לבנון השיבה על טיוטת ההסכם לקביעת הגבול הימי שהעבירה לה ארצות הברית בשבוע שעבר והכניסה בה תיקונים, כלשונה. סגן יו"ר הפרלמנט הלבנוני אליאס אבו סעב אמר אמש (שלישי) כי לבנון הגישה לשגרירת ארה"ב את התיקונים שביירות תרצה לראות בהסכם המתגבש, אך ציין כי אינו חושב שהם אמורים לסכל את העסקה מול ישראל.
לדבריו, למרות שבלבנון לא אישרו את נוסח הטיוטה עדיין - המשא ומתן בשלב כל כך מתקדם שמבחינת ביירות הוא הסתיים, כדבריו. "סיימנו לנהל משא מתן", אמר בריאיון לרשת הטלוויזיה הלבנונית LBCI.
אבו סעב ציין כי טיוטת ההסכם נוסחה תוך "חשיבה מחוץ לקופסה. התחלנו לעסוק בנושא כסוגיה עסקית", אמר. הבכיר הלבנוני התייחס לדיווחים לפיהם ישראל תקבל תמלוגים מהגז שיופק ממאגר קאנא, שרובו נמצא במים הכלכליים של לבנון ומקצתו נמצאת בתחום המים הכלכליים של ישראל, וטען כי בניגוד לטענת ראש הממשלה יאיר לפיד לבנון לא תשלם לישראל "אפילו סנט אחד".
אתמול בבוקר דיווח עיתון הבית של חיזבאללה, "אל-אחבאר", כי אחרי ההתקדמות המשמעותית במגעים מול לבנון יוגשו הערות על טיוטת ההסכם למתווך האמריקני עמוס הוכשטיין. לפי הדיווח, לבנון תסרב ליצור רצועת ביטחון בשליטתה של ישראל והיא אינה מוכנה לוותר על שטח ימי לטובת אזור החיץ. כמו כן, בעיתון דווח כי לבנון לא מוכנה להכיר ב"קו המצופים" מהחוף הישראלי ולא תנהל דיונים על גבולותיה שלא מול האו"ם.
בנוסף, בעיתון נכתב כי ביירות תסרב לקשור את עבודתה של חברת האנרגיה הצרפתית "טוטאל אנרג'י" בהסכמות עם ישראל, וכי העדפתה היא שהחברה תפעל בהתאם לצרכיה של לבנון ולא תהיה מחויבת בדיונים עם ישראל כדי להתחיל את הקידוח בצד הלבנוני. בדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס נכתב כי בכיר ישראלי נפגש שלשום עם גורמים בחברת האנרגיה הצרפתית בפריז.
גם בעניין טקס החתימה, כפי שדווח בעבר, לא נרשמה התלהבות בקרב הלבנונים. "לבנון לא תסכים לקיים טקס חתימה רשמי במטה האו"ם בא-נאקורה כפי שהישראלים והאמריקנים רוצים. אם יהיה הסכם, לבנון תחתום על אגרת שתעבור לנציג האו"ם בנוכחות המתווך האמריקני. כל זה ייעשה לחוד ובחדר נפרד מהחדר שבו נמצאת המשלחת הישראלית שתעשה את אותו הדבר". עם זאת, בדיווח הובהר כי ברגע שארה"ב תודיע על השלמת ההסכם - הוא ייכנס לתוקף באופן מיידי.
בעקבות הפרסומים בלבנון אמרו בסביבתו של יאיר לפיד כי "ראש הממשלה לא יסכים להתפשר על האינטרסים הביטחוניים והכלכליים של מדינת ישראל". גורם מדיני בכיר ציין כי "אנחנו מחכים לקבל את ההערות באופן רשמי מגורמים מוסמכים על מנת שנדע אם וכיצד להתקדם". ההסתייגויות הלבנוניות מגיעות בזמן שעל ההסכם נמתחה ביקורת חריפה מצד האופוזיציה בישראל, ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו כינה אותו "כניעה לחיזבאללה" אמר כי לא יהיה מחויב לו - אם ייבחר לראשות הממשלה.