בית המשפט דחה הערב (יום ה') את בקשת המשטרה להאריך את מעצר החשוד המרכזי בפרשת הדלפת המסמכים הסודיים, דובר ראש הממשלה לנושאים ביטחוניים אלי פלדשטיין, והורה לשחררו למעצר בית. המשטרה עשויה עדיין לערער על ההחלטה, שתיכנס לתוקף רק מחר אחר הצהריים. במקביל, נחשפו הערב פרטים חדשים על פרשה אחרת שבה מסובכת לשכת נתניהו - החשד לניסיון זיוף פרוטוקולים הקשורים לטבח 7 באוקטובר.
ראש הסגל של ראש הממשלה, צחי ברוורמן, נחקר היום כבר יותר משלוש שעות ביחידת להב 433 של המשטרה, ולפי החשד הוא ביקש לכאורה לשנות את מועד שיחה שקיבל נתניהו באותו בוקר של מתקפת הפתע, מהמזכיר הצבאי שלו דאז אבי גיל - מ-06:40 ל-06:29. חקירתו של ברוורמן, שנעשית תחת אזהרה, החלה בסביבות 15:00 וטרם הסתיימה.
2 צפייה בגלריה
נתניהו עם ראש הסגל צחי ברוורמן, שביקש לקבל סיכומים מסווגים של ישיבות קבינט ופרוטוקולים מתקופת הממשלות הקודמות
נתניהו עם ראש הסגל צחי ברוורמן, שביקש לקבל סיכומים מסווגים של ישיבות קבינט ופרוטוקולים מתקופת הממשלות הקודמות
נתניהו וראש הסגל שלו, צחי ברוורמן
(צילום: אלכס קולומויסקי)
הפרטים החדשים בפרשת הפרוטוקולים, שאותה חשף ביולי נדב איל ב-ynet וב"ידיעות אחרונות", הותרו הערב לפרסום על ידי בית המשפט. על פי החשד שנחקר, התקיימו בין המזכיר הצבאי לשעבר אבי גיל לנתניהו שתי שיחות בבוקר של 7 באוקטובר. הראשונה התקיימה ב-06:29 עם תחילת המתקפה, בטלפון רגיל. השנייה הייתה בשעה 06:40 בטלפון אדום - על פי הנהלים, כל שיחה בטלפון האדום מוקלטת ומתומללת לאחר מכן.
ברוורמן נחשף לאותו פרוטוקול של השיחה בין נתניהו למזכיר הצבאי, ודרש מהקצרנית לשנות את שעת השיחה לשעה של השיחה המוקדמת יותר. הסיבה לכך נחקרת כעת בעדותו במשטרה. על פי החשד, הקצרנית סירבה לשנות את השעה והסבירה שאסור לה. ברוורמן לקח את המסמך המודפס ושינה בעצמו בכתב יד את השעה על המסמך. לצד זאת, נבדק גם חשד כי ברוורמן ביקש לקבל לידיו פרוטוקולים ביטחוניים מתקופת ממשלת בנט-לפיד.
בפרשה אחרת שבה נקשר שמו של ברוורמן, התברר היום כי אין חשד לסחיטה. בימים האחרונים, נזכיר, דווח כי ראש הסגל של נתניהו הוא הבכיר ששמו נקשר לפנייה החריגה ללשכת הרמטכ"ל, ובה נטען כי החזיק לכאורה בתיעוד אישי רגיש הנוגע לקצין צה"ל. עם זאת, אחר הצהריים התברר כי לא היה חשד לניסיון סחיטה של אותו קצין, שעבד תחת המזכיר הצבאי של ראש הממשלה. "המזכיר הביטחוני העביר דיווח ליועצת המשפטית שהוא חושד שמישהו שמע שיש סרטונים של הקצין באינטימיות עם מישהי שעובדת בלשכה", אמר גורם במשטרה. "נבדק החשד על ידי גורמים משטרתיים - ועלה כי הדבר לא נכון וצחי לא סחט - ואף אחד לא סחט".
2 צפייה בגלריה
פלדשטיין
פלדשטיין
פלדשטיין
(צילום: shutterstock, דובר צה"ל)
במקביל, המשטרה ושב"כ ביקשו היום להאריך בפעם השביעית את מעצרם של שני חשודים מרכזיים בפרשה אחרת שבה מעורבת הלשכה - הדלפת המסמכים הסודיים. אחד מהם הוא דוברו של ראש הממשלה לעניינים ביטחוניים אלי פלדשטיין, והשני הוא איש מילואים המשרת ביחידה סודית באמ"ן. השניים עצורים כבר 19 ימים, אחרי שאיש המילואים הודה בין השאר שמסר את המסמך הסודי לפלדשטיין - על אף שלא היה לו כל סיווג ביטחוני להיחשף אליו.
במשטרה אומרים כי אחרי שבית המשפט האריך אתמול את המעצר ביממה אחת בלבד, כעת חלה התפתחות בחקירה בעקבות ביצוע פעולה שבית המשפט הורה עליה. לכן, ביקשו במשטרה להאריך את מעצרו של פלדשטיין בארבעה ימים נוספים. סנגורי החשודים, עו"ד מיכה פטמן ועו"ד עודד סבוריא, דרשו לשחררם. בית המשםט דחה הערב את בקשת המשטרה לגבי פלדשטיין, והורה לשחררו למעצר בית בן 10 ימים. על פי ההחלטה, הוא ישוחרר רק מחר בשעה 15:00, ועד אז תוכל המשטרה להחליט אם לערער.
עו"ד מיכה פטמןעו"ד מיכה פטמןצילום: אוהד צויגנברג
עו"ד עודד סבוראיעו"ד עודד סבוראיצילום: חנה שרייבמן
חשוד שלישי כבר שוחרר אתמול למעצר בית בן עשרה ימים בהסכמת שב"כ והמשטרה, והחשוד הרביעי בפרשה - קצין מודיעין בדרגת רב-סרן במיל', שנעצר בשבוע שעבר בחופשה באילת - שוחרר היום למעצר בית.
עורך דינו של הרס"ן במיל' ששוחרר היום, עו"ד אפרים דמרי, טען כי כשוחח איתו אמר לו הקצין שהיה עצור במשך 11 ימים: "טוב לי מותי מחיי". לדברי דמרי, הוא פגש אותו אתמול לראשונה אחרי עשרה ימים של חקירה, והוא "הובל באזיקים עם פלנלית בעיניים, כאילו הוא מחבל פצצה מתקתקת. סתם עצרו קצין שתרם רבות למדינת ישראל וזכה בפרס ביטחון".
עם שחרורו הערב מתחנת המשטרה בפתח תקווה, אמר קצין במיל' בעודו מסתיר את פניו עם כובע, משקפיים ויד על הפה: "מודה לכולם על התמיכה". סנגורו דמרי שהסיע אותו הוסיף: "מה שהתחיל בכל תרועה גדולה הסתיים בכל ענות חלושה. אין כלום כי לא היה כלום. הקצין רק סייע ועזר לעם ישראל, ומעולם - אבל מעולם - לא פגע בביטחון ישראל. וברוך השם, הנה אנחנו בחוץ".
החשודעם שחרורו למעצר בית
(צילום: רענן בן צור )

