המיליארדר אילון מאסק נפגש עם השגריר האיראני באו"ם, אמיר סעיד אירוואני, במשך יותר משעה "במקום סודי". כך דווח ב"ניו יורק טיימס", שם נכתב כי הפגישה הייתה "חיובית" לדבריהם, ומבשרת על "חדשות טובות". הדיווח מתבסס על שני גורמים איראנים, ולפי שעה, מאסק והנשיא הנבחר דונלד טראמפ לא הגיבו לידיעה.
לדברי הגורמים האיראנים, הפגישה עם מאסק סיפקה "פתרון עוקף" לאיראן - בכך שאפשרה לה להימנע מלשבת ישירות עם גורם אמריקני רשמי. למרות זאת, מאסק יכהן בקרוב בתפקיד רשמי, אחרי שמונה יחד עם היזם ויווק רמאסוואמי להוביל הליכי התייעלות בממשל. אחד מהגורמים האיראנים ציין כי השגריר אמר למאסק כי על המיליארדר לקבל "פטורים מהסנקציות" של ארה"ב, ו"להעביר חלק מעסקיו לטהרן".
ב"ניו יורק טיימס" אומרים כי הפגישה עשויה להצביע על שינוי כיוון מצד טראמפ, חרף היסטוריה טעונה למדי בינו לאיראן, זכר למדיניות "הלחץ המקסימלי" מתקופת כהונתו הקודמת. באותה תקופה, פרש טראמפ מהסכם הגרעין שנחתם בין איראן למעצמות ב-2015, הטיל על איראן סנקציות כלכליות קשות - וב-2020 אף הורה על חיסולו של קאסם סולימאני בבגדד.
ואולם, בעקבות בחירתו של טראמפ מחדש, ואחרי שלפי דיווחים ניסתה לחסלו, איראן שוקלת מחדש את אפשרויותיה - ותוהה אם להגיע להסכם חדש עם ארה"ב. פרשנים מעריכים כי חרף הדם הרע בין הצדדים, האיראנים רוצים להשאיר את הדלת פתוחה גם לדיפלומטיה - ונראה שטראמפ מעוניין בכך גם כן.
ברפובליקה האיסלאמית נשמעו בימים האחרונים קולות, גם מצד גורמים במחנה הקיצוני, להימנע מעימות מול הנשיא הנבחר ולפעול לקידום מסלול דיפלומטי מולו, כפי שהוא עצמו קורא לעשות. ב"ניו יורק טיימס" דיווחו השבוע כי בממשלו של הנשיא האיראני מסעוד פזשכיאן יש רבים שמסכימים עם הגישה הקוראת לפיוס מול טראמפ.
חמישה גורמים בממשל האיראני אמרו ל"טיימס" כי אלו שתומכים בגישה הדיפלומטית מקווים כי מול טראמפ ניתן יהיה להגיע להסכם יציב שיישאר בתוקף תקופה ממושכת. הם הזכירו את חיבתו של הנשיא הנבחר להגיע לעסקאות בתחומים שבהם נכשלו קודמיו – וגם את הכוח האדיר שיש לו בתוך המפלגה הרפובליקנית, שנתפסת לרוב כלעומתית יותר לאיראן מאשר המפלגה הדמוקרטית.
לצד זאת, בתחילת השבוע פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו סרטון שבו סיפר כי שוחח עם טראמפ שלוש פעמים מאז שנבחר, והוסיף כי "אלה היו שיחות טובות וחשובות מאוד, שנועדו להדק עוד יותר את הברית האיתנה בין ישראל לארה"ב". בנוגע לאיראן, אמר נתניהו כי "אנו רואים עין בעין את האיום האיראני על כל מרכיביו, ואת הסכנה שנשקפת ממנו. אנו רואים גם את ההזדמנויות הגדולות שעומדות בפני ישראל בתחום השלום והרחבתו, ובתחומים אחרים".