ארה"ב בוחנת את האפשרות לתהליך הסדרה והסכם בין ישראל ללבנון על הגבול הקרקעי ביניהן, בדומה להסכם הגבול הימי שנחתם ב-2022, כך אומרים גורמים ישראלים.
אותם גורמים סיפרו כי בכיר הבית הלבן, עמוס הוכשטיין, שהיה מתווך מרכזי בעסקת הגבול הימי ועסק בהפחתת הסיכוי להסלמה בצפון מאז 7 באוקטובר, בודק את האפשרות לכנס מנגנון דומה להשגת הסכם בסכסוכי הגבול בין ביירות לירושלים. הסכסוכים האלה מתייחסים, בין היתר, להר דב. במועצה לביטחון לאומי ובשגרירות ארה"ב בתל אביב לא מסרו תגובה לדברים.
התכלית הפורמלית של הסכם שכזה תהיה הסדרת ענייני הגבול, שהם הטענה הרשמית שחיזבאללה מעלה נגד ישראל בזירה הפנים-לבנונית. אך בכירים ישראלים אמרו שלמעשה, המטרה היא הרחקה קבועה של חיזבאללה מהגבול באמצעים דיפלומטיים "עוצמתיים", כדי שישראל לא תיאלץ להיגרר למערכה צבאית בגבול הצפון.
ממשל ביידן הבהיר לישראל בשעתו שלא יתמוך במתקפת מנע ישראלית נגד חיזבאללה, והנשיא ביידן יצא מגדרו כדי לשגר איום אמין שירתיע את חיזבאללה מהרחבת המלחמה שהוא כבר מנהל נגד ישראל - בין היתר בנאומים פומביים, ושיגור נושאת מטוסים וכוחות אחרים לאזור.
הערב קיים שר הביטחון יואב גלנט פגישה מתוחה עם ראשי הרשויות בקו העימות. השר התחייב בפניהם כי חיזבאללה יורחק אל מעבר לנהר הליטני, או באמצעים מדיניים או באמצעים צבאיים. רק לאחר שארגון הטרור יורחק מהגבול, יוחזרו תושבי קו העימות המפונים לבתיהם.
בשבוע שעבר השר גלנט עורר את זעמם של תושבי הצפון כשאמר שבקרוב יוכלו לחזור לבתיהם היות שחיזבאללה מורתע והורחק מהגבול. כעת הוא הבהיר כי המלחמה לא תסתיים ללא הרחקת חיזבאללה.