16 בני אדם נפצעו אחר הצהריים (יום ג'), חמישה מהם באורח קשה, בתחנה של הרכבת התחתית ברובע ברוקלין בניו יורק, כאשר גבר חמוש הפעיל מטען כלשהו שפיזר עשן בקרון של הרכבת, ואז החל לירות בנוסעים. בתחילה דווח כי גם מטעני חבלה שלא התפוצצו נמצאו בזירה, אך בהמשך עדכנה המשטרה המקומית כי אין במקום מטענים פעילים. לדברי המשטרה לפי שעה אין חשד שמדובר בפיגוע טרור, אך שום מניע אינו נשלל. הרשויות מסרו כי לא נשקפת סכנה לחיי הפצועים.
כלי התקשורת האמריקניים מדווחים כי האירוע התרחש בתחנה ברחוב ה-36 בשכונת סנסט פארק בשעה 08:30 לפי השעון המקומי (15:30 שעון ישראל), שעה שבה הרכבת התחתית עמוסה למדי. לפי דיווחים, האדם החשוד שפתח בירי נראה לבוש בבגדים של פועל תחזוקה, הדומים לאלה המשמשים את עובדי רשות התחבורה המטרופוליטנית של ניו יורק (MTA). בהמשך מסרה המשטרה כי הוא לבש אפוד ירוק, חבש מסכת גז ונשא תרמיל. אחרי הירי נמלט, והמשטרה מנהלת מצוד אחריו. גם יחידות לוחמה בטרור מעורבות במצוד. מבין הנפגעים 10 הם נוסעים שנפצעו מירי. לא ברור ממה נפגעו ששת האחרים.
בתמונות שהגיעו מתחנת הרכבת נראו עשן בוקע מאחד הקרונות וכן כתמי דם על הרציף. פצועים נראו בהן מקבלים טיפול מעוברי אורח. רשתות התקשורת המקומיות מדווחות כי תנועת הרכבות באזור נעצרה, וצוות לנטרול פצצות של משטרת ניו יורק הגיע לזירת האירוע. זמן קצר אחר כך, כאמור, דווח כי אין בזירה "מטענים פעילים", אבל המשטרה קראה לציבור להתרחק מזירת האירוע. עוצר הוטל בבתי ספר סמוכים.
קלייר, שנסעה ברכבת שהותקפה בדרכה למנהטן והייתה עדה לאירוע, סיפרה ל"ניו יורק פוסט": "שמעתי כל כך הרבה יריות שאיבדתי את הספירה, אני לא יודעת כמה היו. היו הרבה". היא העידה שראתה את היורה, ותיארה אותו כגבר שחור, בערך בגובה 165 ס"מ, שלבש אפוד כתום וחבש מסכת גז. המשטרה, מנגד, טענה כאמור כי לבש אפוד ירוק. קלייר ראתה את החמוש זורק מְכָל כלשהו שהיה מוצת בחלקו העליון: "בהתחלה חשבתי שזה עובד של ה-MTA (רשות התחבורה המטרופוליטנית). לא ייחסתי לזה יותר מדי משמעות". עד ראייה נוסף, סם קרקמו, סיפר לתחנת רדיו מקומית: "דלת הקרון שלי נפתחה, ואז נגלה לפניי בלגן מוחלט – עשן, דם ואנשים צורחים". הוא סיפר שראה ענן עשן מיתמר מתוך הרכבת.
גם ג'וליאנה פונדה, שעובדת בתחנת הרדיו המקומית WNYC, הייתה ברכבת בזמן האירוע, והיא סיפרה ששמעה את היריות בוקעות מהקרון הסמוך. "התגובה של הנוסעים הייתה מעוררת בהלה, כי הם ניסו לברוח אל הקרון שלנו ממשהו שקרה בחלק האחורי של הרכבת. אף אחד מאתנו, בחלק הקדמי, לא ידע מה קורה, אבל אנשים ברחו תוך שהם מסתכלים אחורה, מנסים להידחס קדימה. היו הרבה קולות נפץ, ועשן בקע מקרון אחר".
לדברי החוקרים, נראה שאת העשן פיזר תחילה היורה בניסיון להסיח את דעת הנוסעים ולהקשות עליהם לברוח. את הרשויות מטרידה העובדה שלא ברור מהו החומר שהיה במטען שאותו הפעיל: יש חשש שהוא הכיל חומר מזיק כלשהו, שעלול לפגוע גם בבריאותם של מי שהצליחו לברוח מבלי שיירה בהם. את החשש הזה מגבירה העובדה שהתוקף טרח לעטות מראש מסכה שתגן עליו מפני החומר או העשן.
לפי שעה הרקע למעשה עדיין אינו ידוע. באופן טבעי הוא עורר ברבים זיכרונות מפיגועים ומניסיונות פיגוע קודמים שחוותה העיר, ובראשם מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001, שאירעה אף היא בשעת בוקר מוקדמת וכמעט 3,000 בני אדם נרצחו בה. בשנים שאחרי מתקפת הטרור ההיא כיוונו ארגונים איסלאמיסטיים שלל ניסיונות פיגוע נגד ניו יורק. במאי 2010 ניסה הטליבאן לפוצץ מכונית תופת בכיכר טיימס בעיר, ללא הצלחה.
הבית הלבן מסר הערב כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עודכן על האירועים בניו יורק, ועומד בקשר עם ראש העיר אריק אדמס ועם ה-NYPD. ראש העיר אדמס, איש המפלגה הדמוקרטית, נכנס לתפקידו רק לפני קצת יותר משלושה חודשים, והוא הציג את הטיפול בפשיעה בניו יורק, ובמיוחד ברכבת התחתית שלה, כאחת המשימות הדחופות ביותר של העירייה.
בעת האחרונה אירעו ברכבת התחתית של ניו יורק שורה של מעשי אלימות פליליים חמורים, כאלה שאין להם רקע לאומני. הם כללו אירועי דקירה וירי, ונוסעים שנדחפו אל מותם מהרציף למסילה. עם כניסתו לתפקיד הבטיח ראש העיר אדמס להגדיל את מספר השוטרים בתחנות וברציפים, ולקיים בהם סיורים רבים יותר.
פורסם לראשונה: 16:30, 12.04.22