ראש הממשלה קבע דיון ביטחוני להיום אחר הצהריים (ראשון), ראש המוסד צפוי לצאת לדוחא מחר - וגורם פלסטיני אומר כי מדובר ב"יום מכריע לגורל המשא ומתן". השיחות בניסיון להגעה לעסקת חטופים נכנסות מחדש להילוך גבוה, וגם בישראל מגדירים את סבב המשא ומתן הנוכחי כ"גורלי", יממה לאחר פרסום הסרטון של התצפיתנית לירי אלבג שהיא ו-99 חטופים אחרים נמצאים כבר 457 ימים בשבי חמאס בעזה.
גורם פלסטיני הבקיא במשא ומתן אמר לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד: "היום הוא יום מכריע לגורל המשא ומתן בין חמאס לישראל. המתווכות הצליחו לגשר על הפערים בין שני הצדדים באמצעות פתרונות פשרה, וממתינות לתגובה של ממשלת ישראל הלילה".
ראש הממשלה בנימין נתניהו קבע דיון ביטחוני ל-17:00 אחר הצהריים והזמין אליו את חברי הקבינט המצומצם - השרים ישראל כ"ץ, איתמר בן גביר, גדעון סער ורון דרמר - וגם את יו"ר ש"ס אריה דרעי.
בלשכת ראש הממשלה טענו כי הדיון לא יתמקד בחטופים, אבל בכל מקרה ל-ynet נודע כאמור כי ראש המוסד דדי ברנע צפוי לצאת לדוחא מחר, וגם הנציגים האמריקנים שם. שליחו של ביידן למזרח התיכון ברט מקגורק הצטרף אף הוא לשיחות בדוחא, דבר שמראה את החשיבות שבוושינגטון מייחסים למגעים, כנראה כדי לעשות מאמץ עילאי ובכל זאת לסגור עסקה לפני השבעתו של דונלד טראמפ לנשיא ב-20 בינואר, עוד קצת יותר משבועיים.
השאלה המרכזית שעדיין נותרה פתוחה במגעים לעסקה היא כמה חטופים חיים ישוחררו. במטרה להגיע כפי שפורסם ללפחות 24 חטופים שישתחררו בשלב הראשון, בישראל דורשים שחמאס ישחרר גם חטופים גברים פצועים מתחת לגיל 50, במסגרת עסקה הומניטרית. בארגון הטרור לפי שעה מתנגדים לכך, טוענים שזה "לא בסיכומים" - ודורשים בתמורה שחרור מחבלים "כבדים" יותר או כמות גדולה יותר של מחבלים תמורת שחרור הגברים הצעירים.
סוגיה נוספת שכרגע נמצאת במחלוקת היא דרישת ישראל לקבלת רשימת כל החטופים החיים - והטענה מנגד של חמאס שאין ביכולתו לבדוק זאת לפני "שבוע לפחות" של הפסקת אש. בישראל שוקלים בעקבות זאת כי חמאס ישחרר כמה חטופים תחילה כ"דמי רצינות" - ואז תינתן לו הפסקת אש של מספר ימים נוספים עד שימסרו את הרשימה המלאה, כפי שדורשת ישראל.
בעיתון אל-חדת' הסעודי דווח מפי מקורות: "ישנה מגמה חיובית לקראת השגת עסקה בין ישראל לחמאס. ההסכם יהיה בנוי משלבים ויימשך חודשיים-שלושה. מדינות ערביות ומערביות ינהלו את רצועת עזה יחד עם קבוצות פלסטיניות".
עוד אמרו המקורות לעיתון הסעודי: "הרשות הפלסטינית שתנהל את עזה תעשה זאת בתיאום עם מדינות ערביות ומדינות זרות. ההסכם מבטיח חסינות למנהיגי חמאס, וישראל לא תכוון לפגוע בהם. ההסכם קובע את יציאת מנהיגי חמאס מעזה ומסירת השלטון לגוף פלסטיני עצמאי. אפשרי שיושג הסכם להצבת כוחות בינלאומיים מסקנדינביה בעזה, ארה"ב תהיה נותנת החסות להסכם בין חמאס לישראל".
