שישה מפכ"לים לשעבר ו-42 ניצבי משטרה בדימוס פרסמו היום (שישי) מכתב שבו הזהירו את ראש הממשלה בנימין נתניהו "מפני קריסתה הצפויה של משטרת ישראל", וטענו: "השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר איננו הפתרון - הוא חלק מרכזי מהבעיה".
עוד צוין במכתב כי "השר, בשיבתו על הכיסא, מהווה סכנה מוחשית ומיידית לביטחונה של מדינת ישראל". הם אף קראו לנתניהו "להרחיק את השר מהמשרד לביטחון לאומי לאלתר, ויפה שעה אחת קודם", והדגישו כי "אין תקומה לישראל ללא משטרה חזקה ועצמאית". בין המפכ"לים שחתומים על המכתב: אסף חפץ, דודי כהן, יוחנן דנינו, משה קראדי, רפי פלד ושלמה אהרונישקי.
המפכ"לים והניצבים הציעו פתרון נוסף כדי למנוע את קריסת המשטרה, כלשונם, וביקשו להיפגש עם נתניהו "ללא נוכחות השר וללא מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יעקב שבתאי". עוד הם ביקשו "להציג הצעות לחיזוקה של המשטרה של כולנו, ולהרחיב בהצגת הגורמים שהביאו למצב זה".
מוקדם יותר היום תקף המפכ"ל שבתאי את התנהלות השר, על רקע הטבח ביפיע שבו נרצחו חמישה בני אדם והאלימות המשתוללת ברחובות, וציין כי בשיחת ועידה עם סגל הפיקוד הבכיר, שנחשפה ב-ynet, כי "אני לא אתפשר על מקצועיות המועמדים ולא אתן לגורמים זרים להשפיע על המינויים".
מתחילת השנה נרצחו 99 בני אדם בחברה הערבית, האחרונה שבהם היא שרית אחמד שנרצחה אחר הצהריים בכניסה לירכא - לאחר שספגה איומים מבני משפחתה על רקע נטייתה המינית, ואף שהתה במקלט. למרות זאת, אגף סיף שאחראי על הטיפול בפשיעה במגזר נמצא על סף סגירה.
ביום שלישי הודיע ראש האגף ניצב נתן בוזנה על פרישתו מהמשטרה, לאחר שנודע לו כי לא יקבל תפקיד בסבב המינויים הקרוב. בסביבתו של השר בן גביר טוענים שלא התקבלה עדיין החלטה סופית אם לסגור את האגף, אך גורמים במשטרה טוענים שהאגף ייסגר - ובוחנים כעת לאן יועברו סמכויותיו.