גורם מדיני אמר כי העובדה שקטאר לא הודיעה על השהיית המו"מ לעסקת חטופים, למרות החיסול של סאלח אל-עארורי, הוא סימן אופטימי.
הגורם הוסיף: "לא ראיתי הודעה של קטאר בעקבות האירוע שהיה בביירות. ראיתי שהחמאס אמר מה שאמר, אבל הגוף המרכזי שאיתו התנהל שיח בעסקה הראשונה – והיה מאוד יעיל בשעתו – הוא קטאר. אם הם אם לא מודיעים אז יש מקום לאופטימיות".
העיתון הקטארי אל-ערבי אל-ג'דיד עסק בגורל המו"מ אחרי ההתנקשות, ומקורותיו אישרו לעיתון כי בעקבות החיסול הפסיקה מצרים את התיווך בין ישראל לפלסטינים.
גורם רשמי בחמאס אמר לעיתון: "לא ניתן לדבר על מו"מ והפסקת אש לאור פשע ישראלי בסדר גודל של חיסול המפקד סאלח אל-עארורי". הגורם הוסיף כי "המתווכים עצמם חשים מבוכה כתוצאה מהפשע הישראלי הזה".
בשיחה עם העיתון הקטארי הוסיף הגורם כי "יש מגעים בין פלגי ההתנגדות בפלסטין ומחוץ לה כדי ללמוד את המצב, ולהגיב לפשע הישראלי".
לעומת זאת, אתרים מצריים רשמיים ציטטו מקור מהימן שאמר: "אין אלטרנטיבה לדרך המו"מ לפתרון המשבר ברצועת עזה, והתפקיד המצרי הוא הכרחי". הגורם הדגיש: "בהיעדר תיווך של מצרים, חומרת המשבר עלולה להתעצם ולהחמיר מעבר להערכות כל הצדדים".