באוקראינה אמרו שיעניקו להם אותות גבורה אחרי המוות - אבל כעת מתברר כי הם ככל הנראה בחיים: ההקלטה מחילופי הדברים בין חיילים אוקראינים לקצין בחיל הים הרוסי הפכה את הקרב על אי הנחשים לאחד המפורסמים עד כה במלחמה, אבל ביממה האחרונה התברר שסופו כנראה לא היה כפי שטענו תחילה בקייב.
האי זמיני, או "אי הנחשים", נכבש ביום חמישי על ידי הכוחות הרוסיים. משרד ההגנה הרוסי אמר כי הכוחות כבשו את האי הקטנטן שבים השחור לאחר ש-82 החיילים האוקראינים נכנעו, אבל גורמים אוקראיניים הדגישו כי הכוחות לא נכנעו ואמרו כי באי שמדרום לאודסה היו 13 חיילים, שנהרגו כולם מירי מספינת מלחמה רוסית. הם ציינו כי כל התשתית באי נהרסה במתקפה אווירית ובירי ארטילרי.
בהקלטה נשמע אומר הקצין: "זו ספינת מלחמה רוסית. אנחנו מציעים לכם להניח את נשקיכם ולהיכנע. אחרת, נפתח באש. קיבלתם?". אחד החיילים האוקראינים נשמע אז מתייעץ: "לענות לו שיילך להזדיין?". או אז הוא מגביר את קולו ואומר: "ספינת מלחמה רוסית, לכי להזדיין". לאחר מכן אבד הקשר עם החיילים שבאי, ובאוקראינה אמרו כי כולם נהרגו.
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי חלק כבוד לאותם חיילים ואמר: "כל מגיני האי מתו, אבל הם לא נכנעו. כולם יוגדרו כגיבורי אוקראינה". אבל אמש נכתב בהודעה של משמר הגבול האוקראיני כי ייתכן שהם כלל לא נהרגו: "יש לנו יסוד חזק להאמין שכל המגינים האוקראיניים על האי זמיני הם למעשה בחיים".
זה קרה לאחר שמשרד ההגנה הרוסי פרסם תמונות של מי שהם לכאורה אותם מגיני האי. בכמעט תריסר תמונות שפורסמו נראים לכאורה גברים עולים על אוטובוסים ומקבלים בקבוקי שתייה ומזון. רוסיה אף טענה שהם ישוחררו כדי שיתאפשר להם לחזור למשפחותיהם.
דובר משרד ההגנה הרוסי איגור קונשנקוב טען כי החיילים האוקראינים "הניחו את נשקם ונכנעו מרצונם ליחידה של הצבא הרוסי". לפי התקשורת הרוסית, החיילים האוקראינים נשלחו לסבסטופול שבחצי האי קרים.
שגרירות רוסיה בישראל, שפרסמה קטע מסרטון של אותם חיילים, דרשה בטוויטר "להפסיק את הפייק ניוז" וכתבה: "אלו החיילים שלכאורה 'מתו בגבורה באי זמיני'. בקייב אפילו לא יודעים את המספר המדויק ואמרו 13, כשלמעשה היו שם 82".
האי זמיני הוא מהמעוזים הדרומיים באוקראינה. האי הזעיר נמצא כ-35 ק"מ דרומית לחוף האוקראיני ובמשך שנים רומניה טענה לבעלות עליו. לרוב מתגוררים בו עשרות תושבים בלבד, מרביתם אנשי משמר הגבול האוקראיני. לאי תפקיד חשוב ככזה שמסמן את גבול המים הטריטוריאליים של אוקראינה.