נשיאת בית הנבחרים הגרמני, הבונדסטאג, בארבל באס, התקבלה היום (רביעי) בכנסת על ידי יושב ראש הכנסת, ח"כ מיקי לוי, בטקס קבלת פנים ממלכתי שנערך ברחבת המשכן. רגע לפני אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה שייפתחו הערב הגיעה באס לישראל כדי ללוות לראשונה את טקסי היום במשכן.
לצד חתימתה של הנשיאה בספר האורחים הרשמי של הכנסת כתבה הנשיאה באס: "ישראל וגרמניה הן ידידות אמת ואני אסירת תודה על כך. אני רואה בהזמנתך לאירועי יום השואה כבוד ואמון. אני מרכינה ראש בענווה בפני סבלם הבלתי נתפס של קורבנות הפשעים נגד האנושות שביצעו הגרמנים. לקחי השואה מחייבים אותנו לא לתת מקום לאנטישמיות. אחריותה של גרמניה לא הסתיימה. אנחנו עומדים לצד ישראל".
בטרם הגעתה לכנסת קיימו הנשיאה באס ויושב ראש הכנסת לוי סיור מיוחד ב"יד ושם" שבסיומו אמר היושב ראש: "אני מודה לידידת ישראל, נשיאת הבונדסטאג, שנענתה להזמנתי להגיע לישראל ולירושלים דווקא בימים מיוחדים אלו. השתתפותך בטקסים לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה בכנסת מהווה ביטוי משמעותי וחשוב לקשר המיוחד השורר בין המדינות, לאחריות ההיסטורית שגרמניה לקחה על פשעי השואה ולמחויבותה של גרמניה לביטחונה של מדינת ישראל".
כאמור, עם הגעתה של נשיאת הבונדסטאג ולאחר טקס קבלת הפנים הממלכתי ברחבת הכנסת נועדו השניים לישיבת עבודה בלשכתו של יושב ראש הכנסת. הנשיאה באס אמרה כי "הזיכרון המשותף שלנו ביום השואה מדגיש עד כמה האמון והידידות בין גרמניה וישראל חזק ומבוסס. הידידות הזאת היא פלא והיא ברכה. אני מודה ליושב ראש הכנסת על הזמנתו. זו מחווה עוצמתית של אמון".
בהמשך היום צפויים השניים לקיים מפגש ייחודי ומרגש עם הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב ישראל מאיר לאו, שבו צפוי האחרון לספר להם ובאמצעות הזום לעוד עשרות בני נוער שיחוברו למפגש, את סיפור חייו הכואב כילד יהודי בימי מלחמת העולם השנייה ואת הדרך ההרואית בה שרד ועלה ארצה. בתום המפגש צפויים השלושה להגיע יחדיו לרחבת כיכר גטו ורשה שביד ושם לטקס פתיחת אירועי יום הזיכרון לשואה והגבורה.
שיאו של הביקור בכנסת צפוי להתרחש מחר, אז תשתתף באס בטקס הממלכתי "לכל איש יש שם" בכנסת. מדובר בטקס קריאת שמות קורבנות השואה ברבים המוסרתי שנערך מדי שנה במשכן. השנה הוא יעמוד בסימן "מסילות אל האובדן - שילוחם של היהודים בתקופת השואה". במהלכו של הטקס, שיתקיים זו הפעם ה- 33 להיווסדו בטרקלין "שאגאל", יודלקו, על ידי ניצולי שואה וחברי כנסת, שישה נרות זיכרון במנורת "השישה" - לזכר ששת מיליון היהודים שנרצחו בשואה.