הדיון בוועדת החוקה על ההגבלות החדשות
(צילום: ערוץ כנסת)
עלייה חדה במספר החשודים בהידבקות באומיקרון: בעדכון האחרון של משרד הבריאות ביום שלישי, נכתב כי 150 בני אדם ברחבי הארץ נחשדו בחשד גבוה בהידבקות באומיקרון, ול-ynet נודע הערב (חמישי) כי המספר העדכני כמעט והוכפל - ועומד על 283 בני אדם. בנוסף, 72 בני אדם נוספים מוגדרים ב"חשד נמוך" להידבקות בזן החדש.
2 צפייה בגלריה
עומס בנתב"ג
עומס בנתב"ג
עומס בנתב"ג
(צילום: שמוליק דודפור)
נכון לשעה זו, לא נמצא שינוי במספר המרוצפים המאומתים לזן שעדיין עומד על 89 - אך בהמשך הערב ייתכן שהנתון ישתנה. בסך הכל, 444 ישראלים נרשמו בנתוני משרד הבריאות כנשאים של אומיקרון, וחשודים ברמה גבוהה או נמוכה.
בתוך כך, לפי נתוני משרד הבריאות, הגיעו 28 מאומתים לקורונה (שטרם נודע אם מדובר באומיקרון, א"י), בטיסות שנחתו בנתב"ג. 17 הגיעו בטיסת 6h142 של ישראייר מגרנובל שבצרפת ב-10 בדצמבר, 10 בטיסת אל על שהגיעה אתמול ממיאמי (LY018), ושלושה נוספים בטיסה של חברת אתיופיאן מאדיס אבבה שנחתה שלשום.

המאבק באומיקרון - כתבות נוספות

בתוך כך, 544 ישראלים אובחנו מחצות כחיוביים לקורונה. בסך הכול בוצעו כ-54 אלף בדיקות ושיעור החיוביים הוא מעל 1%. עם זאת, מדובר בנתון שאינו סופי.
בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 124 חולי קורונה, 78 מהם במצב קשה. מדובר בעוד ירידה במספר החולים הקשים, שעמד ביום שישי שעבר על 100 ולפני חודש בדיוק על 139. מנתוני משרד הבריאות עולה כי קרוב ל-80% מהחולים הקשים אינם מחוסנים כלל. בקרב החולים הקשים, שטרם מלאו להם 60, מעל 90% אינם מחוסנים.
2 צפייה בגלריה
המתווה לקניונים מתעכב
המתווה לקניונים מתעכב
המתווה לקניונים מתעכב
(צילום: שרון צור)
בישראל 6,419 חולים פעילים, מרביתם במצב קל מאוד. 2,116 מהחולים הפעילים הם בני 5 עד 11, קבוצת גיל שרק לאחרונה החלה להתחסן. כלומר כמעט שליש מהחולים הפעילים הם בקבוצת גיל זו. מנגד, 60 מהחולים הפעילים הם בני 80 ומעלה – 26 מהם לא התחסנו בכלל, 9 מחוסנים ללא תוקף ו-25 מחוסנים. יש לציין כי שיעור המחוסנים בקבוצת גיל זו הוא גבוה מאוד ועומד על מעל 80%.מנתוני משרד הבריאות עולה כי מאז פרוץ המגפה נפטרו בישראל 8,230 חולי קורונה, 28 מהם החודש.
בינתיים, בממשלה ממשיכים לגבש מתווה מוסכם להגבלות הקורונה בקניונים לאור חדירתו של האומיקרון לישראל, ובין המשרדים התפתחו ריבים עזים והתנגדויות מאחורי הקלעים. ישיבה שהתכנסה היום בנושא אצל ראש הממשלה נפתלי בנט פוזרה ללא הסכמות, ונכון לעכשיו - המתווה לא יוכל להיכנס לתוקף מחר מאחר שלא יספיק לעבור את השלבים הנדרשים לאישורו - הצבעה בממשלה ובוועדת החוקה של הכנסת.
שרים בממשלה אמרו כי בנט נחוש להעביר את המתווה המחמיר, אולם גורם בכיר בממשלה הודה בשיחה עם ynet כי הם "מחפשים איך לרדת מהעץ". מנגד, גורם ממשלתי אחר אמר כי אין החלטה לוותר על התו הירוק - אך הוא לא יתחיל מחר. "יש הרבה ריבים והתנגדויות מאחורי הקלעים", סיפרו כמה מהשרים שמעורבים בדיונים על המתווה. "יש שיחות קשות עם בעלי קניונים ואיומים משפטיים. משרד הכלכלה מתנגד לזה וחושב שזה יגרום לפגיעה בעסקים".