בפקיסטן הושלם הערב (יום ג') מבצע החילוץ הדרמטי של מורה ושבעה ילדים שנלכדו בקרון רכבל, אחרי שאחד משני הכבלים שהחזיקו את הקרון נקרע. המבצע לחילוץ המורה והילדים, בני 10 עד 16, הסתיים רק 16 שעות אחרי שנתקעו בגובה של כ-300 מטר מעל לפני הקרקע. הוא כלל הפעלת מסוקים שהייתה סבוכה באופן בלתי רגיל, בשל החשש שהם עצמם יובילו לניתוק הכבל היחיד שהחזיק את הקרון.
הדרמה בפקיסטן החלה לפי הדיווחים בשעה 7:00 בבוקר לפי השעון המקומי (5:00 בבוקר לפי שעון ישראל), כשאחד הכבלים של הקרון נקרע בגובה של כ-300 מטר מעל הקרקע, באזור ההררי בטגראם שבצפון פקיסטן. התלמידים והמורה שלהם, כך לפי הדיווחים, השתמשו בקרון על מנת להגיע בבוקר לבית הספר. חלק מנוסעי הקרון הצליחו לדווח על המתרחש בפנים באמצעות הטלפונים הניידים שלהם, ולפי רשת BBC הם סיפרו כי אחד מהם, נער בן 16 שסובל מבעיה בלב, איבד את הכרתו.
הלכודים מצאו עצמם תקועים בקרון ללא מים ומזון, והם הביעו חשש גם מתנאי מזג האוויר: "רוחות חזקות מצליפות בנו", סיפר לטלוויזיה הפקיסטנית גולפראז, צעיר בן 20, מתוך בקרון התלוי. הוא התחנן שהרשויות יחלצו אותם במהירות האפשרית: "למען השם, תעזרו לנו!". לפי הרשויות המסוקים הוזנקו רק שש שעות לאחר שהכבל נקרע.
בפקיסטן דיווחו בצהריים כי הרוחות העזות מקשות מאוד על המחלצים, שהקפידו גם לשמור על מרחק בין המסוקים שהוזעקו למקום לבין הקרון – מחשש שהרוח שיוצרים הלהבים שלהם תערער את יציבות הכבל הבודד שלא נקרע. גורם ביטחוני במדינה אמר אז לסוכנות הידיעות רויטרס כי כוחות מיוחדים שמאומנים במבצעים אוויריים משתתפים במבצע, ומעבירים מזון ומים לתוך הקרון. הוא הגדיר את המבצע "מסוכן ביותר", והוסיף כי צבא פקיסטן עושה "כל מאמץ" כדי לחלץ את הנוסעים.
בסרטונים שהופצו בהמשך ברשתות החברתיות תועד אחד המחלצים משתלשל ממסוק באמצעות כבל ומנסה להתקרב לקרון, אבל אחר כך חוזר על עקבותיו. גורם בזירה אמר באותה העת ל-BBC כי המחלצים מכינים תוכנית חלופית למקרה שבו לא יצליחו לשלוף את הלכודים מתוך הקרון, ובמסגרתה יקשרו אותו בחבלים בשני קצותיו. לבסוף הצליחו אנשי ההצלה לחלץ שני ילדים בעזרת מסוק, ואחרי שירדה החשכה הופסק המבצע האווירי, והחילוץ נמשך מהקרקע.
סמוך לזירה, מתחת לקרון, התאספו היום כדי לצפות בדאגה במתרחש בני משפחותיהם של הלכודים, וגם המונים בפקיסטן עקבו אחרי המבצע דרך מסכי הטלוויזיה במשרדים, בחנויות, במסעדות ובבתי חולים. את דאגתו הביע גם ראש ממשלת המעבר של פקיסטן אנוואר אול-חאק קקאר, שצייץ בטוויטר כי הורה לפעול לחילוץ הלכודים "בדחיפות".
ראש הממשלה הודיע גם כי הורה לבדוק את בטיחותם של כל קווי הרכבל הפרטיים במדינה. באזורי ההרים בצפון פקיסטן תושבים רבים עושים שימוש בקווי רכבל כדי לעבור בין הרים, בין השאר בדרך לעבודה ולבית הספר. ב-2017 נהרגו עשרה בני אדם כאשר כבל רכבל נקרע באזור עיר הנופש מורי, והקרון שבו הם נסעו נפל מגובה של מאות מטרים.
פורסם לראשונה: 16:15, 22.08.23