ההתקדמות האיטית יחסית במגעים, שנמשכים כבר חודשים, מתרחשת כשבמקביל חמאס ממשיך לפרסם תיעודים ואותות חיים מהשבי, כפי שעשה לא אחת לאחרונה. אות החיים האחרון התקבל אמש מהתצפיתנית לירי אלבג. שר התרבות והספורט מיקי זוהר מהליכוד כתב הבוקר כי "אני וחברי הממשלה מסיעת הליכוד נתמוך בעסקה שמוביל ראש הממשלה נתניהו שתחזיר הביתה את אחינו ואחיותינו משבי חמאס ותבטיח את ביטחון חיילינו". במסר ליתר השותפות בממשלה כתב: "טוב יעשו כל חברי הממשלה אם יתמכו בנתניהו בעסקה החשובה הזאת. זו חובתנו המוסרית ואין מצווה גדולה יותר מפדיון שבויים".
הבוקר התייחסה לאות החיים גם אחותה הגדולה, שי, שכתבה פוסט מצמרר באינסטגרם: "הגוף קורס, אין אוויר לנשימה, הלב שבור יותר ממה שחשבתי שאפשר. רגע אחד חושבים על מה איתך, וברגע הבא – את על המסך. בתמונה שמרסקת אותנו למיליון חתיכות. מצד אחד, קיבלנו אות חיים. מצד שני, ראיתי את כל מה שניסיתי להדחיק. לראות אותך ככה, זה כמו סכין שננעצת שוב ושוב בלב".
"זו לא את", המשיכה, "זו לא האחות הקטנה שלי. לירי שאני מכירה היא חזקה, יפה, צוחקת. אבל לירי שראיתי הייתה שבורה, מפוחדת, מתחננת על חייה, שורדת, שזקוקה לעזרה. אני לא מוכנה לראות אותך ככה, לא מוכנה לראות אותך סובלת ולא להצליח לעזור לך. זה לא מגיע לך. לא להיראות ככה, לא להרגיש ככה. לא מגיע לך הסבל הזה אפילו עוד רגע אחד. מבטיחה לך שאת חוזרת הביתה בחיים!!! אני אדאג שלא יכאב לך יותר".
בשיחה של הוריה, שירה ואלי אלבג, עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, לאחר פרסום אות החיים מבתם, הם אמרו כי "דרשנו מראש הממשלה ושר הביטחון שצוות המו"מ לא יחזור בלי הסכם".
ניסן קלדרון, אחיו של החטוף עופר קלדרון, אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי אות החיים מלירי הוא "עצוב מאוד ומרטיט את הנפש והלב. אנחנו משפחה חדשה, משפחת החטופים. אתמול היה יום קשה מנשוא. לפני שעושים כל דבר אחד צריך להביא את החטופים מעזה ואז אפשר להמשיך ולהילחם ולכתוש. אנחנו רוצים מתווה להצלת כל החטופים. ממשלת ישראל הייתה יכולה להמשיך את המתווה הקודם ועצרה את זה. את ראש ממשלת ישראל מעניין רק דבר אחד - הכיסא שלו. הוא יצא מבית חולים כדי להציל את הכיסא שלו. צריך לעצור הכול ולהחזיר אותם הביתה".
אמש גורמים אמריקנים שמעודכנים בפרטי המשא ומתן הביעו סקפטיות בעניין ההתקדמות - ואמרו כי "נתקשה להגיע לעסקה עד 20 בינואר", מועד השבעת טראמפ. למרות הפסימיות, ואחרי שחמאס פרסם סרטון מהשבי של התצפיתנית לירי אלבג, הגורמים הבהירו: "המאמצים נמשכים". לדברי האמריקנים, בדוחא מדווחים על סקפטיות ועל פערים גדולים מדי, שמקשים להגיע לעסקה בדד-ליין הנקוב. טראמפ, כזכור, שיגר איום לחמאס בחודש שעבר, וטען כי "אם החטופים לא ישוחררו לפני 20 בינואר 2025 יהיו השלכות מהגיהינום במזרח התיכון".
הסקפטיות המדווחת חריגה למדי, שכן האמריקנים תמיד העדיפו להקרין אופטימיות לאורך המשא ומתן, אך הפעם נראה שכל העוסקים במלאכה מהצד האמריקני סקפטיים - אולי בשל חילופי הממשל המתקרבים. בתגובה לסקפטיות האמריקנית, בכירים בישראל אמרו כי "עדיין יש אפשרות להגיע לעסקה", הגם שאין ודאות. גורם ישראלי טען כי "יש התקדמות, אבל זה ייקח עוד זמן. אין דרך לחזות את התוצאה של המו"מ".