איראן הצדיקה הבוקר (שלישי) את המתקפה הלילית שלה בעיראק ובסוריה, והצהירה כי "שום פעולה נגד הרפובליקה האיסלאמית לא תישאר ללא מענה". משרד החוץ של טהרן מסר כי "התקיפות של מטה המוסד ושל מפקדות הטרור הן חלק מהעונש למי שמפר את ביטחון איראן". המתקפה האיראנית הייתה על רקע החשש מהסלמה נוספת באזור אחרי התקיפות נגד החות'ים בתימן, ובמקביל למלחמה בעזה ולחזית הישראלית מול חיזבאללה בגבול לבנון.
משמרות המהפכה של איראן הודיעו כי טילים בליסטיים שוגרו לאזור כורדיסטן שבעיראק, שם הותקפה, לטענת האיראנים "מפקדה של המוסד". לפי מפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה, "המטה הישראלי הותקף על-ידי 11 טילים בליסטיים". הירי היה לאזור הבירה ארביל, סמוך לקונסוליה האמריקנית. עיראק הודיעה כי התקיפה הייתה באזור מגורים, ושארבעה אזרחים נהרגו.
הבוקר הודיעו הרשויות בכורדיסטן על תקיפה נוספת באזור העיר ארביל: לפי הרשויות שלושה כטב"מים עמוסים בפצצות יורטו בדרך לנמל התעופה בארביל – שם נמצא בסיס צבאי של הקואליציה הבינלאומית נגד דאעש, שמשמש חיילים אמריקנים וכוחות זרים אחרים.
בהודעת משמרות המהפכה נמסר כי "מפקדת המוסד" הותקפה "בתגובה לזוועות האחרונות של המשטר הציוני, שגרמו להרג של מפקדים במשמרות המהפכה ובציר ההתנגדות". הן טענו כי "אחת ממפקדות הריגול המרכזיות של המוסד באזור כורדיסטן בעיראק הושמדו עם טילים בליסטיים".
ראש מועצת השורא באיראן אמר הבוקר כי "משמרות המהפכה והלוחמים הזכירו לארה"ב ולישראל שהשלב של תקיפות ללא תגובה הסתיים". הממשל האמריקני גינה את הירי לכורדיסטן, ואמר שמדובר במתקפה חסרת אחריות.
אדריאן ווטסון, מדוברות המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן, אמרה: "עקבנו אחרי הטילים שפגעו בצפון עיראק ובצפון סוריה. אנשי צוות או מתקנים של ארה"ב לא הותקפו. אנחנו נמשיך לבחון את המצב, אבל הסימנים הראשונים הם שמדובר בתקיפות פזיזות ולא מדויקות. ארה"ב תומכת בריבונותה של עיראק, בעצמאותה ובשלמות הטריטוריאלית שלה".
לפי מועצת הביטחון של ממשלת עיראק לפחות ארבעה אזרחים נהרגו בתקיפות באזור ארביל ועוד שישה נפצעו. גורמים ביטחוניים אמרו כי בישרו דזי, איש עסקים מולטי-מיליונר, נהרג במתקפה יחד עם כמה מבני משפחתו כשאחד הטילים פגע בביתם. איש העסקים הכורדי, שמקורב להנהגה המקומית, ניהל חברות שהובילו פרויקטים גדולים בתחום הנדל"ן בכורדיסטן.
בנוסף דווח כי אחד הטילים פגע בביתו של בכיר מודיעיני בכורדיסטן, וטיל אחר התפוצץ במרכז של המודיעין הכורדי. כתוצאה מהירי הופסקו הטיסות בנמל התעופה בארביל.
עיראק גינתה את "התוקפנות האיראנית" בארביל, ומסרה כי היא תגיב להפרת הריבונות שלה ולפגיעה בביטחון אזרחיה – ובין השאר תגיש תלונה למועצת הביטחון של האו"ם. מסרור ברזאני, ראש ממשלת כורדיסטן, גינה את ירי הטילים לארביל ואמר שמדובר ב"פשע נגד העם הכורדי".
איראן הבטיחה לנקום על חיסולם של שלושה מאנשי משמרות המהפכה בחודש שעבר בסוריה, בהם המפקד הבכיר רזא מוסאווי, שנהרג בתקיפה שמיוחסת לישראל. דובר משרד החוץ האיראני, נאסר כנעני, אמר שטהרן מכבדת את הריבונות של מדינות אחרות – אך במקביל מנצלת את "הזכות החוקית והלגיטימית שלה" לפעול נגד איומים ביטחוניים. "האויב שגה כשתקף את הרפובליקה האיסלאמית, ואיראן השיבה ביכולת מודיעינית גבוהה, במבצע מדויק נגד המפקדה של האשמים".
טהרן כבר ביצעה בעבר תקיפות באזור כורדיסטן בצפון עיראק, שסמוך לגבול בין המדינות. היא טענה שבחבל הכורדי האוטונומי פועלים בדלנים איראנים, וכן מרגלים בשירות ישראל. עיראק ניסתה להרגיע את החששות של איראן לגבי הבדלנים בקרבת הגבול בין השתיים, וסיכמה להעביר חלק מהבדלנים לאזורים אחרים במסגרת הסכם ביטחוני שנחתם עם טהרן ב-2023.
ארה"ב השתלטה על נשק שהועבר מאיראן לחות'ים
בנוסף למתקפה בכורדיסטן הודיעו משמרות המהפכה של איראן על שיגור טילים בליסטיים לצפון סוריה. לפי טהרן, מטרות של דאעש וארגונים אחרים הותקפו ו"מבצעי פעולות הטרור" באיראן חוסלו. החודש לקח דאעש אחריות על מתקפת הטרור באזכרה לקאסם סולימאני, מפקד כוח קודס, שחוסל בתקיפה אמריקנית ב-2020. יותר מ-80 בני אדם נרצחו בפיגוע, וטהרן הבטיחה לנקום. "אנו מדגישים לעם האיראני כי הפעולות לא ייפסקו עד שננקום את טיפת הדם האחרונה של הרוגינו", אמרו היום במשמרות המהפכה.
בתוך כך, בצהריים הודיע הצבא האמריקני כי כוחותיו השתלטו לפני חמישה ימים על מאגר של נשק קונבנציונלי בים האדום, שהיה בדרך מאיראן לחות'ים. בהודעה האמריקנית נמסר כי מדובר בהשתלטות הראשונה על "אספקה איראנית של נשק קונבנציונלי מתקדם וקטלני" לחות'ים, מאז שהמורדים בתימן החלו לתקוף ספינות מסחריות בים האדום בחודש נובמבר.