נשיא ארה"ב ג'ו ביידן העריך הלילה (בין שני לשלישי) כי רוסיה עלולה להשתמש בנשק כימי באוקראינה. ביידן אמר כי הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין "נמצא עם הגב לקיר" ומתכנן מתקפות דגל כוזב, בתואנה כי ארה"ב מחזיקה נשק ביולוגי וכימי על אדמת אירופה. במהלך פגישה עם אנשי עסקים, אמר ביידן כי ההאשמות של פוטין על כך שאוקראינה מחזיקה בנשק כימי וביולוגי הן "סימן ברור לכך שהוא שוקל להשתמש בשניהם".
ביידן מהדהד בכך הערכות של גורמים רשמיים בוושינגטון ובמדינות מערביות אחרות, שהאשימו את רוסיה בימים האחרונים בהפצת מידע כוזב על תוכנית אוקראינית לכאורה לפיתוח נשק ביולוגי, כהצדקה אפשרית לשימוש בנשקים כימיים או ביולוגיים. ביידן גם אישר את הדיווחים על שימוש רוסי בטיל היפר-סוני שפגע במחסן נשק באוקראינה, ואמר כי נשק כזה הוא "הדבר היחיד שהרוסים יכולים לשגר בוודאות מוחלטת". זאת בגלל הקושי ביירוט הטיל שטס במהירות גבוהה פי כמה ממהירות הקול.
המלחמה באוקראינה - עוד כותרות:
• רוסיה על הפצצת הקניון: "היו שם טילים"
• זלנסקי אחרי הנאום התקיף: "מעריך את מאמצי בנט"
• אוקראינה: "ירי על מפגינים בחרסון הכבושה"
• מי נגד מי במשבר באוקראינה? מדריך
בינתיים נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הפיץ הלילה סרטון נוסף לבני עמו שבו טען כי הצבא האוקראיני הפיל מטוס קרב רוסי באזור חרקוב, וכי הכוחות נחלו הצלחה כה מרובה ביירוט מטוסים ומסוקים רוסים, עד כדי כך ש"ניתן לתהות מה יש לטייסים הרוסים במקום מוח? האם מדובר גם בריקנות או בהיעדרה של נשמה?". עוד אמר בסרטון שהופץ בחשבון הטלגרם הרשמי שלו, כי שוחח עם ראש ממשלת הולנד מארק רוטה ונשיא צרפת עמנואל מקרון, על מנת לתאם עמדות לפני פסגת מנהיגי אירופה, נאט"ו ומדינות ה-G7, שתתקיים ביום חמישי.
כמו כן פורסמו הלילה ריאיונות שנתן זלנסקי לערוצי טלוויזיה אירופיים ואוקראיניים שבהם אמר כי הערים האוקראיניות שנמצאות תחת מתקפה לא יקבלו את הכיבוש הרוסי, וכי קייב לא תקבל אולטימטומים ממוסקבה. הדברים נאמרו על רקע האולטימטום הרוסי שהוצב אתמול בדרישה מתושבי העיר מריופול להיכנע. זלנסקי קרא הלילה פעם נוספת לפגישה בינו לבין פוטין, "בכל פורמט" אפשרי. "בלי פגישה כזו בלתי אפשרי להבין באופן מלא למה הם (הרוסים) מוכנים, על מנת לעצור את המלחמה הזו", אמר.
גם אמש התייחס זלנסקי למגעים להפסקת אש עם רוסיה, ואמר שכל פשרה שתושג בשיחות תצטרך לעלות להצבעה במשאל עם. בראיון לתקשורת האוקראינית אמר זלנסקי: "העם יצטרך להשמיע את קולו ולהגיב לפשרה כזאת או אחרת". הוא ציין שהפשרות ייקבעו במשא ומתן בין קייב למוסקבה, ושהן עשויות לעסוק בעתיד השטחים שנכבשו על-ידי רוסיה - כולל חצי האי קרים - או בערבויות ביטחוניות שתקבל אוקראינה, במקום צירופה לברית נאט"ו.
מיכאילו פודוליאק, אחד הנציגים האוקראינים בשיחות המשא ומתן בין קייב למוסקבה, אמר אתמול שבמהלך 26 ימים של מלחמה חלו כמה שינויים במגעים בין האוקראינים לרוסים. בראיון ל-BBC טען פודוליאק שההתנגדות האוקראינית אילצה את רוסיה "לבחון את המציאות" בצורה מפוכחת יותר, מה שעוזר לקידום "סוג מסוים של דיאלוג". הוא סירב למסור פרטים על המגעים, אך הדגיש שאין ספק שקייב לא מתכוונת לוותר על שטחים או על ריבונותה של אוקראינה. הוא הוסיף שכל החלטה סופית תיקבע על-ידי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא אוקראינה זלנסקי, וכי לפי שעה לא נקבעה פגישה בין השניים. זלנסקי אמר אמש שפגישה עם פוטין הכרחית כדי לקבוע מהי עמדתה של רוסיה בנוגע לסיום המלחמה.
צבא אוקראינה פרסם הודעה שלפיה כוחות רוסיה צפויים להמשיך לתקוף תשתיות חיוניות, הן באמצעות כלי נשק בדיוק גבוה והן באמצעות חימוש לא מדויק. הכוחות הרוסיים לא הצליחו לכבוש אף עיר אוקראינית גדולה מאז הפלישה לפני יותר מארבעה שבועות, ומפנים את מאמציהם באופן הולך וגובר לגרימת נזק אדיר לאזורי מגורים באמצעות תקיפות אוויריות, שיגור טילים וארטילריה.
