הלוחם שנגדו הוגשה תלונה כבר נמלט מברזיל, אבל נראה שהרשויות שם עדיין חלוקות בשאלה האם יש מקום לפתוח בחקירה פלילית נגדו בטענה לפשעי מלחמה לכאורה ברצועת עזה. בתקשורת המקומית דווח הלילה (בין שני לשלישי) כי המשטרה הפדרלית בברזיל ביקשה מבית המשפט לבחון מחדש את הוראתו לפתוח בחקירה פלילית נגד הלוחם, וטענה כי המקרה דורש בירור מעמיק יותר לפני שניתן יהיה להתקדם לחקירה של ממש.
3 צפייה בגלריה
חייל ישראלי שנמצא בחופשה בברזיל קיבל צו מעצר על פשעי מלחמה בעזה
חייל ישראלי שנמצא בחופשה בברזיל קיבל צו מעצר על פשעי מלחמה בעזה
הלוחם שנגדו הוגשה תלונה בברזיל. הוא כבר לא במדינה
הלוחם, נזכיר, נמלט מברזיל שבה נפש יחד עם חבריו, אחרי ש"קרן הינד רג'אב" שפועלת לרדוף חיילים ישראלים בעולם הגישה נגדו תלונה בטענה שהיה מעורב בהרס "שכונות שלמות" בעזה במהלך המלחמה, תוך שהיא מספקת לדבריה סרטונים וצילומים שבהם הוא נראה מניח חומרי נפץ. שופט בברזיל נענה לדרישתה לפתוח בחקירה נגדו ב-30 בדצמבר, אבל לפי הדיווחים המשטרה במדינה נקטה "גישה זהירה יותר" וב-3 בינואר פתחה רק בבדיקה מקדמית.
ברקע לכך, כך דווח באתר החדשות המקומי Metrópoles, ניצבת מחלוקת בקרב אנשי המשטרה הפדרלית סביב לגיטימיות של חקירה כזו, ובבקשה שהוגשה לבחינה מחודשת של ההחלטה נכתב כי יש צורך לפתור "סוגיות טכניות ומשפטיות" סביב מהלך שכזה. לפי הדיווח, חלק מהחוקרים במשטרה הברזילאית סבורים שחקירה בחשד לפשעי מלחמה נגד הלוחם יכולה להסתמך על העובדה שברזיל חתומה על אמנת רומא, זו שעל בסיסה פועל בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, בעוד אחרים שם סבורים שאין די בכך – וכי יש צורך להתבסס על חוק מקומי שיגדיר עבירה שכזו.
3 צפייה בגלריה
חייל ישראלי שקיבל צו מעצר על פשעי מלחמה בעזה
חייל ישראלי שקיבל צו מעצר על פשעי מלחמה בעזה
תמונה מהרשתות החברתיות של הלוחם שהופיעה בתלונה של הקרן
כך או כך, הלוחם, שהינו ניצול הטבח בנובה, כבר נמלט כאמור מברזיל – מדינה שמונהגת בידי ממשל ביקורתי למדי כלפי ישראל. גם בארגנטינה הסמוכה, שנשיאה חאבייר מיליי ידידותי מאוד לישראל, מנסה אותה קרן הינד רג'אב לרדוף חיילים ישראלים – והבוקר הודיעה כי הגישה שם תלונה נגד לוחם אחר בגין פשעי מלחמה ורצח עם בעזה.
הקרן האנטי-ישראלית טוענת בהודעתה כי יש ברשותה צילומים וסרטונים המוכיחים שאותו לוחם הצטלם יחד עם פקודיו עם עזתי שעיניו כוסו ושהם השתמשו בו כ"מגן אנושי", וכי במקרים אחרים הם הצטלמו עם עזתים בתנוחות משפילות, שעיניהם גם כן כוסו. הקרן מאשימה עוד כי יש ברשותה ראיות שהוא לקח חלק ב"בזיזת בגדים" מפליטים פלסטינים, וכי "ארגן מתקפות נגד תשתיות אזרחיות", בכלל זאת שריפת בתים. לטענתה היא השיגה קטעי אודיו שבהם הוא נשמע מורה להרוס בתים, גם כאשר יש בתוכם עדיין תושבים. עוד טענה כי לאחרונה הוא "ניסה להשמיד ראיות", כשכוונתה אולי למחיקת תמונות מהרשתות החברתיות.
לא ברור מה אמינות הטענות הללו. קרן הינד רג'אב, שפועלת נגד חיילי צה"ל ועומדת מאחורי התלונות נגד הלוחמים בדרום אמריקה, היא סניף של תנועת "30 במרץ", שהוקמה על-ידי פלסטינים באירופה בתחילת מלחמת "חרבות ברזל". שמה של התנועה נועד להזכיר את יום האדמה הראשון שציינו הפלסטינים ב-30 במרץ 1976. הקרן עצמה קרויה על שמה של ילדה פלסטינית שנטען כי נהרגה במלחמה יחד עם בני משפחתה, והקימו אותה פלסטינים החיים בבריסל, בירת בלגיה.
3 צפייה בגלריה
 פוסט של כרים חסון, מקרן הינד רג'אב שמגישה תלונה נגד חיילים בחו"ל
 פוסט של כרים חסון, מקרן הינד רג'אב שמגישה תלונה נגד חיילים בחו"ל
"מגנה את חמאס שלקח רק מאה בני ערובה". פוסט שפרסם קארים חסון
(ללא קרדיט מאיתמר אייכנר)
על-פי פרסומים זרים, מי שעומדים מאחורי הקרן הם דיאב אבו ג'הג'ה וקארים חסון, ילידי דרום לבנון שמתגוררים כאמור בבלגיה ושניהם תומכי טרור בולטים. בין היתר, אבו ג'הג'ה שיבח בעבר פיגועי טרור בירושלים ואת פיגועי 11 בספטמבר 2001 של אל-קאעידה כינה "הנקמה המתוקה". חסון, פעיל בקהילה המוסלמית המקומית בבלגיה שאף נבחר אשתקד למועצת העיר ווילברוק, קרא בעבר לפרלמנט האירופי להוציא את חמאס מרשימת ארגוני הטרור, ואחרי טבח 7 באוקטובר שיבח את מתקפת הטרור הרצחנית: "אני מגנה את חמאס שלקח רק מאה בני ערובה במקום 500 או 1,000", כתב אז.
הקרן אוספת מידע גלוי ברשת אודות חיילי צה"ל, ובכלל זה מידע אודות פעילות צבאית בה נטלו חלק, וזאת במטרה להעמיד לדין את אותם חיילים במדינות זרות. בעקבות זאת קוראים בישראל לחיילים שנופשים בחו"ל להימנע מפרסום תמונות במהלך החופשה. עד כה, הגישה הקרן תביעות נגד לפחות 28 חיילים בשמונה מדינות שונות, ואתמול דווח כי הגישה תביעה ראשונה גם בתאילנד.
הארגון מפרסם מידע אודות חיילי צה"ל השוהים בחו"ל גם במטרה לפגוע בביטחונם. יתרה מכך, הקרן אף הגישה תלונה נגד אוהדי מכבי תל אביב אשר הותקפו על רקע אנטישמי בהולנד - בטענה כי האוהדים "תקפו פרו-פלסטינים, תועדו קוראים קריאות המעוררות אלימות נגד פלסטינים וערבים". היא הגישה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג מידע אודות "פשעי מלחמה" שביצעו לטענתה יותר מאלף חיילים וקצינים במהלך פעילותם ברצועת עזה ובלבנון.