל. שעות אחרי התקיפה הודתה ארה"ב כי תקפה בבגדד.
משטרת עיראק ועדי ראייה דיווחו שמלבד הכטב"ם, מטה המיליציה, ששמה "אל-נוג'בא", הותקף גם בשני טילים לפחות, והם נפלו בתוכו. בתקיפה חוסל מושתק טאלב א-סעידי, המכונה "אבו תקווא". הוא שימש כסגן האחראי על הפעילות בבגדד של "אל-חשד אל ערבי" (כוחות הגיוס העממי), ארגון הגג של המיליציות הפרו-איראניות בעיראק, ש"אל-נוג'בא" היא אחת המסונפות אליו.
לפי גורמים בעיראק, א-סעידי חוסל בשעה שנסע לתוך מוסך במטה של מיליציית "אל-נוג'בא", ברחוב פלסטין, יחד עם בכיר מיליציה אחר. מיליציית "אל-נוג'בא" ושתי מיליציות נוספות האשימו את ארה"ב בביצוע המתקפה, ואיימו להגיב: "ננקום ונגרום לאמריקנים להצטער על כך שהם ביצעו את מעשה התוקפנות הזה", אמר אבו אקיל אל-מוסאווי, מפקד מקומי של אחת המיליציות. שעות אחרי המתקפה הודיע גורם אמריקני רשמי כי צבא ארה"ב תקף בבגדד מנהיג של מיליציה עיראקית שלפי ההערכה היה אחראי להתקפות על חיילים אמריקנים, כשכוונתו כנראה לחיסול של אבו תקווא.
בהתחשב בחיסולו של סאלח אל-עארורי לפני יומיים בביירות שיוחס לישראל פנתה סוכנות הידיעות AP גם לצה"ל בשאלה אם ישראל מעורבת בחיסול הבוקר בעיראק, אבל הצבא נמנע מלהגיב.
משטרת עיראק ומקורות ביטחוניים אמרו תחילה כי אין להם פרטים נוספים בנוגע לשאלה מי ביצע את המתקפה, וכי הממשלה חוקרת, אבל בהמשך מסר משרד ראש הממשלה של עיראק כי הקואליציה בהובלת ארה"ב נושאת באחריות להתקפה ה"בלתי מוצדקת" לדבריו על אנשי "כוחות הביטחון" העיראקיים. הוא מסר כי ההתקפה הזו היא הסלמה מסוכנת והפרה של הריבונות העיראקית. כוחות "אל-חשד אל-ערבי" מסונפים רשמית לצבא עיראק, אם כי בפועל מתנהלות המיליציות באופן עצמאי לחלוטין.
התקיפה היום באה אחרי שבחודש שעבר ביצעה ארה"ב כמה הפצצות בעיראק, לאחר שחייל אמריקני אחד נפצע קשה ועוד שניים נפצעו באורח קל יותר במתקפת כטב"מים של מיליציות פרו-איראניות.
מאז תחילת המלחמה בין ישראל לחמאס, שארה"ב נתפסת בעולם הערבי כשותפה לה, הותקפו הכוחות האמריקניים בעיראק ובסוריה לפחות 100 פעמים על-ידי מיליציות פרו-איראניות, בדרך כלל באמצעות רקטות וכטב"מים מתאבדים.
ארה"ב מחזיקה כ-900 חיילים בסוריה ועוד כ-2,500 בעיראק, ותפקידם הרשמי הוא לסייע לכוחות המקומיים למנוע מארגון דאעש, שמוגר ברובו בשנים האחרונות הודות לקואליציה בהובלת וושינגטון, לשוב ולהשתקם.