ראש שב"כ רונן בר החליט להעיר פיקודית לשני מנהלים בדרג ביניים בשירות בעקבות המחדל שהתגלה בהעסקתו של עומרי גורן בביתו של שר הביטחון בני גנץ. הסיבה לעונש הקל יחסית שנקבע נעוצה בכך שלא נמצא במעשיהם כשל ערכי או מוסרי אלא טעות מקצועית.
הכשלים והליקויים שאותרו חצו מחלקות בארגון, והובילו לפיקוח יתר על ביצוע תהליכים הקשורים לאבטחת הבכירים. בשב"כ הגדירו את האירוע כהזדמנות ל"ניעור אבק" תוך נטילת אחריות על הכישלון והוספת שכבות הגנה למשימת אבטחת הבכירים.
בר הציג את ממצאי התחקיר לוועדת המשנה של ועדת חוץ וביטחון בכנסת. בשב"כ מסרו כי "בשבועות האחרונים שב"כ ביצע שרשרת של תחקירים אשר עסקו בכשל הספציפי וכן בתהליכים רחבים יותר בתחום אבטחת האישים. ממצאי התחקיר והלקחים האופרטיביים הוצגו לראש השירות אשר הנחה על שורה של צעדים בהתאם".
ועדת בדיקה חיצונית שכללה שלושה בכירים לשעבר קבעה כי התגלו כשלים מקצועיים בהליך האבחון הביטחוני של עומרי גורן בשל פערים מקצועיים ופערים בתהליכי העבודה. כמו כן, התגלו ליקויים בתהליכי הבקרה שאמורים היו לאתר את הטעות לאחר מעשה". עוד נמסר כי "פער בתהליך העבודה המסנכרן דרך קבע את כלל הגורמים העוסקים באבטחת השר וסביבתו - יחידת האבחון ויחידת האבטחה בשב"כ והממונים על האבטחה מטעם משרד רה"מ ומשרד הביטחון.
"במסגרת הפקת לקחים מיידית ובהנחיית ראש השירות, בוצעה בדיקת רוחב מול כלל האישים המאובטחים", אמרו בשב"כ. "בפועל, הוחמרו נהלי הבדיקה והאבחון של המעגלים הקרובים לאישים המאובטחים, ובנוסף חודדו ורועננו הממשקים ותחומי האחריות שבין היחידה לאבטחת אישים לבין הקב"טים במשרדי הממשלה שאחראים על בתי האישים". בר הנחה להוסיף שכבות הגנה מודיעיניות ומבצעיות במעטפת האבטחתית של האישים המאובטחים ע"י השירות, ותהליכי עבודה שהיו נהוגים עד כה השתנו. כמו כן, נוספו גורמי בקרה על תהליך האבחון הביטחוני של בעלי מקצוע ואחרים הנמצאים בסביבת האישים.
"לצד הכשל במניעת העסקתו של עומרי גורן בבית השר, ראש השירות ציין לשבח את פעולת הסיכול המקצועית והמהירה שאפשרה לאתר באופן מידי ולעצור את החשוד תוך 48 שעות מרגע יצירת הקשר עם הגורם העוין", נמסר. "ממצאי התחקיר ומסקנות ועדה הבדיקה החיצונית הגדירו את האירוע כתקלה מקצועית. ראש השירות ציין את הערכתו לאופן לקיחת האחריות והיישום המהיר של הלקחים לשיפור וקבע כי לשני מנהלים תינתן הערה פיקודית".
בר אמר כי "למרות הצלחה בסיכול, כשלנו במניעה. בתהליך תקין אדם כזה לא היה אמור לעבוד בסביבת אישיות מאובטחת. התקלה שהתרחשה באירוע נקודתי זה, אפשרה לנו בחינת עומק שתביא לשיפור תהליכים ומנגנוני בקרה בכל הנוגע לסוגיית בעלי התפקידים בסביבת האישים המאובטחים. התחקיר היווה הזדמנות לבחון באופן נרחב תהליכי עבודה מקצועיים השגורים בשירות. מסקנות ועדת הבדיקה החיצונית, לצד הפקת לקחים מעמיקה ויסודית של יחידות השירות, תורגמו כבר לפעולות בשטח שיצמצמו באופן משמעותי את הסיכוי להישנות מקרים מסוג זה".