בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים ממשיכים להיאבק על חייה של השוטרת הודיה הלפרין, שנורתה בראשה ונפצעה באורח אנוש בשבוע שעבר במהלך ניסיון לעצור גבר שניסה לשים קץ לחייו. החשוד, תושב ירושלים חיים תגר, נעצר לאחר האירוע, ובמהלך חקירתו הראשונית לקח אחריות על הירי. "מצטער על מעשיי", הוא אמר לחוקרים. עם זאת, תגר, החשוד בניסיון רצח, לא מסר גרסה סדורה בחקירתו, ובחלק מהפעמים אף דרש לדעת מהו מצבה של השוטרת על מנת להמשיך ולשתף פעולה.
מפרטי החקירה עולה כי השוטרת שנפגעה נותרה בשטח במשך 20 דקות, בשל הקושי לחלץ אותה תחת אש. הקליעים שנורו חלפו בין ראשיהם של שני כבאים שניסו לפרוץ את הדלת ולבסוף פגעו בראשה של השוטרת. בעקבות המקרה, מפקד מחוז ירושלים הורה על ביצוע תחקור מעמיק של נסיבות האירוע.
על פי המשטרה, האירוע החל ביום חמישי האחרון בשעה 15:00, עם קבלת דיווח על ניסיון התאבדות בדירתו של החשוד בשכונת פסגת זאב בירושלים. שוטרים, צוותי מכבי אש ואנשי מד"א הוזעקו למקום במטרה לסייע, אך לאחר שדפקו על דלת הדירה ולא נענו, פרצו פנימה. בשלב זה, תגר שלף אקדח - שאותו החזיק ברישיון - כיוון אותו לעבר השוטרים, ירה ופגע בשוטרת הלפרין.
מיד לאחר הירי, השתלטו על תגר צוות לוחמי יס״מ, תפסו את האקדח ועצרו אותו. אחרי האירוע, תגר אף ניסה להתאבד בניידת המשטרה. במקביל, לא עלתה אינדיקציה כי הוא היה במצב פסיכוטי.
הלפרין נפצעה כאמור באורח אנוש, ופונתה במהירות לבית החולים הדסה עין כרם. אחד מכונני "איחוד הצלה" שהיה במקום סיפר ביום האירוע כי "שמעתי את השוטרת אומרת לחבר שלה, 'אתה מתחתן בעוד חודש, אל תעלה למעלה'. כמה רגעים לאחר מכן היא נורתה בראשה".
כאמור, בחקירתו הראשונית תגר לקח אחריות על הירי, ואמר לחוקרים כי הוא "מצטער על מה שקרה". עם זאת, החוקרים מציינים כי בשלב זה הוא מסרב לשתף פעולה באופן מלא. "אעדכן כשאשמע על מצבה של השוטרת", אמר תגר לגורמים הקשורים לחקירה.
אחרי מעצרו של תגר הגיע לזירת האירוע מפקד מחוז ירושלים, ניצב אמיר ארזני, שקיים במקום הערכת מצב עם סגל הפיקוד המחוזי. אנשי זיהוי פלילי החלו אז באיסוף ראיות, והחקירה הועברה לתחנת שפט במחוז ירושלים. בנוסף, במחוז מתקיים תחקור של האירוע על מנת להבין האם היה ניתן לפעול באופן שונה במהלך הפריצה לבית. המשטרה ממשיכה לחקור את התקרית, ותגר יובא ביום רביעי הקרוב לבית משפט השלום בירושלים עבור דיון בהארכת מעצרו.
במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:
ער"ן בטלפון - 1201 או באתר האינטרנט של סה"ר http://www.sahar.org.il, או headspace.org.il
פורסם לראשונה: 17:00, 01.12.24