ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו לא היו בבית המשפחה בקיסריה בעת שיגור נורי התאורה הימיים לביתו. אבל למרות זאת, ובעקבות בקשת שרה נתניהו שנחשפה ב-ynet, הודיעה המשטרה כי לפי עמדתה, יש להגדירם כנפגעי עבירה.
"חוק זכויות נפגעי עבירה מגדיר נפגע עבירה כמי שנפגע במישרין מעבירה", כתבה המשטרה בעמדה שהעבירה לבית המשפט. "בהתאם להגדרת החוק ועל פי סעיפי העבירה המופיעים בתיק החקירה ובכתב האישום, והיות שביתם הפרטי של בני הזוג נתניהו בקיסריה ניזוק כתוצאה מהעבירה, הרי שהם זכאים לקבל הכרה כנפגעי עבירה ולממש את הזכויות".
במסמך ששלח לבית המשפט הפרקליט המייצג את משפחת נתניהו נטען כי רעיית ראש הממשלה צריכה להיות מוגדרת כנפגעת עבירה, ונכתב כי השיגור "נעשה מתוך כוונה לפגוע בראש הממשלה ומשפחתו באופן פיזי". במסמך הוא ציין כי "בנס לא נגרמו פגיעות בגוף", והעלה טענות לפיהן המעשה מהווה פעולה טרוריסטית עם כוונה לפגוע במדינה ובדמוקרטיה.
כמו כן, צוין במכתב, גם המועד שבו בחרו החשודים לפעול, סמוך למועד יום הזיכרון השנתי לרצח ראש הממשלה יצחק רבין - "מעיד פעם נוספת על כוונתם והצהרתם הברורה של המפגעים לפגוע פיזית בראש ממשלה מכהן, בנסיבות דומות לרצח ראש הממשלה לשעבר ולא רק באופן סמלי".
בשבוע שעבר הגישה פרקליטות המדינה כתבי אישום נגד תת-אלוף במילואים עופר דורון, בנו גל, איתי יפה ואמיר שדה, בעקבות ירי הנורים. העבירות המיוחסות להם באישום: מעשה טרור של מעשה פזיזות באש וניסיון הצתה. תא"ל במיל' עופר דורון ובנו גל נאשמים גם בשיבוש מהלכי משפט.
ממערך עוטף עצורים אמרו כי "החלטת המשטרה לראות בשרה נתניהו 'נפגעת עבירה' באירוע שבו ביתה כלל לא ניזוק והיא כלל לא שהתה בבית בזמן האירוע, מעידה על שיקול דעת לקוי ומעורר תמיהה. נדמה כי במקום לפעול לקידום האינטרס הציבורי, המשטרה בוחרת לפעול מתוך מניעים של קידום אישי".