בתחקיר "המקור", שפורסם אמש (ראשון) בחדשות רשת, נחשפו התכתבויות והקלטות רבות מתוך קבוצת הוואטסאפ של יועציו הקרובים ביותר של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. מבין השמות המוכרים לציבור שהופיעו בתחקיר, כמו ראש לשכתו של השר, חנמאל דורפמן, ואיש הימין הקיצוני בנצי גופשטיין, שהורשע בהסתה לטרור, היה שם מוכר פחות לציבור - איתמר ססובר.
לפי הכתבה, ססובר היה אחד מהאנשים הקרובים ביותר לבן גביר, וייעץ לו בכל נושא - החל מהמפכה המשפטית דרך אירועי 7 באוקטובר, וגם אירועים פוליטיים אחרים. מה שלא צוין בתחקיר הוא כי באותם ימים היה היועץ הקרוב חייל צה"ל מן המניין.
דבר נוכחותו של ססובר בכוורת הקרובה של השר לביטחון לאומי לא צוין כי הדבר לא היה ידוע בזמנו לצה"ל, שכן מדובר בעבירה בוטה על פקודות הצבא. ססובר שירת בדובר צה"ל ואגף כוח אדם (אכ"א), ובעודו לובש מדים, כך לפי התחקיר, סייע לבן גביר לקבל החלטות בכמה נושאים: כיצד יש להגיב להגיב למפגינים נגד המפכה המשפטית, מה על המשטרה לעשות בנושא, ומהן ההשלכות של עלייה להר הבית בזמן רגיש. מהתחקיר עלה כי היה גם חלק מכוורתו של השר ב-7 באוקטובר אשתקד ובתקופה שלאחר מכן.
בנוסף, ססובר ייעץ לבן גביר בעניין התנהלותו מול התקשורת, לרבות תמיכה באמירות מעוררות מחלוקת של השר נגד הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, שלו היה כפוף ססובר, וכן נגד ראש השב"כ רונן בר ודמויות נוספות. עם זאת, ביום הטבח, נקט המקורב בגישה מתונה יחסית לכוורת, וייעץ לשר על התנהלות מול עיתונאים. "יש לנו אפס לגיטימיות כרגע לתדרך פוליטי", אמר לו, "צריך לחשוב איך עושים זאת בצורה חכמה". עוד באותו היום כתב לשר כי "אי אפשר לתדרך בזמן מלחמה נגד הרמטכ"ל וראש השב"כ", עצה שכידוע לא החזיקה לאורך זמן אחרי מתקפת חמאס.
ססובר התחכך בפוליטיקה בטרם גיוסו לצבא כדובר ארגון הימין להב"ה וכמקורב למפלגת עוצמה יהודית ולבן גביר. לא רק זאת, לקראת הבחירות לכנסת ה-25 הוא אף הוצב במקום ה-45 במפלגת עוצמה יהודית, ובהתאם לחוק הוצא נדחה שירותו עד לאחר הבחירות. אומנם לא מדובר במקום ריאלי לכנסת, אך בתקופה הזו שימש ססובר כדובר במערך הדוברות של המפלגה וכאחד ממנהלי הקמפיין.
פעילותו הפוליטית לא פסקה עם גיוסו, והוא המשיך לקיים קשרים עם פוליטיקאים, ויותר מכך, לעבוד עבורם. בחודש מאי אשתקד הושעה ססובר מדובר צה"ל בשל טענות שנפגש עם שרים מעוצמה יהודית בכנסת. ססובר, שידע שהדבר מנוגד לפקודות, טען נחרצות שפגש בחברים המשמשים דוברים ולא בפוליטיקאים עצמם. עם פרסום השעייתו עד לבירור הנושא יצא להגנתו, איך לא, השר בן גביר.
"הפרסום שלפיו הוחלט להשעות את הדובר שלי לשעבר איתמר ססובר מתפקידו בדובר צה"ל, כשכל 'חטאו' הוא שנפגש עם חבר אישי שלו, שהוא גם הדובר שלי, הוא מטריד מאוד, ומעלה ריח חריף של התנכלות פוליטית", מסר אז בן גביר. "ססובר לא עבר על שום פקודה צה"לית ומן הראוי יהיה שבצבא יפעלו על פי הפקודות והחוק ולא על פי לחץ זר ופסול. אני קורא לדובר צה"ל דניאל הגרי להחזיר אותו לתפקידו לאלתר. במידה ודובר צה"ל יחליט להענישו בניגוד לפקודות, ובניגוד לשכל הישר – נשקול את צעדינו בנושא".
מכאן, די ברור שגם השר בן גביר וגם ססובר מודעים היטב לפקודות הצבא ויודעים גם מתי עוברים עליהן. הדובר הספיק להשתחרר לפני חודשים ספורים משירות והוא כבר לא יעמוד לדין צבאי על העבירות הללו. כמו כן, ל-ynet נודע כי בצה"ל לא מתכוונים לבדוק איך ייתכן שבמשך זמן כה רב, חייל ביחידה עם השפעה ישירה על דעת הקהל שימש כיועץ לשר בכיר ואף אחד עלה על זה - למרות חשדות שעלו כלפיו.
גורמים בצבא טענו בשיחה עם ynet כי הדבר לא היה ידוע למפקדיו בדובר צה"ל ושלא אחת חודדו מולו הנהלים בנושא.
ynet פנה לססובר, שנשאל אם שיתף מי מממוניו בצבא על הייעוץ שהוא נותן לשר, ונשאל אם דיווח לצה"ל על כסף שקיבל לכאורה, אם אכן קיבל תשלום על שירותיו לבן גביר. ססובר בחר שלא לענות לשאלות ynet, ומסר את הדברים הבאים: "מעולם לא שמעתי אתכם מתלוננים על עידוד הסרבנות והפוליטיזציה בצה"ל לפני 7 באוקטובר. אני אמשיך לייעץ לשר בן גביר, ואתם בתקשורת תמשיכו להתבכיין".