נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר בצהריים כי אם הקהילה הבינלאומית לא תפתור את סוגיית איום הגרעין האיראני - ישראל תעשה זאת ותגן על עצמה. בטקס קבלת כתב האמנה של שגריר ארה"ב החדש, טום ניידס, אמר הנשיא: "ללא ספק, האתגר הגדול ביותר שישראל וארה"ב מתמודדות איתו, זה האיום המשותף מאיראן. ישראל תקבל פתרון שיפתור את איום הגרעין, ובמקרה של כישלון ישראל תשמור את כל האפשרויות על השולחן. ואם הקהילה הבינלאומית לא תפתור את זה - ישראל תעשה זאת בעצמה ותגן על עצמה". ynet העביר את האירוע בשידור חי.
ניידס, שהוא השגריר האמריקני ה-21 בישראל, אמר להרצוג כי ארצות הברית שותפה ומחויבת לביטחון ולשגשוג של שתי המדינות: "אוכל לעבוד עם אחיך (מייק הרצוג, השגריר בארה"ב - א"א) כדי לחזק את הקשר. ביידן תומך בחידוש מלאי כיפת ברזל, ואנו נחזק את סוגיית השלום והביטחון - ונטפל באיום האיראני. כפי שהנשיא ביידן כבר אמר, ארה"ב מחויבת לכך שאיראן לעולם לא תגיע לנשק גרעיני".
הרצוג הודה לאמריקנים על התמיכה בישראל, ואמר כי הברית בין המדינות צריכה להיות מעל הפוליטיקה ומוסכמת על שתי המפלגות בארה"ב. "אתה צריך לדעת שעבור הישראלים זה חשוב מאוד", אמר הרצוג. "אני יודע כמה הקשר בין המדינות חשוב לך ואתה מתכוון להעמיק אותו. אנחנו מתכוונים לעבוד בהרמוניה ובשיתוף פעולה".
ניידס הוסיף כי "ארה"ב לא רואה בנורמליזציה כתחליף לשלום. אנחנו רוצים לחזק את הסכמי השלום ולשפר את מצבם של הפלסטינים. נחזק את הקשרים העסקיים בין המדינות, שגם היום הם חזקים, ונקדם את הפטור מוויזה לישראלים". הוא אמר כי "ניצור אווירה שבה כל הקולות בחברה נשמעים, גם המיעוטים והחלשים. נצא נגד הניסיונות לבודד את ישראל - אנחנו מתנגדים ל-BDS ולחרם נגד ישראל".
דבריו של הנשיא הרצוג בטקס היום מגיעים על רקע מתיחות מסוימת כעת ביחסי ארה"ב וישראל, בעקבות הקו התקיף שמוביל ראש הממשלה נפתלי בנט בכל הנוגע לשיחות הלא-ישירות בווינה בין ארה"ב לאיראן על חזרה להסכם הגרעין. ביום חמישי קיים בנט שיחת טלפון שתוארה כ"לא פשוטה" עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, ובה דרש שלא להיכנע למה שהוא מכנה "סחיטה גרעינית" מצד איראן, וגם ראש המוסד דדי ברנע סיפק באותו יום התחייבות אישית, וחריגה, שלפיה לאיראן לעולם לא יהיה נשק גרעיני.
על הקו התקיף הזה שמוביל בנט מתח הבוקר ביקורת ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, בטור מיוחד שפרסם ב-ynet וב"ידיעות אחרונות". בין היתר כתב כי "רהב חלול איננו הדרך הנכונה. זו איננה מדיניות, אלא מתכון להיחלשות ישראל ולצמצום יכולת ההרתעה וחופש הפעולה שלה. מממשלת השינוי החדשה אנחנו מצפים ליותר". בסביבת בנט תקפו בחזרה, ואמרו: "יש בכירים לשעבר שצריכים להיגמל מהנטייה לאמץ אוטומטית את עמדת הממשל האמריקני ולשמש כדוברים שלו. זאת בפרט בצומת דרכים חשוב שבו הצמרת הישראלית כולה מדברת בקו אחד ועושה מאמץ להשפיע על המערב לא להיכנע לדרישות האיראניות מרחיקות הלכת במשא ומתן בווינה".
לא מהגווארדיה הרגילה
מינויו של ניידס הוכרז כבר בחודש יוני, אך את תחילת השירות בישראל ניידס החל רק הבוקר ופקד את הכותל המערבי בירושלים. הוא ביקר בקיבוץ עין השופט - שם התנדב בגיל 15. הוא סייר בקיבוץ, נפגש עם התושבים, וביקר ליד לוחית ההנצחה לזכר שופט בית המשפט העליון בארה"ב לואי ברנדייס שעל שמו נקרא הקיבוץ.
ניידס, בנקאי בן 60, שימש בעברו בתפקיד בכיר במחלקת המדינה האמריקנית וכיהן כסגן נשיא בנק ההשקעות האמריקני הנחשב "מורגן סטנלי". הוא בן למשפחה יהודית, ואשתו היא בכירה ברשת החדשות CNN.
השגריר החדש נחשב לאיש עסקים בנשמתו. יש לו לשון חדה מאוד וחוש הומור מפותח, וההערכה בישראל היא שביידן בחר בו מכיוון שאינו נמנה עם ה"גווארדיה" הרגילה שלרבים ממנה קשרים לישראל.
בין 2011 ל-2013, בעת שברק אובמה כיהן כנשיא ארצות הברית, שימש ניידס כסגן מזכיר המדינה לענייני ניהול ומשאבים. מזכירת המדינה דאז הילרי קלינטון העניקה לו עיטור מיוחד על שירותו בתקופה זו. הוא אף נחשב למועמדה לראש סגל הבית הלבן, אבל ההפסד שלה לדונלד טראמפ בבחירות 2016 גנז את התוכניות הללו.
ניידס נחשב למקורב מאוד למזכיר המדינה אנתוני בלינקן. שגרירות ארה"ב בישראל אינה מאוישת בשגריר מאז חודש ינואר, לאחר שהשגריר הקודם דייוויד פרידמן סיים את תפקידו. בין לבין מינה הנשיא ביידן את מייקל ראטני לממונה זמני על השגרירות עד למינוי הקבע של ניידס.