גינויים מקיר לקיר בישראל בעקבות הוצאת צווי המעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון שפוטר יואב גלנט, על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. נתניהו עצמו תקף את בית המשפט במילים חריפות, וגם את התובע קארים חאן - תוך האשמה שההחלטה התקבלה עקב מניעים זרים.
מלשכת נתניהו נמסר: "ההחלטה האנטישמית של בית הדין הפלילי הבין-לאומי שקולה למשפט דרייפוס המודרני - והיא גם תסתיים כמוהו. ישראל דוחה בשאט נפש את הפעולות והאישומים האבסורדיים והשקריים נגדה מצד בית הדין הפלילי הבין-לאומי, שהוא גוף פוליטי מוטה ומפלה. אין צודקת יותר מהמלחמה שישראל מנהלת בעזה מאז 7 באוקטובר 2023, לאחר שארגון הטרור חמאס פתח נגדה במתקפה רצחנית, וביצע את הטבח הגדול ביותר שנעשה נגד העם היהודי מאז השואה".
לפי לשכת נתניהו, "ההחלטה התקבלה על-ידי תובע ראשי מושחת המנסה להציל את עורו מהאשמות החמורות נגדו בגין הטרדה מינית, ומשופטים מוטים המונעים בידי שנאה אנטישמית לישראל. לכן התובע שיקר כשאמר לסנאטורים אמריקניים שלא יפעל נגד ישראל לפני שיגיע אליה וישמע את הצד שלה. לכן הוא ביטל את הגעתו לישראל בחודש מאי האחרון באופן פתאומי, כמה ימים לאחר שהועלו החשדות נגדו בגין הטרדה מינית, והודיע על כוונתו להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר".
"שום החלטה אנטי-ישראלית לא תמנע ממדינת ישראל להגן על אזרחיה", נמסר בנוסף. "ראש הממשלה בנימין נתניהו לא ייכנע ללחצים, לא יירתע ולא ייסוג עד שלא יושגו כל מטרות המלחמה שקבעה ישראל עם תחילת המערכה".
שר הביטחון לשעבר יואב גלנט מסר כי "החלטת בית הדין בהאג תיזכר לדיראון עולם - היא מציבה את מדינת ישראל ואת ראשי החמאס הרצחניים באותה השורה - ובכך מעניקה לגיטימציה לרצח תינוקות, אונס נשים וחטיפת קשישים ממיטתם". לדבריו, "ההחלטה מהווה תקדים מסוכן נגד הזכות להגנה עצמית וללחימה מוסרית והיא מעודדת טרור רצחני. חלפו לבלי שוב הימים בהם היה ניתן לשלול מאיתנו את הזכות להגן על עצמנו".
גלנט הדגיש כי "הניסיון למנוע מישראל את זכותה להשיג את מטרותיה במלחמתה הצודקת ייכשל", והוסיף: "לוחמי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון ימשיכו בפעולתם עד להשבת החטופים, פירוק החמאס והשבת תושבי ישראל לביתם בביטחון. גאה על הזכות שניתנה לי להוביל את מערכת הביטחון במלחמה הקשה ורבת ההישגים שנכפתה עלינו - מחזק את כוחות הביטחון, הפועלים לפי החוק והצדק במשימותיהם במלחמת 'שבע החזיתות' - המלחמה שתקבע את עתידנו בארצנו בעשרות השנים הבאות".
נשיא המדינה יצחק הרצוג כתב: "זהו יום שחור לצדק. זהו יום שחור לאנושות. ההחלטה המופרכת של בית הדין הפלילי הבינלאומי, שנעשתה בחוסר תום לב, הפכה את הצדק האוניברסלי לבדיחה אוניברסלית. היא שמה ללעג את קורבנם של כל אלו שנלחמו למען הצדק - מניצחון בעלות הברית על הנאצים ועד היום.
"ההחלטה מתעלמת מהמצוקה הנוראית של 101 החטופות והחטופים הישראלים הנמצאים בשבי האכזרי של חמאס בעזה. היא מתעלמת מהשימוש הציני של חמאס בבני עמו כמגנים אנושיים. היא מתעלמת מהעובדה הבסיסית שישראל הותקפה בצורה ברברית ויש לה החובה והזכות להגן על עצמה ועל עמה. היא מתעלמת מהעובדה שישראל היא דמוקרטיה תוססת, שפועלת בהתאם לחוק ההומניטרי הבינלאומי ומשקיעה מאמצים גדולים מאוד כדי לדאוג לצרכים ההומניטריים של האוכלוסייה האזרחית בעזה.
"ההחלטה בחרה בצד של הטרור והרשע על פני הדמוקרטיה והחירות, והפכה את מערכת הצדק הבינלאומי עצמה למגן אנושי לפשעי חמאס נגד האנושות. הניצול הציני של המוסדות המשפטיים הבינלאומיים מזכיר לנו פעם נוספת את הצורך בבהירות מוסרית אמיתית אל מול אימפריית הרשע האיראנית ששואפת לערער את האזור והעולם ולהרוס את מוסדות הדמוקרטיה המערבית והעולם החופשי".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב דקות לאחר פרסום ההודעה: "מגנה את החלטת בית הדין בהאג, ישראל מגינה על חייה מול ארגוני טרור שתקפו, רצחו ואנסו את אזרחינו, צווי המעצר האלה הם פרס לטרור". ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט אמר כי "מי שצריכים להתבייש הם חברי בית הדין ולא מנהיגי ישראל".
