יומיים לאחר שקיבל את פשרת בית המשפט בערעור שהגיש נגד החלטת ועדת הכנסת, שהכריזה עליו כפורש מסיעת ימינה, ח"כ עמיחי שיקלי הגיש בצהריים (שלישי) את התפטרותו ליו"ר הכנסת מיקי לוי. זאת כדי כדי שיוכל להתמודד ברשימה קיימת בבחירות הקרובות, בכפוף לאישור יו"ר ועדת הבחירות המרכזית.
שיקלי, שמרד בקואליציה, לא הצביע עמה ואף נעדר מההצבעות על תקציב המדינה, קיבל שלשום את הפשרה שהציע בית המשפט המחוזי בירושלים למפלגת ימינה, החליט למשוך את הערעור שהגיש ולהתפטר מהכנסת - כדי שיוכל להתמודד במסגרת עצמאית או במפלגה קיימת בבחירות הקרובות. אם אכן יבחר שיקלי להתמודד במסגרת מפלגה קיימת, יצטרך יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון יצחק עמית, לאשר זאת ולהחליט אם אמנם התפטרותו יכולה להיות מוגדרת "בסמוך" להפרשה.
ב-14-15 בספטמבר יגישו כלל הסיעות את רשימותיהן לוועדת הבחירות המרכזית, וזו תבחן את תקינותן. אם שיקלי יהיה מועמד ברשימה של סיעה המיוצגת בכנסת היוצאת, ייתכן ותתעורר שאלת פרשנות סעיף 6א לחוק יסוד הכנסת, וזו תוכרע כאמור על ידי יו"ר הוועדה, השופט יצחק עמית. לפי סעיף 6א, ח"כ מופרש לא יכול להיות ברשימה של סיעה שנמצאת בכנסת היוצאת אלא אם כן הוא התפטר "בסמוך להכרזה עליו כפורש". חלפו כמעט שלושה חודשים מאז שהופרש שיקלי מימינה, ועל כך יצטרך השופט עמית לתת את הדעת. גם על החלטת יו"ר הוועדה ניתן יהיה לערער לבג"ץ.
חבר הכנסת הסורר, שמנהל בחודשים האחרונים מגעים עם הליכוד להצטרפות לרשימתה, ערער נגד החלטת ועדת הכנסת שהכריזה עליו כפורש מסיעת ימינה בחודש אפריל האחרון, החלטה שבעקבותיה הוא התמודד עם סנקציות כבדות שהקשו עליו להתמודד בבחירות הקרובות. בין היתר, הוא לא יכול היה להצטרף למפלגה קיימת או לקבל מימון בחירות כמקובל.
בפסק הדין של השופטים חגית מאק-קלמנוביץ', מרדכי כדורי ואוהד גורדון שלשום נכתב כי "אם המערער יתפטר בארבעת הימים הקרובים הדבר ייחשב מבחינת הכנסת כהתפטרות בסמוך למועד הפרישה. אנו סבורים כי בנסיבות העניין מדובר בעמדה ראויה בקנה אחד עם עבודות המקרה". מלבד טענותיו נגד הפרשתו מימינה, לשיקלי היו גם טענות כלפי ההליך עצמו בוועדת הכנסת - שלדבריו היה חפוז ומכור מראש. בתחילה הוא עתר לבג"ץ, אך שם נאמר לו כי ראשית עליו לפנות לערכאה נמוכה יותר.
מי שיחליף את שיקלי בכנסת מטעם ימינה הוא יום טוב כלפון, שיחזור לכנסת לארבעה חודשים נוספים עד הבחירות, חודשיים אחרי שיצא ממנה. כלפון הפסיק לשמש כח"כ בעקבות ההתפטרות של מתן כהנא מתפקיד השר לשירותי דת על מנת לחזור להיות חבר כנסת, מה שדחק את כלפון החוצה. החשש כפי הנראה בימינה היה שכלפון תכנן מהלך דומה לזה של עמיחי שיקלי ושל עידית סילמן - מה שהיה משאיר את הקואליציה בזמנו עם 59 חברים בלבד.