העיתון הרוסי Komsomolskaya Pravda, שנחשב לתומך הקרמלין, פרסם אמש כי מתחילת המלחמה באוקראינה נהרגו 9,861 חיילים רוסים ועוד 16,153 נפצעו. בדיווח באתר של העיתון נטען שמספר הקורבנות מבוסס על נתונים ממשרד ההגנה הרוסי. הדיווח הוסר מהאתר כעבור דקות ספורות. עורך העיתון טען שמדובר במעשה של האקרים שפרצו לאתר.
במהלך המלחמה רוסיה עדכנה רק פעם אחת על מספר החללים שלה באוקראינה. העדכון היה ב-2 במרץ, בשבוע השני למלחמה, אז הודיע משרד ההגנה במוסקבה ש-498 חיילים רוסים נהרגו במלחמה. בשבוע שעבר העריכה ארה"ב שמספר ההרוגים הרוסים חצה את ה-7,000.
הפנטגון מסר כי יש ראיות ברורות לכך שרוסיה מבצעת פשעי מלחמה באוקראינה, ושהוא יסייע באיסוף הראיות על אותם פשעי מלחמה. "אנחנו בהחלט רואים ראיות ברורות לכך שהכוחות הרוסיים מבצעים פשעי מלחמה, ואנחנו עוזרים באיסוף המידע עליהן", אמר אמש דובר הפנטגון ג'ון קירבי.
דובר מחלקת המדינה האמריקנית נד פרייס אמר אמש שארה"ב מאמינה שחשוב לשמור על ערוצי תקשורת עם רוסיה במיוחד בעת הזאת. וונדי שרמן, סגניתו של מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, אמרה שההצהרה הרוסית על ניתוק אפשרי של היחסים מראה כמה פוטין "נואש" בימים אלה.
מהבית הלבן נמסר כי הנשיא ביידן שוחח אתמול בערב עם מנהיגים באירופה על טקטיקות הלחימה "הברוטליות" של רוסיה. ביידן שוחח עם מנהיגי צרפת, גרמניה, איטליה ובריטניה על תגובה משותפת לפלישה הרוסית לאוקראינה. השיחה נערכה לקראת נסיעתו של ביידן בהמשך השבוע לאירופה, שם ייפגש עם מנהיגי נאט"ו, האיחוד האירופי ומדינות ה-G7. מוקדם יותר דיווח הבית הלבן שמידע מודיעיני מצביע על אפשרות שרוסיה תבצע מתקפת סייבר נגד ארה"ב, כתגובה לסנקציות הקשות שהוטלו עליה. ארה"ב קראה לחברות במגזר הפרטי "לשפר מיד את הגנת הסייבר שלהן".
העיר הדרומית מריופול הפכה למטרה העיקרית של התקיפות הרוסיות. העיר חרבה בחלקה הגדול, וגופות מוטלות ברחובותיה. אוקראינה דיווחה אתמול על תקיפות נוספות של שיירות שיוצאות ממריופול, דרך המסדרון ההומניטרי שעליו סוכם עם רוסיה, בדרכן לזפוריז'יה. המושל של מחוז זפוריז'יה אמר שאוטובוסים שפינו תושבים מאזורי הקרבות הופגזו אתמול, וכי ארבעה ילדים נפצעו בתקריות ירי שונות. "ארבעה ילדים נלקחו לבית החולים", אמר המושל המחוזי, והאשים את הרוסים בירי. לפי הדיווחים באוקראינה מדובר באוטובוסים שיצאו ממריופול. גורם אוקראיני אמר ששני ילדים במצב קשה. עוד דווח על התגברות הלחימה בחרקוב, העיר השנייה בגודלה באוקראינה.
בירת אוקראינה, קייב, נכנסה אתמול לסגר שיימשך עד רביעי ב-07:00. ההודעה על העוצר הייתה אחרי תקיפה קטלנית שהייתה שלשום ברובע פודיל בעיר, תקיפה שבה נהרגו לפחות שמונה בני אדם. ראש העיר קייב, ויטלי קליצ'קו, הודיע כי קניון ובתי מגורים הותקפו ברובע פודיל.
הצבא הרוסי מסר אתמול שכוחותיו תקפו את אזור הקניון בקייב מכיוון שאוקראינה השתמשה במבנים באזור לאחסון טילים ומשגרי טילים. לפי הצבא הרוסי הקניון לא היה פעיל. קייב הצהירה שלא החזיקה במקום נשקים אסטרטגיים. את הטענות של רוסיה ואוקראינה לא ניתן לאמת.
בינתיים, בדרום אוקראינה גובר החשש שהרוסים נערכים להסתער על העיר הגדולה אודסה: מועצת העיר דיווחה אתמול בצהריים כי הכוחות הרוסיים הפציצו לראשונה בפרברי העיר, וגרמו נזק לבנייני מגורים שם.
גורם מודיעיני בכיר בנאט"ו העריך אתמול שבלארוס, בעלת בריתה של רוסיה ומדינה בעלת גבול משותף עם אוקראינה, עלולה להצטרף בקרוב למלחמה - ומתכננת לאשר לרוסיה לפרוס נשק גרעיני על אדמתה. הגורם, שנותר בעילום שם, אמר כי הברית הצבאית מודאגת מאפשרות שכוחות בלארוסיים יצטרפו למלחמה באוקראינה. "הממשלה הבלארוסית מכינה את האווירה כדי להצדיק מתקפה בלארוסית נגד אוקראינה, ופריסה מיידית של נשק גרעיני רוסי בבלארוס".
הכוחות הרוסיים, נזכיר, פלשו לאוקראינה גם משטחה של בלארוס, ומתחילת המלחמה באוקראינה מזהירים גורמים אוקראינים שבלארוס עלולה להצטרף למערכה. הגורם המודיעיני אמר כי לפי שעה אין הוכחה לכך שחיילים בלארוסים לקחו חלק פעיל במלחמה נגד אוקראינה.