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ כינה את ההחלטה "עיוורון מוסרי וחרפה היסטורית, שלעולם לא תישכח". יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, כתב: "בית הדין בהאג סיפק היום הוכחה נוספת למוסר הכפול ולצביעות של הקהילה הבינלאומית ומוסדות האו"ם. מדינת ישראל לא תתנצל על הגנה על אזרחיה ומחויבת להמשיך להיאבק בטרור ללא פשרות".
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן אמר גם הוא כי מדובר ב"החלטה מבישה של בין הדין הבינלאומי בהאג. לישראל הייתה ותמיד תהיה הזכות להגן על עצמה מול אויבינו".
בקואליציה תקפו כמובן גם כן את החלטת האג. שר החינוך יואב קיש כינה זאת "שפל מוסרי חסר תקדים. בזמן שישראל מגינה על אזרחיה מפני טרור אכזרי, בהאג בוחרים לעוות את הצדק ולהעניק פרס לטרוריסטים. החלטות הזויות כמו זו לא ירתיעו אותנו ומדינת ישראל תמשיך להכות באויביה ללא היסוס עד לניצחון המוחלט".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר כי יש לנתק מגע עם בית הדין ולנקוט בצעדים נגד מי שהובילו לפתיחת ההליך, "ובראשם הרשות הפלסטינית". לדבריו, "הרשות, שפועלת באופן עקבי לחתור תחת קיומה של מדינת ישראל ולפגוע בנו בזירה הבינלאומית, אינה פרטנר לשלום – היא נטל שיש לשים לו סוף. אני קורא לראש הממשלה לממש סוף סוף את החלטת הקבינט שהובלתי ולהשית סנקציות כואבות על הרשות ובכיריה עד כדי הקרסתה".
שר החוץ גדעון סער הוסיף כי "זה רגע שחור ל'בית הדין' בהאג, שבו איבד כל לגיטימציה לקיומו ולפעילותו. הוא פעל ככלי שרת פוליטי בשירות הגורמים הקיצוניים ביותר הפועלים לערעור השלום, הביטחון והיציבות במזרח התיכון. הגוף המתקרא 'בית דין' הוציא צווים אבסורדיים בחוסר סמכות נגד ראש משלת ישראל נתניהו ושר הביטחון לשעבר שלה גלנט, אף שישראל אינה חברה בבית הדין.
אלה צווים המכוונים לא רק אישית נגדם. למעשה זוהי התקפה על זכותה של ישראל להגן על עצמה. התקפה זו מכוונת נגד המדינה המותקפת והמאוימת ביותר בעולם, שהיא גם המדינה היחידה שמדינות אחרות באזור קוראות ופועלות בגלוי להשמדתה. מבחינה ערכית, זהו ליקוי מאורות מוסרי ההופך את הטוב לרע ומשרת את הרוע. מבחינה מדינית, הוצאת הצווים נגד מדינה הפועלת לפי המשפט הבינלאומי היא פרס ועידוד לציר הרשע, שמפר אותו ברגל גסה ובעקביות. על המדינות ההגונות וכל אדם הגון בעולם לדחות בשאט נפש עוול זה".
לדברי שר המשפטים יריב לוין, "ההחלטה להוציא צווי מעצר היא בזויה ואנטישמית. זוהי חרפה היסטורית שתיזכר כאחד המהלכים המבישים והצבועים ביותר של מוסד בינלאומי כלשהו. בית הדין הפך לכלי שרת בידי גורמי טרור וציר הרשע, תוך רמיסת כל עקרונות החירות, הצדק והמשפט. החלטתו מבהירה כי בית הדין הוא אויב של האמת, הצדק והשלום. אנו נמשיך להילחם במלוא העוז נגד כל גורמי הטרור, אויבנו ומבקשי רעתנו, ונעמוד על זכותנו להגן על אזרחי מדינת ישראל בכל מקום שהם. אני מגבה ומחזק את ראש הממשלה נתניהו ואת שר הביטחון לשעבר גלנט אל מול הצווים המבישים האלה".
שרת התחבורה מירי רגב אמרה שמדובר ב"אנטישמיות מודרנית במסווה של צדק. צווי המעצר נגד ראש ממשלת ישראל נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט הם אבסורד משפטי. ישראל לא תתנצל על הגנה על אזרחיה – זהו לא פשע זו חובתנו הלאומית והמוסרית".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר כי "זו חרפה שאין כדוגמתה, טירוף מערכות מוחלט. התשובה לצווי המעצר - החלת ריבונות על כל שטחי יהודה ושומרון, התיישבות יהודית בכל חלקי הארץ וניתוק הקשר מול רשות הטרור כולל סנקציות".
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף ציין: "צווי המעצר הם לא רק נגד נתניהו וגלנט, אלא האשמות אנטישמיות כלפי כל אזרחי ישראל. בית הדין בהאג הפך להיות כלי של החמאס כדי להמשיך להילחם במדינת ישראל, אך לא נירתע ונמשיך להיאבק בטרור הרצחני ולדאוג לביטחון אזרחי ישראל".
שר העלייה והקליטה אופיר סופר כתב כי הוצאת הצווים היא "אנטישמיות ממוסדת עטופה במעטה של מוסר". השר וחבר הקבינט דודי אמסלם תקף: "האג שמאג".
פורסם לראשונה: 14:32, 21.11.24