אזרבייג'ן עצרה היום (ה') שישה גברים שלטענתה קשורים לשירותים החשאיים של איראן. לפי אזרבייג'ן הם תכננו הפיכה במדינה – בעדות נוספת למתיחות הגוברת בין באקו לטהרן.
באקו מסרה שששת העצורים, כולם אזרחים אזרים, "גויסו על-ידי השירותים החשאיים של איראן כדי לערער את המצב במדינה". בהצהרה משותפת של משרד הפנים, שירות הביטחון המקומי ולשכת התובע הכללי נמסר כי השישה תכננו "להקים 'חוליית התנגדות' שמטרתה לבסס את חוקי השריעה באזרבייג'ן באמצעות מרי מזוין", ולהחליף את השלטון באלימות.
לפי אזרבייג'ן העצורים לקחו חלק ב"תעמולה פרו-איראנית של הקצנה דתית, ומילאו הוראות שקיבלו מחו"ל כדי להחליש את מסורת הסובלנות של אזרבייג'ן". לטענת המדינה, אותם חשודים קידמו את ערכי האיסלאם הקיצוני באמצעות רווחים מעסקאות סמים.
בהמשך הודיע משרד החוץ האזרי על גירושם של ארבעה עובדים בשגרירות האיראנית. המשרד זימן לשיחה את השגריר האיראני, והודיע לו כי "ארבעה עובדים בשגרירות האיראנית מוגדרים כאישיות בלתי רצויה" -ונדרשים לעזוב את המדינה בתוך 48 שעות. אזרבייג'ן הביעה בשיחה עם השגריר את אי-שביעות רצונה "בעקבות הפעולות הפרובוקטיביות האחרונות" של איראן.
אזרבייג'ן היא שכנתה מצפון של איראן, והיחסים בין השתיים מתוחים כבר שנים. הסיבות לכך הן בין השאר היחס של טהרן למיעוט האזרי הגדול בצפון-מערב איראן, והטענה האזרית שטהרן תומכת בארמניה בסכסוך הטריטוריאלי הממושך בחבל נגורנו-קרבאך.
סיבה נוספת היא עסקאות הנשק בין אזרבייג'ן לבין ישראל, שנמצאת עם האזרים בקשרים צבאיים הדוקים. לאחרונה המתיחות החריפה, בין השאר סביב החלטת אזרבייג'ן לפתוח שגרירות בישראל.
בשנה שעברה אזרבייג'ן עצרה חמישה אזרים בחשד לריגול עבור איראן, ועוד 17 גברים שלדבריה השתייכו "לארגון חמוש ולא-חוקי שהוקם על-ידי איראן". בחודש ינואר השעתה אזרבייג'ן את פעילות השגרירות שלה בטהרן, כמה ימים אחרי שחמוש הסתער על המקום, רצח מאבטח ופצע שני מאבטחים נוספים. באקו טענה כי השירותים החשאיים של טהרן עמדו מאחורי הירי וכי מדובר במתקפת טרור. איראן הדגישה כי המניע של התוקף היה "בעיות אישיות ומשפחתיות".
בחודש שעבר הודיעו שירותי הביטחון האזריים כי הם חוקרים חשד לפיגוע טרור, אחרי שחבר בפרלמנט האזרי הידוע בעמדותיו הנחרצות נגד איראן נפצע בירי ליד ביתו. המחוקק, פזיל מוסטפה בן ה-57, נפצע בכתפו ובירכו אחרי שאש נפתחה אליו מקלצ'ניקוב אתמול בלילה.
העובדה שמוסטפה ידוע כמבקר חריף של איראן הוזכרה בהודעה הרשמית שפרסמו שירותי הביטחון האזריים, והדבר עשוי להיות רמז לכך שטהרן מעורבת בירי, אם כי אזרבייג'ן לא אמרה זאת מפורשות. בעבר כינה מוסטפא את איראן "מדינת טרור".