אזעקה נשמעה בצהריים (שישי) ביישובים ראש פינה, חצור הגלילית, ויישובים נוספים בגליל העליון, בדרום רמת הגולן ובמועצות האזוריות מבואות החרמון, עמק הירדן, הגליל העליון ומרום הגליל, בעקבות חדירת כלי טיס מגבול לבנון.
האזעקה הראשונה נשמעה בשעה 11:51, וב-11:59 נשמעה אזעקה נוספת ביישובים חוקוק, כחל וקדרים. מדובר בפעם הראשונה שמופעלות התרעות באזור מאז 2018. דובר צה"ל מסר כי "כלי טיס קטן חצה משטח לבנון לישראל. בעקבות החצייה הופעלה התרעה, שוגרו מיירטי כיפת ברזל והוזנקו מטוסי ומסוקי קרב". שעה לאחר האזעקות, בצה"ל הודיעו כי מדובר בטיסן שחצה את הגבול - אך הקשר עימו אבד. כלי הטיס לא יורט. "האירוע יתוחקר", מסר דובר צה"ל.
במגן דוד אדום הבהירו כי לא התקבלו קריאות על נפגעים, ובצה"ל מסרו כי אין הנחיות מיוחדות לתושבים ולמטיילים בגליל, גם לא באזור הגבול עם לבנון. גם המרחב האווירי נותר פתוח.
עידן גרינבאום, יו"ר המועצה האזורית עמק הירדן, אמר כי "בזמן שהתכוננו לשבת, הופתענו מאזעקה במספר יישובים בצפון הכינרת. יש לחץ גדול אצל תושבי המועצה. הפעם האחרונה שאזעקה הייתה אצלנו באזור זה היה במלחמת לבנון השנייה, ומאז לא היו אזעקות בכלל ולכן זה נשמע מאד מלחיץ".
ראש מועצת חצור הגלילית, שמעון סויסה, הוסיף: "עם הישמע האזעקה נכנסו למרחבים מוגנים ובמשך דקות ספורות נשמעו קולות של מטוסי קרב בשמיים. לא נרשמה בהלה מיוחדת, התושבים נשמעו להנחיות אני מודה להם על כך. כולי תקווה שמדובר באירוע נקודתי ושהשקט ישוב לגליל. אנחנו סומכים על צה"ל".
אמש הודיע צה"ל על הפלת רחפן של חיזבאללה בגבול לבנון. התקרית התרחשה באזור מושב אביבים שבמרכז גזרת אוגדת הגליל. מתחקור ראשוני עולה כי הרחפן שייך לכוחות המובחרים של חיזבאללה, "רדואן", המיועדים לבצע חדירות נרחבות לישראל בזמן מלחמה. הרחפן הופל באמצעות לוחמה אלקטרונית לאחר שחצה לשטח הישראלי והיה תחת מעקב של כוחות צה"ל כל העת. לפי הערכה, הרחפן יועד למשימות איסוף מידע באמצעות צילום.
החודש, לפני ארבע שנים, צה"ל ניהל יום קרב בצפון לאחר שמל"ט איראני חדר את הגבול עם ישראל. מסוק אפאצ'י של צה"ל יירט אותו ובהמשך חיל האוויר תקף מטרות בסוריה. עקב ירי נ"מ - טייסים במטוס F-16, שהיה חלק מרביעיית מטוסים, נטשו אותו והוא התרסק בשטח ישראל. טייס אחד נפצע באורח קשה והשני באורח קל.
מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, אמר שלשום כי "קיבלנו החלטה להיאבק ברחפנים הישראליים, וכבר אמרתי שבמהלך השנתיים האחרונות יש ירידה משמעותית במספר הרחפנים הישראליים שפועלים בשמי לבנון. הם היו אוספים מידע, אבל היום כבר לא. אם רחפן נכנס כיום ללבנון הוא צריך הגנה של חיל האוויר. האויב מנסה להפעיל סוכנים בלבנון כדי לכפות על היעדר יכולת הרחפנים".
דניאל סלאמה השתתף בהכנת הכתבה