אסון במטולה: חמישה בני אדם, בהם חקלאי ישראלי ועוד ארבעה עובדים זרים, נהרגו מפגיעה ישירה היום (חמישי) במטע תפוחים במטולה - כ-100 מטר (אווירי) מהגבול עם לבנון. אדם נוסף נפצע באורח קשה. דובר צה"ל עדכן כי "זוהו שני שיגורים" מלבנון לעבר המושבה שבאצבע הגליל, שנפלו במטע חקלאי, שנחשב לשטח פתוח.
דוד אזולאי, ראש מועצת מטולה, אמר לאחר המטח הקטלני כי "מבחינתנו האירוע הקשה הזה הסתיים, אנחנו במלחמה הזויה כבר שנה וחודש. יש חמישה הרוגים ופצוע קשה. המדינה לצערי מנרמלת את המצב הזה". העובדים במטע מגיעים למקום מתחילת המלחמה, בהפוגות, בהתאם להתפתחויות. גם כשהאזור הוכרז כשטח צבאי סגור, עד לפני מספר ימים, הגיעו העובדים למקום לסירוגין כדי לקטוף את התפוחים ולטפל בעצים.
מטולה, היום
(צילום: אביהו שפירא)

3 צפייה בגלריה
הזירה בה התרחשה הפגיעה הישירה במטולה
הזירה בה התרחשה הפגיעה הישירה במטולה
תיעוד הנפילה במטולה, ממרג' עיון
(צילום: AFP)
3 צפייה בגלריה
הזירה בה התרחשה הפגיעה הישירה במטולה
הזירה בה התרחשה הפגיעה הישירה במטולה
כוחות צה"ל סמוך לזירת הפגיעה
(צילום: אביהו שפירא)
במקביל, אזעקות נשמעו בשורה ארוכה של יישובים ברחבי הגליל, כולל בגליל התחתון. חיזבאללה לקח אחריות על "מטח גדול" שכוון לכרמיאל, ובצה"ל עדכנו כי זוהו כ-30 שיגורים למרחב, שיורטו לפי מדיניות. חלק מהשיגורים לרחבי הגליל נפלו בשטחים פתוחים. מוקדם יותר נמסר כי צוותי מד"א יצאו לסרוק בזירה שבה התקבל דיווח, אך בשלב זה לא ידוע על נפגעים.
בריאיון ל-ynet הבוקר התייחס אביחי שטרן, ראש העיר קריית שמונה, למאמצי ההסדרה המתקדמים בצפון, שנחשפו ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" מוקדם יותר השבוע, בצל הגעת שליחיו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לישראל. "החוכמה היא לא מה כותבים בהסדר, אלא איך אוכפים או איך מבטיחים שיישמו אותו גם דקה אחר כך. אני אתחיל מזה שאני לא בטוח שהבשילו התנאים", אמר.
בצל הירי המתמשך לצפון, שגבה כאמור גם היום נפגעים, הוא אמר: "אנחנו עוד לא עצרנו את האיום בצפון. עושים פעולות יפות מאוד לאורך הגדר בקילומטר וחצי, שניים לתוך לבנון. לא צריך להכביר במילים גם על ההישגים המרשימים במיטוט צמרת חיזבאללה. אבל גם צריך לזכור שבכירים ככל שיהיו, הארגון הזה יודע להתאושש מהר ולהצמיח בכירים נוספים מהר מאוד".
ראש העיר קריית שמונה בריאיון ל-ynet, הבוקר
(צילום: ליאור שרון)

3 צפייה בגלריה
הזירה בה התרחשה הפגיעה הישירה במטולה
הזירה בה התרחשה הפגיעה הישירה במטולה
(צילום: אביהו שפירא)
לדבריו, "את התשתית עדיין לא השמדנו, אני אומר את זה מהסיבה הפשוטה, יש שני כפרים מאוד ידועים שהם מעוז חיזבאללה כבר שנים, כפרים עוינים מאוד, שהם בעצם המעוז של חיזבאללה. פעם היו שם מוצבים של צד"ל, היום מי שהשתלט על המוצבים האלה, וכנראה עוד העמיק את התשתית שם, זה חיזבאללה. ואני מדבר על בינת ג'בייל בחלק המערבי, שמאיים עלינו בגליל העליון, ועל הכפר א-טייבה בחלק המזרחי".
שטרן הבהיר כי ראשי הרשויות לא באמת בקיאים בפרטי המשא ומתן או "הסכם כזה או אחר". "אנחנו כן העלינו את הסוגיה הזו, אנחנו יודעים מגורמי הצבא שיש תוכניות להכול. ההחלטות הן בסוף של הדרג המדיני, ואני בטוח שאם המשימה הזאת תוטל על כוחות הביטחון שלנו, הם יעשו עבודה נפלאה. זו לא החלטה של הדרג הצבאי".
הוא העביר מסר לממשלה, אחרי שטען כי ייתכן שתנסה "לקנות אותנו בכסף". "אני קורא לתושבים לא להתפתות למענקים או לכסף שיציעו, הכסף הזה ייגמר, חיזבאללה והבעיות יישארו, ויש לנו הזדמנות היסטורית אחת ולתמיד להבטיח עוד שנים של שקט, ובעיקר שקריית שמונה שתחזור לא תחזור לקריית שמונה של שישה לאוקטובר - נחזור לעיר שהיא עיר של 70 אלף איש, שהאויב יחשוב פעמיים אם לירות עליה".