עו"ד אפרים דמרי, סנגורו של הרס"ן במיל' ששוחרר למעצר בית
(צילום: עידו ארז)

בתחילת השבוע, לאחר שפורסם כי ברוורמן קשור בפרשיות בלשכה, נתניהו תקף את מערכת אכיפת החוק וגיבה אותו. "בימים האחרונים, הלשכה שלי נתונה למתקפה פרועה וחסרת מעצורים", אמר נתניהו בהצהרה מצולמת שפרסם ביום ראשון. שלשום שב נתניהו ותקף את מערכת אכיפת החוק והמשפט, ולשכתו פרסמה הודעה חריפה שבה נטען כי חשודים מוחזקים "20 יום במרתפים" ועוברים "התעללות" - לטענת הלשכה רק כדי להוציא מהם אמירות שווא נגד נתניהו.
גורם ביטחוני התייחס להודעת לשכת ראש הממשלה ואמר אז: "השימוש בטרמינולוגיה של 'התעללות' בחקירה הוא גם שקר מוחלט וגם ישרת את אויבינו ככלי לניגוח של השב"כ סביב חקירות ביטחוניות. שלא נתפלא אחר כך לפגוש את הטיעון הזה נגדנו בבית הדין בהאג. ככל הידוע - אף נחקר או עצור בפרשה התלונן עד כה על התעללות או על הפרת תנאים וזכויות".
ההודעה החריפה של נתניהו התפרסמה שעות אחדות אחרי שעו"ד מיכה פטמן, שמייצג את אחד החשודים בפרשת המסמכים המסווגים, איש המילואים ביחידה הסודית, טען כי פלדשטיין אמר למרשו שהמידע שהודלף "עבר לראש הממשלה" - וכי זה "רוצה עוד ומפנה יום שלם לטפל בעניין הזה".
הצהרת נתניהו נגד מערכת אכיפת החוק
(צילום: עומר מירון, לע״מ)

עו"ד פטמן טען כי המניע של מרשו היה לקדם עסקת חטופים. "הוא חשב שיש מידע שראש הממשלה צריך לדעת אותו", אמר. "המידע הזה נועד מבחינתו כדי שראש הממשלה והכפופים לו יקבלו את ההחלטות בצורה המיטבית. הוא אמר, 'אני לא בשר מבשרה של המערכת, אני לא הנגדת ו', אני קטן, אותי לא מכירים. אני חייב לפרוץ למעלה".
פורסם לראשונה: 16:46, 14.11.24