יו"ר מפלגת נעם, חבר הכנסת אבי מעוז, עורר סערה כשאמר בריאיון לעלון "עולם קטן" שיפעל לבטל את מצעד הגאווה בירושלים. מאוחר יותר אמר ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו כי "מצעד הגאווה בירושלים ימשיך לצעוד. הממשלה בראשותי לא תפגע בקהילת הלהט"ב ובזכויות של כל אזרחית ואזרח בישראל. נדאג בערבות הדדית לכלל אזרחי ישראל ונעבוד כדי לשפר את החיים של כולנו - זאת המשימה שלנו".
חרף דבריו של נתניהו, מעוז - שיהיה שותף בקואליציה העתידית ואף קיבל אחריות על היחידה לתוכניות חיצוניות וקידום שותפויות במשרד החינוך - התבטא באופן חריף נגד המצעד בירושלים ונגד קהילת הלהט"ב בפרט. "זה בושה וחרפה", אמר על המצעד. "אני הכי דוגרי בזה. בהסכמים הקואליציוניים זה לא עלה, אבל אני לא מסתיר, ודאי שהייתי רוצה לבטל את זה. יש חוק שאוסר עירום בציבור אבל 300 מאות בני אדם על בסיס לקונה בחוק הלכו לערד הביאו צלם בינלאומי והצטלמו בעירום".
בעלון תואר כיצד מעוז הרים את קולות: "המצעדים הללו פוגעים בירושלים הקדושה ובמרחב הציבורי שלה. אתה רוצה להפגין, תפגין, אבל מצעד תועבה זנותי בפרהסיה? הרי זו הפרהסיה של המדינה היהודית. אני מרגיש שאני מבטא את דעתם של רוב תושבי מדינת ישראל".
אלון שחר, מנכ"ל הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, שנמנה עם מארגני מצעד הגאווה בירושלים, אמר כי "מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים יצעד השנה כמו בעשרים השנים האחרונות. קיומה של הקהילה הגאה בירושלים הוא עובדת חיים קיימת והיא אינה תלויה בגחמותיהם של פוליטיקאים כאלה ואחרים. מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים הוא הפגנה וזכות ההפגנה והמחאה עדיין בתוקף. המצעד יצעד ב-1 ביוני 2023 ברחובות ירושלים למען שוויון, סובלנות, אהבה ודמוקרטיה ונשמח לראות גם את ח''כ אבי מעוז צועד איתנו".
מעוז (66), נשוי ואב לעשרה משכונת עיר דוד בירושלים, כיהן בעבר כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון. הוא מראשי מטה "שלח את עמי" לשחרור אסירי ציון ומסורבי העלייה מברית המועצות. בריאיון שהעניק ל"מקור ראשון" במרץ אשתקד נשאל מעוז על קהילת הלהט"ב, ואמר: "גדלנו במשפחה, דבר פשוט מאוד. עד לפני עשור היית שואלת כל ילד 'מה זה משפחה?', והוא היה אומר לך 'אבא, אמא, ילדים'". לדבריו, "יש מלחמה תודעתית-תרבותית-רוחנית. הפוסט מודרנה אומרת שמה שהיה נכון עד לפני כמה שנים - שיש אמת ויש שקר, יש טוב ורע, יש משפחה ולא משפחה, יש איש ויש אישה – היום לא קיים". בריאיון אחר אמר: "כשבא גבר ואומר 'אני לא גבר - אני אישה', וכשבאה אישה ואומרת שהיא גבר, בסדר, אז אמרת. אני לא מקבל את זה, זה אדם תימהוני".
עוד אמר מעוז על קהילת הלהט"ב בריאיון: "אנחנו פועלים נגד מה שלדעתנו מאיים על עם ישראל ועל החברה הישראלית, ואחד מהתחומים שאנחנו מזהים בהם איום הוא נושא המשפחה. לכן אלחם באג'נדה הזאת של משפחות שונות". בהתייחסו לנשים בחברה והאם הן צריכות לתרום ככל יכולתן, אמר מעוז: "נשים תורמות למדינה במנעד רחב של תחומים. התרומה הגדולה ביותר למדינה היא שהן יינשאו, בעזרת השם, ויגדלו משפחה לתפארת. אשתי הייתה קצינה בצה"ל והיום היא אומרת לכל בנותיי ונכדותיי - 'אל תלכו לצבא'. אני מסכים איתה". מעוז נשאל על שירות נשים בצה"ל ואמר כי הן צריכות ללכת לשירות לאומי.
מוקדם יותר נודע ל-ynet כי שרת החינוך יפעת שאשא ביטון מארגנת כנס חירום שיתקיים בשבוע הבא בהשתתפות ארגוני הורים, מנהלים, מורים וארגוני חברה אזרחית בעקבות הכוונה להעביר כאמור לידי מעוז את היחידה לתוכניות חיצוניות וקידום שותפויות במשרד החינוך. בהסכם הקואליציוני שנחתם בין נעם לליכוד נקבע כי היחידה תועבר ממשרד החינוך למשרד ראש הממשלה על תקציביה ועל תקני כוח האדם שלה.
מעוז פעל נגד משרד החינוך בכנסת הקודמת, וביוני אשתקד הפנה שאילתא דחופה במליאת הכנסת למשרד החינוך בנושא בחינת הבגרות בלשון, שבה הופיעו לדבריו "תפיסות פמיניסטיות רדיקליות", כלשונו. "בבחינת הבגרות בלשון שהתקיימה בשבוע שעבר הופיעו לכל אורכה תפיסות פמיניסטיות רדיקליות, האשמות כלפי השפה העברית בהיותה 'פוגענית ומדירת נשים' כביכול והצעות לעיוות השפה העברית ולהטמעת השפה הא-מגדרית", אמר מעוז, ובעקבות כך שאל: "מי חיברו ומי אישרו את נוסח הבחינה, שכל כולה הנדסת תודעה רדיקלית, והאם וכיצד בכוונת משרדך לפעול נגדם?".
בשבוע שעבר מעוז התייחס במליאת הכנסת להוראות שהוציא משרד החינוך ולפיהן יש לפנות לתלמיד בלשון נקבה אם הוא מבקש זאת. "גברתי שרת החינוך, איך את רוצה שאקרא לך - גברתי השרה או אדוני השר?", פנה מעוז לשרה שאשא ביטון. "מישהו שאל את ההורים אם הם מוכנים שיטרללו את הילדים שלהם על מגדרים שונים ומשונים? ההורים יודעים שבלינה בטיולים ההפרדה בין בנים לבנות לא תהיה לפי הביולוגיה שלהם, אלא לפי איך שכל אחד מגדיר את עצמו? עד מתי תסתירו מההורים מה קורה בבתי הספר ולאן אתם מסלילים את הילדים שלהם? לא הפנמתם את תוצאת הבחירות?".
מלבד זאת, בהסכם הקואליציוני נקבע כי הרשות לחיזוק וייצור הזהות היהודית-לאומית - שבראשה צפוי לעמוד מעוז - תזכה לתקציב של 100 מיליון שקל בשנה הראשונה, ולאחר מכן יגדל תקציבה ב-50 מיליון שקל. מעוז יעמוד בראש ארגון נתיב, ויקבל את האחריות על שיתופי פעולה רב-מגזריים ועל היחידה לרכש חברתי במשרד ראש הממשלה.